Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Ben Siperimi Terk Ettim!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="topraktoprak" data-source="post: 180137" data-attributes="member: 11795"><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000"><strong>Yıl 1968.Kâh İstanbul'da,kâh Ankara'da îmân hizmetinin koşan soluğu olan Muhterem Zübeyir Gündüzalp,kardeşi Haydar Açıkbaşın nikâhı sebebiyle bir fırsat buluyor ve nikaha beş gün kala memleketi Ermenek'e geliyor.</strong></span></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Kucaklaşmalar,görüşmeler,hasret gidermeler derken..Sıla-i rahim gerçekleşiyor.Bir yandan da nikâh hazırlıkları sürüyor.</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Nikâha iki gün gibi kısa bir zaman kala,Zübeyir Ağabey kardeşine diyor ki:</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">'' Kardeşim! Ben gideyim! Bana Karaman'a kadar bilet al.''</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Kardeşi Haydar Bey şaşkınlıkla:</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">''Ağabey! Düğünden sonra git.Ne kaldı ki? Şurada iki gün var!''</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">''Kardeşim! Benim gitmem lâzım! Görüştük.Sıla-i rahim yaptık.Üç gün yeter! Bana izin ver! Ben gideyim!''</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Haydar Bey gözyaşlarını tutamıyor,adeta yalvarıyor:</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">''Ağabey! Ne olursun,iki gün daha kal!''</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Zübeyir Ağabey nazik sesini yükseltiyor bu defa:</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">''Kardeşim! Ben gideceğim! Sen bana bilet almazsan,ben Karaman'a kadar yayan gideceğim.Daha fazla kalamam! Ben siperimi terk ettim!''</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Zübeyir Ağabeyin,''Ben siperimi terk ettim!'' sözü kardeşi Haydar beyin ciğerine ok gibi saplanıyor!</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">O da bu siperin kara sevdalılarındandır çünkü.Siperde kalmanın ne demek olduğunu gâyet iyi biliyor.</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Yaşlı gözleri nihâyet helâlleşme cümleleri teskin ediyor:</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">''Kardeşim! Hakkını helâl et!''</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="color: #000000">Ve Zübeyir Ağabey,kardeşinin nikahına iki gün kala Ankara'ya Nur hizmetine,siperine geri dönüyor..</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p><u><span style="color: navy"><strong><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 15px">İki elimiz var. Eğer yüz elimiz de olsa, ancak nura kâfi gelir.</span></span></strong></span></u></p><p><strong><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Bediüzzaman Said Nursi,Lem'alar</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><span style="color: darkred"><strong><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 15px">“Zübeyirim’i kainata değişmem”</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: darkred"><strong><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 15px">(Bediüzzaman Said Nursi)</span></span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="topraktoprak, post: 180137, member: 11795"] [FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=#000000][B]Yıl 1968.Kâh İstanbul'da,kâh Ankara'da îmân hizmetinin koşan soluğu olan Muhterem Zübeyir Gündüzalp,kardeşi Haydar Açıkbaşın nikâhı sebebiyle bir fırsat buluyor ve nikaha beş gün kala memleketi Ermenek'e geliyor.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Kucaklaşmalar,görüşmeler,hasret gidermeler derken..Sıla-i rahim gerçekleşiyor.Bir yandan da nikâh hazırlıkları sürüyor.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Nikâha iki gün gibi kısa bir zaman kala,Zübeyir Ağabey kardeşine diyor ki:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]'' Kardeşim! Ben gideyim! Bana Karaman'a kadar bilet al.''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Kardeşi Haydar Bey şaşkınlıkla:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]''Ağabey! Düğünden sonra git.Ne kaldı ki? Şurada iki gün var!''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]''Kardeşim! Benim gitmem lâzım! Görüştük.Sıla-i rahim yaptık.Üç gün yeter! Bana izin ver! Ben gideyim!''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Haydar Bey gözyaşlarını tutamıyor,adeta yalvarıyor:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]''Ağabey! Ne olursun,iki gün daha kal!''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Zübeyir Ağabey nazik sesini yükseltiyor bu defa:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]''Kardeşim! Ben gideceğim! Sen bana bilet almazsan,ben Karaman'a kadar yayan gideceğim.Daha fazla kalamam! Ben siperimi terk ettim!''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Zübeyir Ağabeyin,''Ben siperimi terk ettim!'' sözü kardeşi Haydar beyin ciğerine ok gibi saplanıyor![/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]O da bu siperin kara sevdalılarındandır çünkü.Siperde kalmanın ne demek olduğunu gâyet iyi biliyor.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Yaşlı gözleri nihâyet helâlleşme cümleleri teskin ediyor:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]''Kardeşim! Hakkını helâl et!''[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Century Gothic][COLOR=#000000]Ve Zübeyir Ağabey,kardeşinin nikahına iki gün kala Ankara'ya Nur hizmetine,siperine geri dönüyor..[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [U][COLOR=navy][B][FONT=Century Gothic][SIZE=4]İki elimiz var. Eğer yüz elimiz de olsa, ancak nura kâfi gelir.[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/U] [B][FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=#000000]Bediüzzaman Said Nursi,Lem'alar[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [COLOR=darkred] [COLOR=darkred][B][FONT=Century Gothic][SIZE=4]“Zübeyirim’i kainata değişmem”[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [B][FONT=Century Gothic][SIZE=4](Bediüzzaman Said Nursi)[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Ben Siperimi Terk Ettim!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…