Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Bedir ve Uhud savaşına katılan sahabelerin isimleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="OrhanCAN" data-source="post: 193501" data-attributes="member: 1004338"><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em><span style="font-family: 'Verdana'">.</span></em></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em><span style="font-family: 'Verdana'">.</span></em></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em><span style="font-family: 'Verdana'">f</span></em><em><span style="font-family: 'Verdana'">. Berzahî Tablolar</span></em></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Edremit-Avcılar’d</span><span style="font-family: 'Verdana'">a kamp yapıyorduk. Bir ara kötü niyetli bazı kişilerin bu masum kampa baskın yapacağı şayiası duyulmaya başladı. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong>İşte o günlerden birinde, öğle yemeğinden sonra <u><em>“Ashab-ı Bedir”</em>i</u> okudum. Sırtımı çadır direğine vermiş oturuyordum.</strong> </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Biraz içim geçmişti -ki bu, eskilerin “Beyne’nnevm ve’l-yakaza” (uyku ile uyanıklık arası) dedikleri hâldir- baktım tuğlu sancaklı, ellerinde mızrakları, okları, gürül gürül bir ordu, tarlaların olduğu tarafta duruyorlar. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Birisi mi söyledi, öyle mi anladım, yoksa “Biz Ashab-ı Bedir’iz.” mi dediler bilemiyorum ama Ashab-ı Bedir’in geldiği kanaatine vardık. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Ben öyle hayran hayran onları seyrediyordum ki, bulunduğum yer sanki birdenbire kale kapısı gibi bir şey oldu; ben söveleri kalınca tahtadan bu kapının verâsında durmuş onlara bakıyorum. Biri güç gösterme mânâsına elindeki demir kalemi55 öyle bir salladı ki, o kalın tahta kapıyı deldi geçti ve ben müthiş bir heyecanla uyandım.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><u>Birka</u></span><span style="font-family: 'Verdana'"><u>ç defa rüyamda Ashab-ı Bedir’i görmüşümdür.</u> Kampta da öyle oldu. Hatta bir iki defa da rüyamda kendimi onların içinde harbe gidiyormuş gibi görüyor ve “Allah Allah! Ashab-ı Bedir’in içinde bulunuyorum ama, ben onlardan çok sonra geldim, nasıl olur da onlarla beraber olurum?” diye düşünüyor ve hayret ediyordum. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Zannediyorum onların bazılarını seçebiliyordum da; ama kamptaki müşâhedemde fertleri tam seçemiyordum. Her hâlde sadece Hz. Hamza’yı tanıyabilmiştim.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Dah</span><span style="font-family: 'Verdana'">a sonra meydana çıktı ki tam o dakikalarda, <u><strong><span style="color: blue">kampa baskın yapmak isteyen bir grup, tam yol ayrımına gelince trafik kazası yapmış ve arabaları cayır cayır yanmış.</span></strong></u> Daha sonra bu arabayı biz de gördük. Zaten yolumuzun üstündeydi. Demek ki, o demir kalemin atılması, misal âleminde bu neticeye işaretmiş. Kapının görünmesi ise, inayet altında olunduğunun emaresiymiş. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Yani bu mini rüyada sahabe, sanki oradakilere: </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: red"><u><strong>“Siz inayet ve koruma altındasınız. Dava, düşünce, duygu bir olunca, aynı Nebi’nin arkasında da bulununca, zaman ve asırlar bizi sizden ayıramaz. Birimiz dünyada, birimiz ukbâda, birimiz şarkta, birimiz garpta da olsak yan yanayız.” demektedir.</strong></u></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Evet</span><span style="font-family: 'Verdana'">, böyledir; elverir ki çizgi korunsun. Aynı frekansta bulunulsun. Aksi hâlde sesimizi onlara duyuramayız. Onların sesini de alamayız.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Vâkıa</span><span style="font-family: 'Verdana'">, ehl-i tahkik: “Şahıslardan istimdat umma doğru değildir.” der ama bana göre kalbin ibresi Allah’ı gösteriyorsa, bunda bir mahzur yoktur. Zira bu mukaddes ruhlar -Allah bizi de öyle yapsın!- cesetlerini attıktan sonra âdeta birer ruhanî, birer melek hâline gelirler ve hayatlarını vakfettikleri davada yol gösterir, başkalarına arka çıkar ve onları desteklerler. Ama arz ettiğim gibi frekans bütünlüğü lâzım.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">......varlığın metafizik boyutu....m.f.gülen...</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="OrhanCAN, post: 193501, member: 1004338"] [B][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=Verdana].[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=Verdana].[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black][I][FONT=Verdana]f[/FONT][/I][I][FONT=Verdana]. Berzahî Tablolar[/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Edremit-Avcılar’d[/FONT][FONT=Verdana]a kamp yapıyorduk. Bir ara kötü niyetli bazı kişilerin bu masum kampa baskın yapacağı şayiası duyulmaya başladı. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana][B]İşte o günlerden birinde, öğle yemeğinden sonra [U][I]“Ashab-ı Bedir”[/I]i[/U] okudum. Sırtımı çadır direğine vermiş oturuyordum.[/B] [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Biraz içim geçmişti -ki bu, eskilerin “Beyne’nnevm ve’l-yakaza” (uyku ile uyanıklık arası) dedikleri hâldir- baktım tuğlu sancaklı, ellerinde mızrakları, okları, gürül gürül bir ordu, tarlaların olduğu tarafta duruyorlar. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Birisi mi söyledi, öyle mi anladım, yoksa “Biz Ashab-ı Bedir’iz.” mi dediler bilemiyorum ama Ashab-ı Bedir’in geldiği kanaatine vardık. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Ben öyle hayran hayran onları seyrediyordum ki, bulunduğum yer sanki birdenbire kale kapısı gibi bir şey oldu; ben söveleri kalınca tahtadan bu kapının verâsında durmuş onlara bakıyorum. Biri güç gösterme mânâsına elindeki demir kalemi55 öyle bir salladı ki, o kalın tahta kapıyı deldi geçti ve ben müthiş bir heyecanla uyandım.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana][U]Birka[/U][/FONT][FONT=Verdana][U]ç defa rüyamda Ashab-ı Bedir’i görmüşümdür.[/U] Kampta da öyle oldu. Hatta bir iki defa da rüyamda kendimi onların içinde harbe gidiyormuş gibi görüyor ve “Allah Allah! Ashab-ı Bedir’in içinde bulunuyorum ama, ben onlardan çok sonra geldim, nasıl olur da onlarla beraber olurum?” diye düşünüyor ve hayret ediyordum. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Zannediyorum onların bazılarını seçebiliyordum da; ama kamptaki müşâhedemde fertleri tam seçemiyordum. Her hâlde sadece Hz. Hamza’yı tanıyabilmiştim.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Dah[/FONT][FONT=Verdana]a sonra meydana çıktı ki tam o dakikalarda, [U][B][COLOR=blue]kampa baskın yapmak isteyen bir grup, tam yol ayrımına gelince trafik kazası yapmış ve arabaları cayır cayır yanmış.[/COLOR][/B][/U] Daha sonra bu arabayı biz de gördük. Zaten yolumuzun üstündeydi. Demek ki, o demir kalemin atılması, misal âleminde bu neticeye işaretmiş. Kapının görünmesi ise, inayet altında olunduğunun emaresiymiş. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Yani bu mini rüyada sahabe, sanki oradakilere: [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=red][U][B]“Siz inayet ve koruma altındasınız. Dava, düşünce, duygu bir olunca, aynı Nebi’nin arkasında da bulununca, zaman ve asırlar bizi sizden ayıramaz. Birimiz dünyada, birimiz ukbâda, birimiz şarkta, birimiz garpta da olsak yan yanayız.” demektedir.[/B][/U][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Evet[/FONT][FONT=Verdana], böyledir; elverir ki çizgi korunsun. Aynı frekansta bulunulsun. Aksi hâlde sesimizi onlara duyuramayız. Onların sesini de alamayız.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Vâkıa[/FONT][FONT=Verdana], ehl-i tahkik: “Şahıslardan istimdat umma doğru değildir.” der ama bana göre kalbin ibresi Allah’ı gösteriyorsa, bunda bir mahzur yoktur. Zira bu mukaddes ruhlar -Allah bizi de öyle yapsın!- cesetlerini attıktan sonra âdeta birer ruhanî, birer melek hâline gelirler ve hayatlarını vakfettikleri davada yol gösterir, başkalarına arka çıkar ve onları desteklerler. Ama arz ettiğim gibi frekans bütünlüğü lâzım.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000]......varlığın metafizik boyutu....m.f.gülen...[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Bedir ve Uhud savaşına katılan sahabelerin isimleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…