Konuya cevap cer

Münazarat,Said Nursî'nin 1911 (H. 1329.) yılında neşrettiği, Doğu'nun ve İslâm âleminin problemlerini çareleriyle birlikte ele aldığı, hak, hukuk, adalet, hürriyet, meşrutiyet gibi kavramları yorumladığı bir eseri diye biliyorum.


Metin Karabaşoğlu niye bu yazıyı kaleme aldı bilmiyorum lakin cemaat içinde de davasına hakkaniyetle sarılmayanların olduğunu duydum,biliyorum.


"Kimile ri akıl almaz bir fetihçi ruhla “Risale-i Nur dünyayı fethed iyor” hayali ne yaslan mış; benim gibile r “Risale-i Nur’u, onu kırk yıldır okuyan kaç kişi lâyıkınca anlaya biliyo r?” telaşında.


Kimile ri, “Çok şey yaptık” huzuru içinde, benim gibile rde “Yapılacak çok şey, aşılacak çok engel var” huzurs uzluğu...


Kimile ri “Eskide n Risale-i Nur dersim izde bir lise talebe si görsek sevini rdik. Risale-i Nur okuyan kaç tane profesör var!” diyere k mutlu mes’ud yaşıyor; benim gibile rin aklı Muhake mat’ın “Üçünçü Mukadd ime”sinde takılıp kalmış, “Risale-i Nur’u lâyıkınca anlaya n kaç profesör var ve kaç profesörün akadem ik müktesebatı Risale’yi gereğince anlama nın önünde engel?” gibi huzur bozucu sorula r ile meşgul.


Kimile ri “Risale-i Nur ne kadar da çok satılıyor artık” diye sevini yor; benim gibile r “Risale-i Nur ne kadar da az anlaşılıyor şimdi” diye mahzun ...


Münazarat’ın muhata pları Bediüzzaman’ın ortaya koyduğu ‘hal-i hâzır’i görmemekte dirend iler. O onlara “Görün artık!” derken, onlar ona ‘Kör’ dedile r.


O onlara Kur’ân adına, hakika t adına, iman adına, İslâm adına irade özgürlüğüne davet ederke n; onlar ona “Aklımız şeyhimizin cebind e, biz böyle çok rahatız” dedile r.


O “Beş yüz senedi r uyuduğunuz yeter” diye haykırırken, onlar “Ne güzel uyuyor duk!” diye sitem etmeyi, hatta kızıp söylenmeyi tercih ettiler"


Bu ifadeler sarihan açıklıyor herşeyi..vesselam


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst