Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ben Olmasam Bu İşler Yürümez .
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GÖNÜLSIZIM" data-source="post: 188326" data-attributes="member: 11723"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Ben olmasam bu işler yürümez</span></span>!.. </strong></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>Fabrikalarda ve orduda "ben olmasam bu iş yürümez" diyeni işten ayırırlar. Bu kuruluşlar şahsa bağlı yürümez, sisteme bağlı yürür. Görülür ki o olmadan da bu işler yürüyor. İşte organize yapmanın sebebi bu. O giderse yerine kim gelir? Mesela çok kıymetli ordu kumandanı emekliye ayrılır. Arkasındaki general ordu kumandanı olacak. Müdürün müdüriyetine son verilir. Bir başkası o makama gelir, belki daha iyi işler yapar. Böylece kuruluşlar şahsa değil, kanunlara bağlı çalışır. "Sen olmasan bu işler yürümez" deyip bir insanı yüceltmek de o kişinin manen kıt olduğunu gösterir. Bazen arkadaşlar odama gelip, "Sen varsın da bu işler yürüyor. Sen olmasan böyle gider mi bilmiyoruz." diyorlar. Onlara diyorum ki: "Benden çok şey bekliyorsunuz. Ben o fikirde değilim." </strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">İnsan kendini putlaştırmayacak. Allah, insanın enaniyetini bir hadiseyle kırabilir... Bu düzen bozulur, Allah'ın düzeni devam eder. Kendini göklerde gören şahıs, aklına değil hislerine uyuyor. İslamiyet Allah'ın dinidir. Allah dinini kıyamete kadar devam ettirecektir. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Kim bilir nereden gelen çiçek tohumu başka bir çiçeğe gelip çiçek açtırıyor. Nereden gelen rüzgâr bu şehrin havasını temizliyor... </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Enaniyetin şerrinden Allah'a sığınmalı. İnsanın kütüphane dolusu kitaplar okuması, yıllarca ibadet etmesi, enaniyetle yaptığı bir hareketle mahvolup gidebilir. Bir kibritin bir sarayı yakması gibi... </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">İnsanlar tevazu gösterdikçe yükselir, gururlandıkça alçalırlar. Nice Nemrutlar, Firavunlar, Ebreheler gururlarına yenik düşmüş; nice peygamberler, evliyalar, alimler tevazuyla yükselmiştir. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Bediüzzaman Said Nursi buyurmuş ki: "Bizim mesleğimizde benlik, enaniyet, şan ve şeref perdesi altında makam sahibi olmaktan, öldürücü zehir gibi ondan kaçıyoruz. Onu ihsas eden haletten şiddetle ictinab ediyoruz." </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">"Hangi meşhura kaldı ki dünya, </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Bastığın yer belki kralların kalbidir... </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Gururlanma ey insan değmez, </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">İnsan neyin sahibidir?.." </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri, her namaz vaktinde hocası Üftade Hazretleri'nin abdest suyunu bizzat dökermiş. Ama her seferinde hocası rahat etsin diye suyu ısıtırmış. Bir gün suyu ısıtmamış. Namaz vakti gelince bunu hatırlayıp çok üzülmüş. Üftade Hazretleri abdest almaya çıktığında mahcubiyetle suyu uzatmış. Abdest aldıktan sonra Üftade Hazretleri durmuş. Ve Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'ne demiş ki: "Evladım, bu su ocakta değil, senin gönlünün ateşiyle ısınmış." </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Samimi hizmet, insanın farkında olmadan yaptığı pek çok hatayı telafi eder. </span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">Zeytinyağına motor yağı karıştığında nasıl yenmezse, niyete de Allah rızası dışında başka bir şey karıştı mı amel heba olur... </span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred"><a href="http://risaleforum.com/ara.do?author=48454BC4B04D4FC49E4C5520C4B0534D41C4B04C" target="_blank"><span style="color: #35393f">HEKİMOĞLU İSMAİL</span></a> </span></span></span><span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">03 Nisan 2010, Cumartesi </span></span></span></p><p><span style="color: darkred"></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Fabrikalarda ve orduda "ben olmasam bu iş yürümez" diyeni işten ayırırlar. Bu kuruluşlar şahsa bağlı yürümez, sisteme bağlı yürür. Görülür ki o olmadan da bu işler yürüyor. İşte organize yapmanın sebebi bu. O giderse yerine kim gelir? Mesela çok kıymetli ordu kumandanı emekliye ayrılır. Arkasındaki general ordu kumandanı olacak. Müdürün müdüriyetine son verilir. Bir başkası o makama gelir, belki daha iyi işler yapar. Böylece kuruluşlar şahsa değil, kanunlara bağlı çalışır. </span></p><p><span style="font-size: 10px">"Sen olmasan bu işler yürümez" deyip bir insanı yüceltmek de o kişinin manen kıt olduğunu gösterir. Bazen arkadaşlar odama gelip, "Sen varsın da bu işler yürüyor. Sen olmasan böyle gider mi bilmiyoruz." diyorlar. Onlara diyorum ki: "Benden çok şey bekliyorsunuz. Ben o fikirde değilim."</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">İnsan kendini putlaştırmayacak. ALLAH, insanın enaniyetini bir hadiseyle kırabilir... Bu düzen bozulur, ALLAH'ın düzeni devam eder. Kendini göklerde gören şahıs, aklına değil hislerine uyuyor. İslamiyet ALLAH'ın dinidir. ALLAH dinini kıyamete kadar devam ettirecektir.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Kim bilir nereden gelen çiçek tohumu başka bir çiçeğe gelip çiçek açtırıyor. Nereden gelen rüzgâr bu şehrin havasını temizliyor...</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Enaniyetin şerrinden ALLAH'a sığınmalı. İnsanın kütüphane dolusu kitaplar okuması, yıllarca ibadet etmesi, enaniyetle yaptığı bir hareketle mahvolup gidebilir. Bir kibritin bir sarayı yakması gibi...</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">İnsanlar tevazu gösterdikçe yükselir, gururlandıkça alçalırlar. Nice Nemrutlar, Firavunlar, Ebreheler gururlarına yenik düşmüş; nice peygamberler, evliyalar, alimler tevazuyla yükselmiştir.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Bediüzzaman Said Nursi buyurmuş ki: "Bizim mesleğimizde benlik, enaniyet, şan ve şeref perdesi altında makam sahibi olmaktan, öldürücü zehir gibi ondan kaçıyoruz. Onu ihsas eden haletten şiddetle ictinab ediyoruz."</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">"Hangi meşhura kaldı ki dünya,</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Bastığın yer belki kralların kalbidir...</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Gururlanma ey insan değmez,</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">İnsan neyin sahibidir?.."</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri, her namaz vaktinde hocası Üftade Hazretleri'nin abdest suyunu bizzat dökermiş. Ama her seferinde hocası rahat etsin diye suyu ısıtırmış. Bir gün suyu ısıtmamış. Namaz vakti gelince bunu hatırlayıp çok üzülmüş. Üftade Hazretleri abdest almaya çıktığında mahcubiyetle suyu uzatmış. Abdest aldıktan sonra Üftade Hazretleri durmuş. Ve Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'ne demiş ki: "Evladım, bu su ocakta değil, senin gönlünün ateşiyle ısınmış."</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Samimi hizmet, insanın farkında olmadan yaptığı pek çok hatayı telafi eder.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Zeytinyağına motor yağı karıştığında nasıl yenmezse, niyete de ALLAH rızası dışında başka bir şey karıştı mı amel heba olur... </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 10px">Hekimoğlu İsmail</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GÖNÜLSIZIM, post: 188326, member: 11723"] [SIZE=3][COLOR=#000000][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Ben olmasam bu işler yürümez[/SIZE][/FONT]!.. [/B][/COLOR] [/SIZE][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkred][B]Fabrikalarda ve orduda "ben olmasam bu iş yürümez" diyeni işten ayırırlar. Bu kuruluşlar şahsa bağlı yürümez, sisteme bağlı yürür. Görülür ki o olmadan da bu işler yürüyor. İşte organize yapmanın sebebi bu. O giderse yerine kim gelir? Mesela çok kıymetli ordu kumandanı emekliye ayrılır. Arkasındaki general ordu kumandanı olacak. Müdürün müdüriyetine son verilir. Bir başkası o makama gelir, belki daha iyi işler yapar. Böylece kuruluşlar şahsa değil, kanunlara bağlı çalışır. "Sen olmasan bu işler yürümez" deyip bir insanı yüceltmek de o kişinin manen kıt olduğunu gösterir. Bazen arkadaşlar odama gelip, "Sen varsın da bu işler yürüyor. Sen olmasan böyle gider mi bilmiyoruz." diyorlar. Onlara diyorum ki: "Benden çok şey bekliyorsunuz. Ben o fikirde değilim." [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]İnsan kendini putlaştırmayacak. Allah, insanın enaniyetini bir hadiseyle kırabilir... Bu düzen bozulur, Allah'ın düzeni devam eder. Kendini göklerde gören şahıs, aklına değil hislerine uyuyor. İslamiyet Allah'ın dinidir. Allah dinini kıyamete kadar devam ettirecektir. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Kim bilir nereden gelen çiçek tohumu başka bir çiçeğe gelip çiçek açtırıyor. Nereden gelen rüzgâr bu şehrin havasını temizliyor... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Enaniyetin şerrinden Allah'a sığınmalı. İnsanın kütüphane dolusu kitaplar okuması, yıllarca ibadet etmesi, enaniyetle yaptığı bir hareketle mahvolup gidebilir. Bir kibritin bir sarayı yakması gibi... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]İnsanlar tevazu gösterdikçe yükselir, gururlandıkça alçalırlar. Nice Nemrutlar, Firavunlar, Ebreheler gururlarına yenik düşmüş; nice peygamberler, evliyalar, alimler tevazuyla yükselmiştir. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Bediüzzaman Said Nursi buyurmuş ki: "Bizim mesleğimizde benlik, enaniyet, şan ve şeref perdesi altında makam sahibi olmaktan, öldürücü zehir gibi ondan kaçıyoruz. Onu ihsas eden haletten şiddetle ictinab ediyoruz." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]"Hangi meşhura kaldı ki dünya, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Bastığın yer belki kralların kalbidir... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Gururlanma ey insan değmez, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]İnsan neyin sahibidir?.." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri, her namaz vaktinde hocası Üftade Hazretleri'nin abdest suyunu bizzat dökermiş. Ama her seferinde hocası rahat etsin diye suyu ısıtırmış. Bir gün suyu ısıtmamış. Namaz vakti gelince bunu hatırlayıp çok üzülmüş. Üftade Hazretleri abdest almaya çıktığında mahcubiyetle suyu uzatmış. Abdest aldıktan sonra Üftade Hazretleri durmuş. Ve Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'ne demiş ki: "Evladım, bu su ocakta değil, senin gönlünün ateşiyle ısınmış." [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Samimi hizmet, insanın farkında olmadan yaptığı pek çok hatayı telafi eder. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]Zeytinyağına motor yağı karıştığında nasıl yenmezse, niyete de Allah rızası dışında başka bir şey karıştı mı amel heba olur... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred][URL="http://risaleforum.com/ara.do?author=48454BC4B04D4FC49E4C5520C4B0534D41C4B04C"][COLOR=#35393f]HEKİMOĞLU İSMAİL[/COLOR][/URL] [/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=darkred] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]03 Nisan 2010, Cumartesi [/FONT][/SIZE] [/COLOR] [SIZE=2]Fabrikalarda ve orduda "ben olmasam bu iş yürümez" diyeni işten ayırırlar. Bu kuruluşlar şahsa bağlı yürümez, sisteme bağlı yürür. Görülür ki o olmadan da bu işler yürüyor. İşte organize yapmanın sebebi bu. O giderse yerine kim gelir? Mesela çok kıymetli ordu kumandanı emekliye ayrılır. Arkasındaki general ordu kumandanı olacak. Müdürün müdüriyetine son verilir. Bir başkası o makama gelir, belki daha iyi işler yapar. Böylece kuruluşlar şahsa değil, kanunlara bağlı çalışır. [/SIZE] [SIZE=2]"Sen olmasan bu işler yürümez" deyip bir insanı yüceltmek de o kişinin manen kıt olduğunu gösterir. Bazen arkadaşlar odama gelip, "Sen varsın da bu işler yürüyor. Sen olmasan böyle gider mi bilmiyoruz." diyorlar. Onlara diyorum ki: "Benden çok şey bekliyorsunuz. Ben o fikirde değilim."[/SIZE] [SIZE=2]İnsan kendini putlaştırmayacak. ALLAH, insanın enaniyetini bir hadiseyle kırabilir... Bu düzen bozulur, ALLAH'ın düzeni devam eder. Kendini göklerde gören şahıs, aklına değil hislerine uyuyor. İslamiyet ALLAH'ın dinidir. ALLAH dinini kıyamete kadar devam ettirecektir.[/SIZE] [SIZE=2]Kim bilir nereden gelen çiçek tohumu başka bir çiçeğe gelip çiçek açtırıyor. Nereden gelen rüzgâr bu şehrin havasını temizliyor...[/SIZE] [SIZE=2]Enaniyetin şerrinden ALLAH'a sığınmalı. İnsanın kütüphane dolusu kitaplar okuması, yıllarca ibadet etmesi, enaniyetle yaptığı bir hareketle mahvolup gidebilir. Bir kibritin bir sarayı yakması gibi...[/SIZE] [SIZE=2]İnsanlar tevazu gösterdikçe yükselir, gururlandıkça alçalırlar. Nice Nemrutlar, Firavunlar, Ebreheler gururlarına yenik düşmüş; nice peygamberler, evliyalar, alimler tevazuyla yükselmiştir.[/SIZE] [SIZE=2]Bediüzzaman Said Nursi buyurmuş ki: "Bizim mesleğimizde benlik, enaniyet, şan ve şeref perdesi altında makam sahibi olmaktan, öldürücü zehir gibi ondan kaçıyoruz. Onu ihsas eden haletten şiddetle ictinab ediyoruz."[/SIZE] [SIZE=2]"Hangi meşhura kaldı ki dünya,[/SIZE] [SIZE=2]Bastığın yer belki kralların kalbidir...[/SIZE] [SIZE=2]Gururlanma ey insan değmez,[/SIZE] [SIZE=2]İnsan neyin sahibidir?.."[/SIZE] [SIZE=2]Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri, her namaz vaktinde hocası Üftade Hazretleri'nin abdest suyunu bizzat dökermiş. Ama her seferinde hocası rahat etsin diye suyu ısıtırmış. Bir gün suyu ısıtmamış. Namaz vakti gelince bunu hatırlayıp çok üzülmüş. Üftade Hazretleri abdest almaya çıktığında mahcubiyetle suyu uzatmış. Abdest aldıktan sonra Üftade Hazretleri durmuş. Ve Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri'ne demiş ki: "Evladım, bu su ocakta değil, senin gönlünün ateşiyle ısınmış."[/SIZE] [SIZE=2]Samimi hizmet, insanın farkında olmadan yaptığı pek çok hatayı telafi eder.[/SIZE] [SIZE=2]Zeytinyağına motor yağı karıştığında nasıl yenmezse, niyete de ALLAH rızası dışında başka bir şey karıştı mı amel heba olur... [/SIZE] [SIZE=2]Hekimoğlu İsmail[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ben Olmasam Bu İşler Yürümez .
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…