Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Beğendiğiniz Mısraları Paylaşalım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="N&amp;#304;SANUR" data-source="post: 245159" data-attributes="member: 1011595"><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">günlerime , eğik </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">yüreğime , soğuk </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">ve vakitsiz kopartılmış leylak rengi ...</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">dökülen , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">yağan , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">ıslatan , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">dilsiz damlalar yıllığıydı , </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">biten </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">evvel zaman içiydi </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">yarını sokağa terk edilen dünlerin birinde </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">bu gündüm ben ...</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400">ve duruyordum ....</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"></span></span></strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>gözlerimde “bu son olsun” bakışı </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>duruşumdaysa bekleşip duran gitmeler...…</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>susuyordum </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>dudaklarımdaki soğuktan </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>açamayan çiçekler gibiydi kelimeler </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>oysa ki susmak </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bir şeyin anlatımı olsaydı </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>taş ...</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>her şeyin ... </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>tartışmasız en iyi anlatanı olurdu </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>değildi lakin </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>biliyordum …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ama </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>unutmuşum … </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>hatırlayacaktım …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bir </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>gün …değişen ruhları tanıma senesiydi </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>üçe kadar sayılıp açılan gözlerin, dört mevsim incinmişliğinde …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>şarkılar söylenerek büyütülmemiş sardunyalar mevsimiydi </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>özlemli bakışların uğramadığı bir pencere dibinde </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve ilk kuruyanların birinde </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>duruyordum ben </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve sararıp, soluyordum </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>gözlerimde “bu son olsun” bakışı </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>duruşumdaysa bir başınalık </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve yağmur damlaları dökülüyordu gölgemin saçlarına yine </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>yüreğimeyse </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>kimsesizlik ülkesinden küller serpiliyordu </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve içimize her serpilen, ne yazık ki </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>yeşil bir umutla boy verip, büyümüyordu </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ki sis, ağır aksak çökerken kirpiklerime </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>soğuk çoktan yerleşmişti bile iliklerime </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve ben için için </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>değiştirmek istiyordum artık </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>oysa başımı kaldırıp her bakışım ayrı bir güzellikti buluta </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>oysa gülüşüm belki de bir bardak suydu, yüreği susuz olana </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve oysa </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ne sevmeye </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ne de sevilmeye </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>başka bir kalbim yoktu </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>yalnızca bu ...</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bir </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>tek </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>buydu ... </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>anlamıyordum … </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ama …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>anlıycaktım …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bir </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>gün …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>eksilen şeyleri biriktirme senesiydi iç kırıklığı dökümlerinde </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve gün gün çoğalan hiçliğin, hasat zamanı …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>düşmenin sonrası ...</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>yağmurun damlalarca yalnızlık senesiydi buluttan </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve hüznün avlusunda kırılmış akasya dalları, esip dinmiş yorgun bir lodostan …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>gökyüzünün </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>mavisinden birazını yeryüzüne düşürüp </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>deniz oluşuna şahitliğimin, sonrasıydı </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ki denizin birazını uçurup bulut olduğu bir günde </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve bulutun içini döktüğü bir yağmurun altında </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ellerimi kalbime siper etmiş ,,,</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ıslanıyordum ben </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bir de içimden cümleler kuruyordum yağmura </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>yağmur diliyle ama yine kendi damlalarımla </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>“lütfen artık din”</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>“lütfen artık dur”</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>“lütfen </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>artık </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>yağma … ”</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>oysa yağmur </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>sadece yere düşene kadar yağmurdu ... </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>düştükten sonraysa </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>hiç ...</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve oysa ben </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>hani gözlerinde “bu son olsun” bakışıyla bekleyen </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve soran hala; “bir sonu var mı ? ”</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>fark etmiyordum </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>o son </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bendim aslında </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve duruyordum adım gibi, ışıkla,karanlığın tam ortasında </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>nefesim, rıhtımdan gürültüsüz ayrılan gemi </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve her bir kirpiğim </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bir mezar taşıymış </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>gözlerimde ölen güzel günlerin, anısına …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bilmiyordum …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ama </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bilecektim …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>bir </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>gün …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>donmuş göllerde, ölmüş kuğular senesiydi </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve vakitsiz kopartılmış leylak rengi, </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>dökülen … yağan … ıslatan …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>yüreğime eğik, günlerime soğuk yağan ey yağmur ! sen bil ki, </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>dindi bu şiir…dindi …</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #006400"><strong>ve tekrar yağmayacak bir daha asla, bu yıla …</strong></span></span></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">bulutum, bitti …</span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NİSANUR, post: 245159, member: 1011595"] [B][SIZE=4][COLOR=#006400]günlerime , eğik yüreğime , soğuk ve vakitsiz kopartılmış leylak rengi ... dökülen , yağan , ıslatan , dilsiz damlalar yıllığıydı , biten evvel zaman içiydi yarını sokağa terk edilen dünlerin birinde bu gündüm ben ... ve duruyordum .... [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#006400][B]gözlerimde “bu son olsun” bakışı duruşumdaysa bekleşip duran gitmeler...… susuyordum dudaklarımdaki soğuktan açamayan çiçekler gibiydi kelimeler oysa ki susmak bir şeyin anlatımı olsaydı taş ... her şeyin ... tartışmasız en iyi anlatanı olurdu değildi lakin biliyordum … ama unutmuşum … hatırlayacaktım … bir gün …değişen ruhları tanıma senesiydi üçe kadar sayılıp açılan gözlerin, dört mevsim incinmişliğinde … şarkılar söylenerek büyütülmemiş sardunyalar mevsimiydi özlemli bakışların uğramadığı bir pencere dibinde ve ilk kuruyanların birinde duruyordum ben ve sararıp, soluyordum gözlerimde “bu son olsun” bakışı duruşumdaysa bir başınalık ve yağmur damlaları dökülüyordu gölgemin saçlarına yine yüreğimeyse kimsesizlik ülkesinden küller serpiliyordu ve içimize her serpilen, ne yazık ki yeşil bir umutla boy verip, büyümüyordu ki sis, ağır aksak çökerken kirpiklerime soğuk çoktan yerleşmişti bile iliklerime ve ben için için değiştirmek istiyordum artık oysa başımı kaldırıp her bakışım ayrı bir güzellikti buluta oysa gülüşüm belki de bir bardak suydu, yüreği susuz olana ve oysa ne sevmeye ne de sevilmeye başka bir kalbim yoktu yalnızca bu ... bir tek buydu ... anlamıyordum … ama … anlıycaktım … bir gün … eksilen şeyleri biriktirme senesiydi iç kırıklığı dökümlerinde ve gün gün çoğalan hiçliğin, hasat zamanı … düşmenin sonrası ... yağmurun damlalarca yalnızlık senesiydi buluttan ve hüznün avlusunda kırılmış akasya dalları, esip dinmiş yorgun bir lodostan … gökyüzünün mavisinden birazını yeryüzüne düşürüp deniz oluşuna şahitliğimin, sonrasıydı ki denizin birazını uçurup bulut olduğu bir günde ve bulutun içini döktüğü bir yağmurun altında ellerimi kalbime siper etmiş ,,, ıslanıyordum ben bir de içimden cümleler kuruyordum yağmura yağmur diliyle ama yine kendi damlalarımla “lütfen artık din” “lütfen artık dur” “lütfen artık yağma … ” oysa yağmur sadece yere düşene kadar yağmurdu ... düştükten sonraysa hiç ... ve oysa ben hani gözlerinde “bu son olsun” bakışıyla bekleyen ve soran hala; “bir sonu var mı ? ” fark etmiyordum o son bendim aslında ve duruyordum adım gibi, ışıkla,karanlığın tam ortasında nefesim, rıhtımdan gürültüsüz ayrılan gemi ve her bir kirpiğim bir mezar taşıymış gözlerimde ölen güzel günlerin, anısına … bilmiyordum … ama bilecektim … bir gün … donmuş göllerde, ölmüş kuğular senesiydi ve vakitsiz kopartılmış leylak rengi, dökülen … yağan … ıslatan … yüreğime eğik, günlerime soğuk yağan ey yağmur ! sen bil ki, dindi bu şiir…dindi … ve tekrar yağmayacak bir daha asla, bu yıla …[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4][COLOR=darkgreen]bulutum, bitti …[/COLOR][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Beğendiğiniz Mısraları Paylaşalım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…