Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Hatıralar
Bediüzzaman'ın aldığı hediye 5 kuruş!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="topraktoprak" data-source="post: 218482" data-attributes="member: 11795"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Jandarma komutanının odasından bağırtılar geliyordu: “Ne yapacaksın Said Nursî’yi, ne görüşeceksin onunla? Onu nereden tanıyorsun? </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Efendim, onu sadece ziyaret etmek istiyorum.</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Jandarma komutanı çileden çıkmıştı: </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Çık dışarıya, gözüm görmesin seni! Bir daha da buraya gelme!</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Bahri gerisin geri odadan çıktı. Üzüntüsüne diyecek yoktu. Derken karşı odadan bir ses duydu: </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Heeey! Gelsene buraya... </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Çağıran, karakol yazıcısı Jandarma Hasan’dı. Bahri’yi tanımıştı. Yakın bir arkadaşının kardeşiydi. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Birbirlerine sarıldılar. Bahri olan biteni anlattı. Jandarma Hasan: </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Sen dur, bir de ben konuşayım komutanla, dedi. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Komutanım, dedi. Bahri benim yakınım olur. Eğer müsaade ederseniz, Hoca Efendi’yi bir görsün. Zararsız biridir. Ben ona kefil olurum.</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Hasan, Jandarma Komutanının güvendiği bir askerdi. </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– İyi bakalım, git görüştür. Yalnız bütün sorumluluk sana ait. Vukuat istemiyorum, dedi ve anahtarı verdi. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Hasan “Sağol!” çekerek komutanın odasından çıktı. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Haydi Bahri, dedi. Komutanı razı ettik. Bir solukta gidip gelelim. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Bahri’nin yüzünde güller açtı.</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Koşar adımlarla Bediüzzaman’ın evine vardılar. Komutanın verdiği anahtarla kapısını açtılar. İçeriden de Bediüzzaman açtı. </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Bir süre onun kapısını dışarıdan da kendileri kilitliyorlardı. Bir yere çıkmasına izin vermiyorlardı, kimseyle görüşmesine... </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Hasan’la Bahri karşılarında nur yüzlü bir insan buldular.</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Bediüzzaman, ilk defa gördüğü Hasan’a adıyla hitap ederek: </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Hasan oğlum, sen çok büyük bir hizmet yaptın. Allah senden razı olsun, dedi. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Hasan şaşırdı. İsmini nereden biliyordu? </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Sonra misafire de hoş geldin dedi ve: </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Beni görmek için niçin bu kadar zahmet ettin? Eserlerimi okumakla beni görmüş gibi olurdun. Benim şahsımda bir şey yok, dedi. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Bahri: </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Hocam, dedi. Ben küçükken siz Kars’a babamla görüşmeye gelmiştiniz. Sizin burada olduğunuzu öğrenince gelip elinizi öpmek istedim.</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Bediüzzaman: </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Sağol kardeşim, sizi duama dahil ediyorum. Başka bir arzun var mı? </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Size maddî olarak bir yardım yapmak istiyorum, diye cevap verdi. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Bediüzzaman, kimseden bir şey almazdı. Allah’tan başka kimseye el açmazdı. Biraz düşündükten sonra: </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Oğlum, benim dünya malına ihtiyacım yok. Ben hiçbir şey istemiyorum. Ama mutlaka niyet etmişsen... Küçük bozuk paran var mı?</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>Bahri neler olacağını anlamamakla beraber, cebinden küçük bozuk paralar çıkardı. </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Bediüzzaman onların içinden bir beş kuruşluk aldı: </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Tamam aldım, Allah kabul etsin, dedi. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Biraz sonra tekrar parayı Bahri’nin avucuna koydu ve şöyle dedi: </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">– Ve sana geri iade ediyorum.</span></span></span></strong></p><p><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong>(Bediüzzaman'la Yaşayan Öyküler, Ömer Faruk Paksu) </strong></span></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="topraktoprak, post: 218482, member: 11795"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Jandarma komutanının odasından bağırtılar geliyordu: “Ne yapacaksın Said Nursî’yi, ne görüşeceksin onunla? Onu nereden tanıyorsun? [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Efendim, onu sadece ziyaret etmek istiyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Jandarma komutanı çileden çıkmıştı: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Çık dışarıya, gözüm görmesin seni! Bir daha da buraya gelme![/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Bahri gerisin geri odadan çıktı. Üzüntüsüne diyecek yoktu. Derken karşı odadan bir ses duydu: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Heeey! Gelsene buraya... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Çağıran, karakol yazıcısı Jandarma Hasan’dı. Bahri’yi tanımıştı. Yakın bir arkadaşının kardeşiydi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Birbirlerine sarıldılar. Bahri olan biteni anlattı. Jandarma Hasan: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Sen dur, bir de ben konuşayım komutanla, dedi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Komutanım, dedi. Bahri benim yakınım olur. Eğer müsaade ederseniz, Hoca Efendi’yi bir görsün. Zararsız biridir. Ben ona kefil olurum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Hasan, Jandarma Komutanının güvendiği bir askerdi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– İyi bakalım, git görüştür. Yalnız bütün sorumluluk sana ait. Vukuat istemiyorum, dedi ve anahtarı verdi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Hasan “Sağol!” çekerek komutanın odasından çıktı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Haydi Bahri, dedi. Komutanı razı ettik. Bir solukta gidip gelelim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Bahri’nin yüzünde güller açtı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Koşar adımlarla Bediüzzaman’ın evine vardılar. Komutanın verdiği anahtarla kapısını açtılar. İçeriden de Bediüzzaman açtı. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Bir süre onun kapısını dışarıdan da kendileri kilitliyorlardı. Bir yere çıkmasına izin vermiyorlardı, kimseyle görüşmesine... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Hasan’la Bahri karşılarında nur yüzlü bir insan buldular.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Bediüzzaman, ilk defa gördüğü Hasan’a adıyla hitap ederek: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Hasan oğlum, sen çok büyük bir hizmet yaptın. Allah senden razı olsun, dedi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Hasan şaşırdı. İsmini nereden biliyordu? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Sonra misafire de hoş geldin dedi ve: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Beni görmek için niçin bu kadar zahmet ettin? Eserlerimi okumakla beni görmüş gibi olurdun. Benim şahsımda bir şey yok, dedi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Bahri: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Hocam, dedi. Ben küçükken siz Kars’a babamla görüşmeye gelmiştiniz. Sizin burada olduğunuzu öğrenince gelip elinizi öpmek istedim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Bediüzzaman: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Sağol kardeşim, sizi duama dahil ediyorum. Başka bir arzun var mı? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Size maddî olarak bir yardım yapmak istiyorum, diye cevap verdi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Bediüzzaman, kimseden bir şey almazdı. Allah’tan başka kimseye el açmazdı. Biraz düşündükten sonra: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Oğlum, benim dünya malına ihtiyacım yok. Ben hiçbir şey istemiyorum. Ama mutlaka niyet etmişsen... Küçük bozuk paran var mı?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B]Bahri neler olacağını anlamamakla beraber, cebinden küçük bozuk paralar çıkardı. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Bediüzzaman onların içinden bir beş kuruşluk aldı: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Tamam aldım, Allah kabul etsin, dedi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Biraz sonra tekrar parayı Bahri’nin avucuna koydu ve şöyle dedi: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]– Ve sana geri iade ediyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=darkred][B](Bediüzzaman'la Yaşayan Öyküler, Ömer Faruk Paksu) [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Hatıralar
Bediüzzaman'ın aldığı hediye 5 kuruş!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…