Cevap: Bediuzzaman Hz.lerini rüyamda gördüm...Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim...
Ve aleykum selam;
Gördüğünüz rüya inşallah haktır, hakikattir. Şeytanın peygamberimiz a.s.v haricindekilerin kisvesine girerek rüyalara girmesi mümkündür. Ancak o zatların dedikleri gibi olsa bile bunda şüphe vardır. Şeytanın maksadı yoldan çıkarmaktır. Madem şeytan yoldan çıkartıyor o zaman neden O şeyhe ittiba etme Bediüzzamana ittiba et desin ki? Haşa sümme haşa Bediüzzaman sapık bir alim mi? Ki şeytan mübarek Ustad Bediüzzamanın kisvesi ile rüyalara girsin.
Madem böyle bir şeye mahal ve meydan yok, inşallah rüyanız haktır.
Bu hususta nacizane bir hatıra anlatmak istiyorum:
Bir vesile ile ailem ile Adıyamana gitmiştik, abim kendiside sofidir. Madem buraya kadar gelmişiz Menzile uğramadan gitmeyelim diye yola çıkı verdik. Tabi abimin talimatları ile, gittiğinizde namazınızı kılınız sonrasında tevbe alır talimatları dinlersiniz.. Allah dostunu görmek niyetiyle gittiğimiz yerden tevbe alarak dönmüştük. Ancak Tevbe esnasında "kendime şeyh tayin ettim" sözünü tekrarlarken bu sözü ben söylemedim. Niyetim Allah dostunu ziyaret etmek dualarını günahlarımıza kefaret etmekti.. Ailemin diğet efradından bir kısmı sözleri tam tekrarlayarak talimatlarıda yerine getirdi..
Her bir yolun ayrı bir güzelliği ve ayrı bir kuvveti vardır. Risale-i Nurda Ustadımız bu mesleğin kuvvetinden ve hakikatinden çok yerlerinde anlatmaktadır. Eğer Ustad Bediüzzamana ve Risale-i Nurlara talebe olmak istiyorsak; talebeliğin şartlarından biri de sadakattir.
Sofilik meşrebinde rabıta çok derin olduğundan ancak kendi mesleklerindeki güzellikleri görebilmektedirler. Bu nedenle farklı rüyaları hakikatini bilene danışmadan farklı yorumlarda bulunabilinmektedir.
Ustad Bediüzzaman Risale-i Nurda rüya ve hakikatlerini ve çeşitlerini anlatmaktadır. Sizleri oraya havale eder, rüyanızı sadece yorum yapabilecek hakikatini bilebileceklere anlatınız..
Bazen bilmeden bazı amellerde bulunabiliriz. Hakikati nedir değildir demeden Allah yoludur diyerek safiyane ittiba edebiliyoruz. Size güzel olanı alınız gerisini sahibine bırakınız..