Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bela va musibetlerın kader cephesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Abidin1" data-source="post: 208441" data-attributes="member: 11964"><p>Tamamen katılıyorum.</p><p></p><p>Şu eklemeyi yapmalıyım ki beni de yanlış anlama olmasın. </p><p></p><p>Anne babamızı seçemeyeceğimiz gibi Doğum gibi ölümde tabii ki kaderdir. Hem ölüm de doğum gibi yazılıdır. Değişmez önede gelmez geri de kalmaz.Özetle şu <strong>"Elimizde olmayan değiştiremeyeceğimiz, seçemeyeceğimiz her şey kaderdir."</strong> Ayrıca Evreni anlayış tarzınızı da anlıyor ve katılıyorum. Biz canlılar nasıl minerallere bağımlıysak, nefes almamız gerekiyorsa. Okjisen solumamızda bir gerekliliktir. Yemek, İçmek, Uyumak gibi doğamızdan gelen tüm davranışlar ve gereklilikler de. Fakat bence bu yaratılış gereğidir. </p><p></p><p>Kader ise bir sınav yeri olan bu dünya hayatımızda değiştiremeyeceklerimizdir. Elimizde olmayanlardır. Örneğin Veba 1000 yıl önce kaderdi. Çünkü bu o insanların değiştiremeyeceği bir şeydi. Fakat günümüzde bir insana veba bulaştırırsan hasta edersen yada hasta olanı imkan olup ta tedavi etmezsen. Bu Bir nevi cinayet olur. </p><p></p><p>Benden de bir ayet; (Güzel yorumunuz için Teşekkürler.)</p><p></p><p><span style="color: #00BF40"><strong>Ve mâ esâbekum min musîbetin fe bi mâ kesebet eydîkum ve ya’fû an kesîr(kesîrin).</strong></span></p><p></p><p><span style="color: #00BF40"><strong>Başınıza ne musibet geldiyse kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündendir. Oysa bir çoğunu da bağışlıyor.</strong></span> <strong>ŞÛRÂ - 30</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abidin1, post: 208441, member: 11964"] Tamamen katılıyorum. Şu eklemeyi yapmalıyım ki beni de yanlış anlama olmasın. Anne babamızı seçemeyeceğimiz gibi Doğum gibi ölümde tabii ki kaderdir. Hem ölüm de doğum gibi yazılıdır. Değişmez önede gelmez geri de kalmaz.Özetle şu [B]"Elimizde olmayan değiştiremeyeceğimiz, seçemeyeceğimiz her şey kaderdir."[/B] Ayrıca Evreni anlayış tarzınızı da anlıyor ve katılıyorum. Biz canlılar nasıl minerallere bağımlıysak, nefes almamız gerekiyorsa. Okjisen solumamızda bir gerekliliktir. Yemek, İçmek, Uyumak gibi doğamızdan gelen tüm davranışlar ve gereklilikler de. Fakat bence bu yaratılış gereğidir. Kader ise bir sınav yeri olan bu dünya hayatımızda değiştiremeyeceklerimizdir. Elimizde olmayanlardır. Örneğin Veba 1000 yıl önce kaderdi. Çünkü bu o insanların değiştiremeyeceği bir şeydi. Fakat günümüzde bir insana veba bulaştırırsan hasta edersen yada hasta olanı imkan olup ta tedavi etmezsen. Bu Bir nevi cinayet olur. Benden de bir ayet; (Güzel yorumunuz için Teşekkürler.) [COLOR=#00BF40][B]Ve mâ esâbekum min musîbetin fe bi mâ kesebet eydîkum ve ya’fû an kesîr(kesîrin).[/B][/COLOR][B][/B] [COLOR=#00BF40][B]Başınıza ne musibet geldiyse kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündendir. Oysa bir çoğunu da bağışlıyor.[/B][/COLOR] [B]ŞÛRÂ - 30[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bela va musibetlerın kader cephesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…