Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
Ben namaz kılmasam olur mu...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 245938" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><span style="color: black">İbrahim Edhem Hazretlerine bir zat gelip: </span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: black">" Ben namaz kılmasam olur mu? "diye sorar. </span></strong></p><p><strong><span style="color: black">İbrahim Edhem hz.leri olur ama sana sayabilecegim şeyleri yapabilirsen diyor. </span></strong></p><p> </p><p><span style="color: red"><strong>1.Hazreti ALLAH'ın arz ve semasından çıkaçaksın.Bunu yapman mümkün olmadığına göre namazını kılacaksın.Çünki Hadisi Kudside kimki beş vakit namazı terk ederse hazreti ALLAH ey asi ben senden uzağım sende benden uzaksın benim arzımdan ve semavatımdan çık benden gayrı kendine rab talep et buyuruyor. </strong></span></p><p> </p><p><span style="color: blue"><strong>2.Azrail (a.s.) geldiğinde ona ruhunu teslim etmeyeceksin benim çoluk çoçuğum var daha yaşamak istiyorum diyeceksen namazını kılma ama buda mümkin değil zira Ayeti Kerimede Hazreti ALLAH Ecel geldigi zaman ne bir dakika ileri nede geri gider buyuruyor.</strong></span> </p><p> </p><p><span style="color: red"><strong>3.ALLAH ın rızkını yemiyeceksin eğer yapabilirsen kılma ama Ayeti Kerimede yer yüzünde rızkı ALLAH üzerine olmayan hiç bir hayat sahibi yoktur buyurur. </strong></span></p><p> </p><p><span style="color: blue"><strong>4.kimsenin görmedigi yerde günah işleyeceksin yani günah işlerken seni Hazreti ALLAH ın görmediği bir yere gideceksin Ayeti kerimede Mevlamız Hazreti ALLAH sizin gizli aşikar yaptıklarınızı bilir. </strong></span></p><p> </p><p><span style="color: red"><strong>5. Kabre girip münker ve nekir suallere başlayınca cevap vermemeye kadirsen namaz kılmaya bilirsin zira Mevlamız Ayeti Kerimede sual muhakkak hakdır buyuruyor. </strong></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">6.CENABI HAK onu tutunuz bağlayınız yağni ellerini boynuna dolayıp cehennemin alevli ateşine atınız buyurduğunda kabül etmeyeceksen kılmaya bilirsin.Ama bunları yapman mümkün olmadıgına göre namazları kılacaksın buyuruyor... </span></strong></p><p> </p><p><span style="color: black"><strong>Rabbim cümlemizi namazlarini hakkiyla eda eden kullarindan eylesin. </strong></span></p><p><strong><span style="color: black">Selam ve dua ile yaratana emanet olunuz....</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 245938, member: 1004566"] [B][COLOR=black]İbrahim Edhem Hazretlerine bir zat gelip: [/COLOR][/B] [B][COLOR=black]" Ben namaz kılmasam olur mu? "diye sorar. [/COLOR][/B] [B][COLOR=black]İbrahim Edhem hz.leri olur ama sana sayabilecegim şeyleri yapabilirsen diyor. [/COLOR][/B] [COLOR=red][B]1.Hazreti ALLAH'ın arz ve semasından çıkaçaksın.Bunu yapman mümkün olmadığına göre namazını kılacaksın.Çünki Hadisi Kudside kimki beş vakit namazı terk ederse hazreti ALLAH ey asi ben senden uzağım sende benden uzaksın benim arzımdan ve semavatımdan çık benden gayrı kendine rab talep et buyuruyor. [/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]2.Azrail (a.s.) geldiğinde ona ruhunu teslim etmeyeceksin benim çoluk çoçuğum var daha yaşamak istiyorum diyeceksen namazını kılma ama buda mümkin değil zira Ayeti Kerimede Hazreti ALLAH Ecel geldigi zaman ne bir dakika ileri nede geri gider buyuruyor.[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]3.ALLAH ın rızkını yemiyeceksin eğer yapabilirsen kılma ama Ayeti Kerimede yer yüzünde rızkı ALLAH üzerine olmayan hiç bir hayat sahibi yoktur buyurur. [/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]4.kimsenin görmedigi yerde günah işleyeceksin yani günah işlerken seni Hazreti ALLAH ın görmediği bir yere gideceksin Ayeti kerimede Mevlamız Hazreti ALLAH sizin gizli aşikar yaptıklarınızı bilir. [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]5. Kabre girip münker ve nekir suallere başlayınca cevap vermemeye kadirsen namaz kılmaya bilirsin zira Mevlamız Ayeti Kerimede sual muhakkak hakdır buyuruyor. [/B][/COLOR] [B][COLOR=blue]6.CENABI HAK onu tutunuz bağlayınız yağni ellerini boynuna dolayıp cehennemin alevli ateşine atınız buyurduğunda kabül etmeyeceksen kılmaya bilirsin.Ama bunları yapman mümkün olmadıgına göre namazları kılacaksın buyuruyor... [/COLOR][/B] [COLOR=black][B]Rabbim cümlemizi namazlarini hakkiyla eda eden kullarindan eylesin. [/B][/COLOR] [B][COLOR=black]Selam ve dua ile yaratana emanet olunuz....[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Namaz Kılmak
Ben namaz kılmasam olur mu...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…