Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Bediüzzaman'la uğraşanlar belâsını bulurdu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hulusi" data-source="post: 15072" data-attributes="member: 32"><p><strong>"Üstada selâm verdiğim için bir hafta hapse attılar"</strong></p><p></p><p>"<span style="font-size: 12px">Üstadın mahkemesi olacaktı. Şarktan, garptan insanlar Afyon'a akın ettiler. Sokaklar, caddeler mahşer gibiydi, yol değiştirmek zorunda kalıyorlardı. Üstadı, elli tane, yüz tane adamı öldürmüş katil gibi mahkemeye götürüyorlardı. Ben de o zaman vazifeliydim. Bediüzzaman'la karşı karşıya geldim. Hemen selâm çaktım. O sırada bizim süvari muavini geçiyormuş. Üstada selâm verdiğimi görmüş. Meydanda bağırdı, çağırdı,</span></p><p><span style="font-size: 12px">"Yakalayın şunu askerler' dedi. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Beni yakaladılar. Bölük komutanının odasına soktular. Süvari muavini olanı biteni anlattı. 'Bu jandarma, Bediüzzaman'a selâm vermiş' dedi. Komutan, muavinden de betermiş. Oturduğu yerde deliriyor, tepiniyor, saçını başını yolacak oluyor neredeyse.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">"Sen hocaya selâm vermişsin?'</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">"Ben gâvur muyum yahu? Müslümanım.'</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">"Falakaya yatırın bunu' diye deli gibi bağırdı. Beni falakaya yatırdılar. Onlar kızılcık sopası ile ayaklarıma vurdukça ben,</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">"Üstadla konuştum ya, ona selâm verdim ya, fedâ olsun herşeyim' diyordum.</span></span><span style="color: black">(canım abim)</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">"Bu sefer daha da çıldırıyorlardı:</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">"Asker, hocaya selâm veremez.'</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">"Verir' diyordum ben de. 'Nasıl veremezmiş. Asker gavur mu?"</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">"Bölük komutanı öfkesini alamadı, beni bir hafta hapse attı.</span></p><p> </p><p><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 12px">"Zalimler belâsını bulacaklar"</span></span></strong></p><p><span style="font-size: 12px">"Bir hafta sonra hapisten çıktım. Bir yanımda alay komutanı, bir yanımda da tabur komutanı olduğunu unutarak Üstada yine selâm çaktım. Artık hiçbir şey umurumda değildi.</span></p><p><span style="font-size: 12px">"Hocam nasılsun?' dedim.</span></p><p><span style="font-size: 12px">"İyiyim, evlât' dedi. 'Geçmiş olsun.'</span></p><p><span style="font-size: 12px">"Hapishaneye girdiğimi nereden öğrendi, bilmiyorum. O devam etti:</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">"Zalimler bulacaklar belâlarını, hem bu dünyada, hem de ahirette.'</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hulusi, post: 15072, member: 32"] [b]"Üstada selâm verdiğim için bir hafta hapse attılar"[/b] "[SIZE=3]Üstadın mahkemesi olacaktı. Şarktan, garptan insanlar Afyon'a akın ettiler. Sokaklar, caddeler mahşer gibiydi, yol değiştirmek zorunda kalıyorlardı. Üstadı, elli tane, yüz tane adamı öldürmüş katil gibi mahkemeye götürüyorlardı. Ben de o zaman vazifeliydim. Bediüzzaman'la karşı karşıya geldim. Hemen selâm çaktım. O sırada bizim süvari muavini geçiyormuş. Üstada selâm verdiğimi görmüş. Meydanda bağırdı, çağırdı,[/SIZE] [SIZE=3]"Yakalayın şunu askerler' dedi. [/SIZE] [SIZE=3]Beni yakaladılar. Bölük komutanının odasına soktular. Süvari muavini olanı biteni anlattı. 'Bu jandarma, Bediüzzaman'a selâm vermiş' dedi. Komutan, muavinden de betermiş. Oturduğu yerde deliriyor, tepiniyor, saçını başını yolacak oluyor neredeyse.[/SIZE] [SIZE=3]"Sen hocaya selâm vermişsin?'[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]"Ben gâvur muyum yahu? Müslümanım.'[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]"Falakaya yatırın bunu' diye deli gibi bağırdı. Beni falakaya yatırdılar. Onlar kızılcık sopası ile ayaklarıma vurdukça ben,[B][/B][/SIZE] [SIZE=3][B][/B][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]"Üstadla konuştum ya, ona selâm verdim ya, fedâ olsun herşeyim' diyordum.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black](canım abim)[/COLOR] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]"Bu sefer daha da çıldırıyorlardı:[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]"Asker, hocaya selâm veremez.'[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]"Verir' diyordum ben de. 'Nasıl veremezmiş. Asker gavur mu?"[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]"Bölük komutanı öfkesini alamadı, beni bir hafta hapse attı.[/SIZE] [B][COLOR=red][SIZE=3]"Zalimler belâsını bulacaklar"[/SIZE][/COLOR][/B] [SIZE=3]"Bir hafta sonra hapisten çıktım. Bir yanımda alay komutanı, bir yanımda da tabur komutanı olduğunu unutarak Üstada yine selâm çaktım. Artık hiçbir şey umurumda değildi.[/SIZE] [SIZE=3]"Hocam nasılsun?' dedim.[/SIZE] [SIZE=3]"İyiyim, evlât' dedi. 'Geçmiş olsun.'[/SIZE] [SIZE=3]"Hapishaneye girdiğimi nereden öğrendi, bilmiyorum. O devam etti:[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]"Zalimler bulacaklar belâlarını, hem bu dünyada, hem de ahirette.'[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Bediüzzaman'la uğraşanlar belâsını bulurdu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…