Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Bediüzzaman yüz yıl sonrasına sesleniyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Zuhr" data-source="post: 189656" data-attributes="member: 8625"><p style="text-align: right"><span style="color: #00f"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Ekrem Altıntepe'nin haberi</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Yazar, gazeteci, sanatçı ve ilim adamlarımıza vefatının 50. yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursî’yi ve Risale-i Nur Külliyatı hakkındaki düşüncelerini sorduk.</span></span></p><p> </p><p><u><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Ünal Tanık</span></span></strong></u></p><p></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Bediüzzaman’a baktığımız zaman veya eserlerini okuduğumuzda gördüğümüz bir şey var. Bediüzzaman’ın bu döneme yönelik o kadar net işaretleri, o kadar net mesajları var ki… Münazarat’ı okuduğunuzda, Muhakemat’a baktığınızda, Hutbe-i Şamiye’ye baktığınızda bugünkü demokratikleşme veya açılım konusunda nasıl adımlar atılması gerektiğini net bir şekilde görüyoruz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Bugün hükümetin bu demokratikleşme ve açılımlarda mesafe alamamasının sebeplerinden bir tanesi olarak Bediüzzaman’ın mesajlarından yeterince istifade edilmemesini görüyorum. Eğer Bediüzzaman’ın bahsettiğim eserleri okunmuş olsaydı, orda ortaya konulan düsturlar, prensipler gözden geçirilmiş olsaydı bu açılım sürecinin daha kolay mesafe alınacağına inanıyorum/biliyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Bediüzzaman’ın “Ben yüz yıl sonra gelecek olanlara sesleniyorum” dediği şeye baktığınızda gerçekten de tam yüz yıl sonrasına seslendiğini görürsünüz. Yani Bediüzzaman’ın 1908, 1909’da seslendiği kişilerin aslında 2009, 2010 yılının yani günümüzün insanları olduğunu görürsünüz.</span></span></p><p> </p><p style="text-align: right"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px">Moral Dünyası Dergisi</span></span></p> <p style="text-align: right"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zuhr, post: 189656, member: 8625"] [RIGHT][COLOR=#00f][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][COLOR=darkolivegreen]Ekrem Altıntepe'nin haberi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/RIGHT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Yazar, gazeteci, sanatçı ve ilim adamlarımıza vefatının 50. yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursî’yi ve Risale-i Nur Külliyatı hakkındaki düşüncelerini sorduk.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [U][B][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Ünal Tanık[/SIZE][/FONT][/B][/U] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Bediüzzaman’a baktığımız zaman veya eserlerini okuduğumuzda gördüğümüz bir şey var. Bediüzzaman’ın bu döneme yönelik o kadar net işaretleri, o kadar net mesajları var ki… Münazarat’ı okuduğunuzda, Muhakemat’a baktığınızda, Hutbe-i Şamiye’ye baktığınızda bugünkü demokratikleşme veya açılım konusunda nasıl adımlar atılması gerektiğini net bir şekilde görüyoruz.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Bugün hükümetin bu demokratikleşme ve açılımlarda mesafe alamamasının sebeplerinden bir tanesi olarak Bediüzzaman’ın mesajlarından yeterince istifade edilmemesini görüyorum. Eğer Bediüzzaman’ın bahsettiğim eserleri okunmuş olsaydı, orda ortaya konulan düsturlar, prensipler gözden geçirilmiş olsaydı bu açılım sürecinin daha kolay mesafe alınacağına inanıyorum/biliyorum.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Bediüzzaman’ın “Ben yüz yıl sonra gelecek olanlara sesleniyorum” dediği şeye baktığınızda gerçekten de tam yüz yıl sonrasına seslendiğini görürsünüz. Yani Bediüzzaman’ın 1908, 1909’da seslendiği kişilerin aslında 2009, 2010 yılının yani günümüzün insanları olduğunu görürsünüz.[/SIZE][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [RIGHT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]Moral Dünyası Dergisi [/SIZE][/FONT][/RIGHT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Bediüzzaman yüz yıl sonrasına sesleniyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…