Normal
Bir adam düşünün ömrünün büyük bir kısmını yokluk içinde geçirmiş ve yine ömrünün büyük bir kısmını zindan köşelerinde, sürgün yerlerinde, türlü türlü eziyetler ve işkenceler ile hatta defalarca zehirlenmiş.. Böyle bir hale-i ruhiyeti tahayyül etmek dahi direncimizi kırarken o ne bitmez bir iman ve o ne tükenmez sabır ki İslamiyetin selameti için dünyamı da feda ettim ahiretimi de hatta bir said değil bin said feda olsun sözünü sürgünde iken de aynı ton ve kuvvetle ve zindanda ikende ve hayatının her safhasında aynı kuvvetle bilatereddüt seslendirmiş..Ve çok farklı birşey daha var Tarihde hiçbir davanın müdavimi böyle esaretler ve zulumler görmemiştir. Yüzlerce mahkeme davalarında dahi neticesi beraat olmuş böyle mubarek ve kudsi bir dava ve onun sözcüsü yoktur..Şimdi düşünüyorum da dünya saadeti namına hiçbirşeyi tadmamış Ustad r.a. ne kadar anlayabildim.. O hep Risale-i Nura bakın dedi ve ben de hep oraya bakmıştım. Hep şahsi manevi demiş hiç bu da benim şahsımdır dememiş.. Onun için şahsi manevisine bakmıştık..
Bir adam düşünün ömrünün büyük bir kısmını yokluk içinde geçirmiş ve yine ömrünün büyük bir kısmını zindan köşelerinde, sürgün yerlerinde, türlü türlü eziyetler ve işkenceler ile hatta defalarca zehirlenmiş.. Böyle bir hale-i ruhiyeti tahayyül etmek dahi direncimizi kırarken o ne bitmez bir iman ve o ne tükenmez sabır ki İslamiyetin selameti için dünyamı da feda ettim ahiretimi de hatta bir said değil bin said feda olsun sözünü sürgünde iken de aynı ton ve kuvvetle ve zindanda ikende ve hayatının her safhasında aynı kuvvetle bilatereddüt seslendirmiş..
Ve çok farklı birşey daha var Tarihde hiçbir davanın müdavimi böyle esaretler ve zulumler görmemiştir. Yüzlerce mahkeme davalarında dahi neticesi beraat olmuş böyle mubarek ve kudsi bir dava ve onun sözcüsü yoktur..
Şimdi düşünüyorum da dünya saadeti namına hiçbirşeyi tadmamış Ustad r.a. ne kadar anlayabildim.. O hep Risale-i Nura bakın dedi ve ben de hep oraya bakmıştım. Hep şahsi manevi demiş hiç bu da benim şahsımdır dememiş.. Onun için şahsi manevisine bakmıştık..