Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
İslami Kütüphane
Risale-i Nur Kütüphanesi
Beni Dünyaya Çağırma - Said Nursi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ASHAB-I BEDR" data-source="post: 242500" data-attributes="member: 1013691"><p><strong><span style="font-size: 18px">Beni dünyaya çağırma, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Ona geldim fena gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Dema gaflet hicab oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Ve nur-u Hak nihan gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Bütün eşya-yı mevcudat </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Birer fâni muzır gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Vücud desen onu giydim, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Ah, ademdi, çok bela gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Hayat desen onu tattım </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Azab ender azab gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Akıl ayn-ı ikab oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Bekayı bir bela gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Ömür ayn-ı heva oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Kemal ayn-ı heba gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Amel ayn-ı riya oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Emel ayn-ı elem gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Visal, nefs-i zeval oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Devayı ayn-ı dâ’ gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Bu envâr, zulümat oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Bu ahbabı yetim gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Bu savtlar, na’y-ı mevt oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Bu ahyayı mevat gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Ulûm, evhama kalboldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Hikemde bin sekam gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Lezzet, ayn-ı elem oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Vücudda bin adem gördüm. </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Habib desen onu buldum, </span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 18px">Ah! Firakta çok elem gördüm</span></strong></p><p></p><p><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px"><strong>Saidi Nursi</strong></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ASHAB-I BEDR, post: 242500, member: 1013691"] [B][SIZE="5"]Beni dünyaya çağırma, Ona geldim fena gördüm. Dema gaflet hicab oldu, Ve nur-u Hak nihan gördüm. Bütün eşya-yı mevcudat Birer fâni muzır gördüm. Vücud desen onu giydim, Ah, ademdi, çok bela gördüm. Hayat desen onu tattım Azab ender azab gördüm. Akıl ayn-ı ikab oldu, Bekayı bir bela gördüm. Ömür ayn-ı heva oldu, Kemal ayn-ı heba gördüm. Amel ayn-ı riya oldu, Emel ayn-ı elem gördüm. Visal, nefs-i zeval oldu, Devayı ayn-ı dâ’ gördüm. Bu envâr, zulümat oldu, Bu ahbabı yetim gördüm. Bu savtlar, na’y-ı mevt oldu, Bu ahyayı mevat gördüm. Ulûm, evhama kalboldu, Hikemde bin sekam gördüm. Lezzet, ayn-ı elem oldu, Vücudda bin adem gördüm. Habib desen onu buldum, Ah! Firakta çok elem gördüm[/SIZE][/B] [COLOR="red"][FONT="Arial Narrow"][SIZE="3"][SIZE="4"][B]Saidi Nursi[/B][/SIZE][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
İslami Kütüphane
Risale-i Nur Kütüphanesi
Beni Dünyaya Çağırma - Said Nursi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…