Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
ben Filistin'li çocuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 90555" data-attributes="member: 5"><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben Filistinli çocuk</span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Sizin yuvanız gibi sıcacık, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Benim de yuvam vardı ufacık. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Siz ne kadar şanslısınız! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Rüyalarınız bile şen, şakrak, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben ise rüyamdan bile ağlayarak, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Gece uykumun arasında, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Uyanıyorum korkarak! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Siz yaşadınız mı hiç: </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Top mermileri arasında bağırarak, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Tankların altında ezilirken, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Korkuyla uykudan uyandığınızı, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Gördünüz mü hiç? </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Gündüz böyle,gece böyle, rüyada böyle, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Hangisi gerçek, hangisi düş, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Bilmiyorum ben de. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben böyleyim işte, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben, Filistinli çocuk! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Sımsıcak yuvalarınızda, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Anneniz, babanız, kardeşleriniz, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Neşeyle yaşıyorsunuz siz. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ya ben? Ya ben nasılım? ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Zindanlarda sürünen, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Hayalini bile unuttuğum babam! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Kim bilir nerede? ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Yaşıyor mu acaba? </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Belki de hiçbir zaman, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Artık olmayacak babam! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Keşke ben de sizler gibi, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Koşup -;Baba! diyebilseydim </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Kollarına atılıp, sarılsaydım boynuna, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Oyunlar oynasaydım onunla. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Üzülüp ağladığım zaman, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Gelip başımı okşayan, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Göz yaşlarımı silen bir babam olsaydı! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ama yok artık benim babam! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Çünkü ben, babası zindanlarda çürüyen, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ona ağıtlar yakıp üzülen, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Filistinli çocuk! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Elinize bir diken batsa, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Bir yeriniz kesilse, kanasa, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Hele kolunuz, bacağınız kırılsa, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Canınız nasıl yanar! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Nasıl ağlarsınız değil mi acı acı! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ya ben nasılım? </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">İsrailli askerler tarafından, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Kolları taşlarla kırılan, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Bacakları tekmeyle, dipcikle ezilen, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Feryadıma hayvanlar bile dayanamazken, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Herkes tarafından seyredilen, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben, Filistinli çocuk! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">İşte ben buyum, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben, Filistinli çocuk! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Benim acılarımı ancak, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ağaçlar, kuşlar kadar, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Duyabiliyor musun sen? ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Nerde buzullar arasında sıkışıp kalan </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Balinaları kurtarmaya çalışanlar? ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Nerede petrole batan kuşlara, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Üzülüp ağıtlar yakanlar? </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Nerede sokak köpeklerine acıyıp, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Onlara yardıma koşanlar? .... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Bir balina, bir kuş, bir köpek kadar, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Benim de değerim var. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Yıllardır dinmedi gözyaşım, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben hep ağlıyorum! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Göz yaşlarım bile kurudu, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Tıpkı çöller gibi! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Sen benim gözlerimden yaşların, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Aktığını mı sanıyorsun? </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Senin gördüklerin gözyaşı değil, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Onlar, gözyaşı yerine akan, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Damarlarımdan süzülüp gelen kan! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben kan akıtıyorum gözlerimden! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben kan ağlıyorum ciğerimden! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Yakında o da kuruyacak, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Tıpkı göz yaşlarımın kuruduğu gibi! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Çünkü ben olmayacağım artık! .. </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Sizler gülüp oynayın, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Halay çekip türkü çağırın! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Balinalara yardıma koşun, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Petrole batan kuşları kurtarın! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Onlar için göz yaşı dökün! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Köpekleri kurtarın siz! ... </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen"></span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Bir kuş, bir köpek, bir balina kadar </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Bana yardıma koşmayanlar! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben inlerken zulüm altında, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Ben ezilirken tanklarla, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Kollarım kırılırken taşlarla, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Herkes bana seyirci kalıyorsa, </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Utansın bütün insanlık! </span></strong></p><p><strong><span style="color: darkgreen">Utansın bütün dünya</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 90555, member: 5"] [B][COLOR=darkgreen]Ben Filistinli çocuk Sizin yuvanız gibi sıcacık, Benim de yuvam vardı ufacık. Siz ne kadar şanslısınız! Rüyalarınız bile şen, şakrak, Ben ise rüyamdan bile ağlayarak, Gece uykumun arasında, Uyanıyorum korkarak! Siz yaşadınız mı hiç: Top mermileri arasında bağırarak, Tankların altında ezilirken, Korkuyla uykudan uyandığınızı, Gördünüz mü hiç? Gündüz böyle,gece böyle, rüyada böyle, Hangisi gerçek, hangisi düş, Bilmiyorum ben de. Ben böyleyim işte, Ben, Filistinli çocuk! Sımsıcak yuvalarınızda, Anneniz, babanız, kardeşleriniz, Neşeyle yaşıyorsunuz siz. Ya ben? Ya ben nasılım? ... Zindanlarda sürünen, Hayalini bile unuttuğum babam! ... Kim bilir nerede? ... Yaşıyor mu acaba? Belki de hiçbir zaman, Artık olmayacak babam! ... Keşke ben de sizler gibi, Koşup -;Baba! diyebilseydim Kollarına atılıp, sarılsaydım boynuna, Oyunlar oynasaydım onunla. Üzülüp ağladığım zaman, Gelip başımı okşayan, Göz yaşlarımı silen bir babam olsaydı! ... Ama yok artık benim babam! Çünkü ben, babası zindanlarda çürüyen, Ona ağıtlar yakıp üzülen, Filistinli çocuk! ... Elinize bir diken batsa, Bir yeriniz kesilse, kanasa, Hele kolunuz, bacağınız kırılsa, Canınız nasıl yanar! ... Nasıl ağlarsınız değil mi acı acı! ... Ya ben nasılım? İsrailli askerler tarafından, Kolları taşlarla kırılan, Bacakları tekmeyle, dipcikle ezilen, Feryadıma hayvanlar bile dayanamazken, Herkes tarafından seyredilen, Ben, Filistinli çocuk! ... İşte ben buyum, Ben, Filistinli çocuk! Benim acılarımı ancak, Ağaçlar, kuşlar kadar, Duyabiliyor musun sen? ... Nerde buzullar arasında sıkışıp kalan Balinaları kurtarmaya çalışanlar? ... Nerede petrole batan kuşlara, Üzülüp ağıtlar yakanlar? Nerede sokak köpeklerine acıyıp, Onlara yardıma koşanlar? .... Bir balina, bir kuş, bir köpek kadar, Benim de değerim var. Yıllardır dinmedi gözyaşım, Ben hep ağlıyorum! Göz yaşlarım bile kurudu, Tıpkı çöller gibi! Sen benim gözlerimden yaşların, Aktığını mı sanıyorsun? Senin gördüklerin gözyaşı değil, Onlar, gözyaşı yerine akan, Damarlarımdan süzülüp gelen kan! ... Ben kan akıtıyorum gözlerimden! ... Ben kan ağlıyorum ciğerimden! ... Yakında o da kuruyacak, Tıpkı göz yaşlarımın kuruduğu gibi! Çünkü ben olmayacağım artık! .. Sizler gülüp oynayın, Halay çekip türkü çağırın! Balinalara yardıma koşun, Petrole batan kuşları kurtarın! Onlar için göz yaşı dökün! Köpekleri kurtarın siz! ... Bir kuş, bir köpek, bir balina kadar Bana yardıma koşmayanlar! Ben inlerken zulüm altında, Ben ezilirken tanklarla, Kollarım kırılırken taşlarla, Herkes bana seyirci kalıyorsa, Utansın bütün insanlık! Utansın bütün dünya[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
ben Filistin'li çocuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…