Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Ben Ne Kadar Müslümanım?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 348781" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td></td></tr><tr><td><span style="font-size: 18px"><strong>Ben Ne Kadar Müslümanım?</strong></span><br /> <br /> <br /> </td></tr><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong>Cenâb-ı Hak buyuruyor:</strong><br /> </span><br /> <span style="font-size: 12px"><strong>“O kâfirler ki, dinlerini bir eğlence ve oyun edindiler de dünya hayatı onları aldattı. Onlar, bu günleri ile karşılaşacaklarını unuttukları ve âyetlerimizi bile bile inkâr ettikleri gibi biz de bugün onları unuturuz.”</strong>(A’râf, 51)</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong>Rasûlullah (sav) buyurdular:</strong><br /> </span><br /> <span style="font-size: 12px"><em>“Orta yolu tutunuz, amellerinizi mükemmelleştirmeye ve Allah’a yakın olmaya gayret ediniz. Sabahleyin, öğle ile akşam arası çalışınız. Bir parça da geceden faydalanınız. Aman acelesiz gidin, telaşsız gidin ki, menzilinize, varacağınız hedefe ulaşasınız.”</em>(Buhârî, Rikâk 18)</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> <br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px">Bir gün mutlaka hesaba çekileceğinin bilincinde olan insan için bu, "kendi kendini hesaba çekme" hamlesidir. Bir "hayat kitabı"na bakma eylemi... Bir, bundan sonrasını "Rıza-yı ilahi"ye sunulacak şekle sokma toparlanışı...</span><br /> <span style="font-size: 12px">"Ben ne kadar Müslümanım?" diye sormak, "Rabbimle ilişkim ne kadar sağlıklı, Kur'an'la hukukum beni onun dünyasına götürüyor mu, Peygambere imanım onunla aynileşme gayretine dönüşüyor mu, ahiret inancı, dünya hayatıma ne kadar yansıyor, namazım ne kadar namaz, orucum ne kadar oruç?" sorularını sormaktır?</span><br /> <span style="font-size: 12px">Yaratıcının huzuruna, yani geri dönülmez sınıra varmadan önce... bir hayat muhasebesi...</span><br /> <span style="font-size: 12px">Ne kadar Müslümanım?</span><br /> <span style="font-size: 12px">Günler, geceler, mevsimler, Recepler, Şabanlar, Ramazanlar... hep bu soruyu sorar insana?</span><br /> <span style="font-size: 12px">Bir gün bizlere duyuruncaya kadar! (Ahmet Taşgetiren, Altınoluk Dergisi, Ağustos-2005)</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> <br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna</em></strong><strong><em>(Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong></span><br /> <span style="font-size: 12px"><strong>el-Fettâh</strong><strong>: </strong>İyilik kapılarını açan, mazlumlara yardım edip mü’min kullarını zafere ulaştıran, her müşküle çare bulan, maddi engelleri kaldıran, kuluna manevi kapıları açıp, yüreklerden tasaları,kederleri gideren demektir.</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong></span><br /> <span style="font-size: 12px">İbadetler, gönül ve kalp uyanıklığı içinde ve vücudun zindelik dirilik halinde yapılmalıdır. Her konuda olduğu gibi, ibadetler konusunda da orta yolu tutup haddi aşmamak, ölçülü olmak en güzel dindarlıktır.</span><br /> </td></tr><tr><td><br /> <br /> <br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><span style="color: #000000">"İki Gün Bir Değil" mail servisi bir <strong><a href="http://list.erkam.net/em/link.php?M=46024&N=1240&L=159&F=H" target="_blank">ALTINOLUK</a></strong>hizmetidir.</span><br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 348781, member: 1004566"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"][/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"][SIZE=5][B]Ben Ne Kadar Müslümanım?[/B][/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE] [TR] [TD="align: left"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD][SIZE=3][B]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/B] [/SIZE] [SIZE=3][B]“O kâfirler ki, dinlerini bir eğlence ve oyun edindiler de dünya hayatı onları aldattı. Onlar, bu günleri ile karşılaşacaklarını unuttukları ve âyetlerimizi bile bile inkâr ettikleri gibi biz de bugün onları unuturuz.”[/B](A’râf, 51)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][B]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/B] [/SIZE] [SIZE=3][I]“Orta yolu tutunuz, amellerinizi mükemmelleştirmeye ve Allah’a yakın olmaya gayret ediniz. Sabahleyin, öğle ile akşam arası çalışınız. Bir parça da geceden faydalanınız. Aman acelesiz gidin, telaşsız gidin ki, menzilinize, varacağınız hedefe ulaşasınız.”[/I](Buhârî, Rikâk 18)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3]Bir gün mutlaka hesaba çekileceğinin bilincinde olan insan için bu, "kendi kendini hesaba çekme" hamlesidir. Bir "hayat kitabı"na bakma eylemi... Bir, bundan sonrasını "Rıza-yı ilahi"ye sunulacak şekle sokma toparlanışı...[/SIZE] [SIZE=3]"Ben ne kadar Müslümanım?" diye sormak, "Rabbimle ilişkim ne kadar sağlıklı, Kur'an'la hukukum beni onun dünyasına götürüyor mu, Peygambere imanım onunla aynileşme gayretine dönüşüyor mu, ahiret inancı, dünya hayatıma ne kadar yansıyor, namazım ne kadar namaz, orucum ne kadar oruç?" sorularını sormaktır?[/SIZE] [SIZE=3]Yaratıcının huzuruna, yani geri dönülmez sınıra varmadan önce... bir hayat muhasebesi...[/SIZE] [SIZE=3]Ne kadar Müslümanım?[/SIZE] [SIZE=3]Günler, geceler, mevsimler, Recepler, Şabanlar, Ramazanlar... hep bu soruyu sorar insana?[/SIZE] [SIZE=3]Bir gün bizlere duyuruncaya kadar! (Ahmet Taşgetiren, Altınoluk Dergisi, Ağustos-2005)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna[/I][/B][B][I](Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B][/SIZE] [SIZE=3][B]el-Fettâh[/B][B]: [/B]İyilik kapılarını açan, mazlumlara yardım edip mü’min kullarını zafere ulaştıran, her müşküle çare bulan, maddi engelleri kaldıran, kuluna manevi kapıları açıp, yüreklerden tasaları,kederleri gideren demektir.[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B][/SIZE] [SIZE=3]İbadetler, gönül ve kalp uyanıklığı içinde ve vücudun zindelik dirilik halinde yapılmalıdır. Her konuda olduğu gibi, ibadetler konusunda da orta yolu tutup haddi aşmamak, ölçülü olmak en güzel dindarlıktır.[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][COLOR=#000000]"İki Gün Bir Değil" mail servisi bir [B][URL="http://list.erkam.net/em/link.php?M=46024&N=1240&L=159&F=H"]ALTINOLUK[/URL][/B]hizmetidir.[/COLOR] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Ben Ne Kadar Müslümanım?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…