Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Beni Taziye Etmeyin, Tebrik Edin!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 96107" data-attributes="member: 27"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: blue">BENİ TAZİYE ETMEYİN, TEBRİK EDİN!</span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İslam Tarihi’nde, İslam'ı yaşama - yaşatma azmini güçlendiren çok değerli hatıralar var. <strong>İşte bir şehit annesinin tüm şehit yakınlarının yanan yüreklerine su serpen hatırası…</strong></span></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen"><strong>Arap âleminin Hansa adında meşhur şaire bir kadını vardı.</strong> Bu kadının <strong>Sahr</strong> isminde bir de ağabeyi vardı. İslam'dan önceki Arap savaşlarının birinde <strong>Sahr öldü.</strong> Bu ölüm üzerine söylediği içli şiirleriyle o günkü dünyayı yasa boğan <strong>Hansa kadın, yaşlı gözlerle gökyüzüne bakarak şöyle feryat ediyordu:</strong></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen"><strong>- Ey mehtap! Ağabeyim Sahr'ın naaşının gömüldüğü taraflardan geliyorsun, kabrini ziyaret ettin mi? Ey bulutlar! Sahr'ın kabrine doğru gidiyorsunuz, gözyaşı dökecek misiniz onun üzerine? Ey rüzgâr! Ağabeyime selamlarımı tebliğ edecek misin oraya varınca?</strong></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen"><strong>Sonra bu derin duygulu şaire kadın İslam'la şereflendi,</strong> tam bir imana sahip oldu. Kaderin takdirine bakın ki bu sefer de <strong>hicretin 8. senesindeki Mu'te harbinde dört oğlu birden şehit oldu. </strong>Bunun üzerine <strong>başkomutan Hz. Halid</strong> kaygılanarak dedi ki:</span></span></span> </span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen"><strong>- Eyvah! Bu kadın ağabeyi için dünyayı yasa boğdu. Şimdi ise dört yavrusunu birden şehit verdi. Nasıl taziye edeceğiz bu duygu yüklü anneyi?</strong> Acısını paylaşmak için gelenler büyük bir endişe içinde: </span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen"><strong>'Başın sağ olsun, taziyeden başka elimizden bir şey gelmiyor!'</strong> deyince, beklenmedik bir karşılık verdi bu dört şehit annesi. Nasıl bir karşılık bu biliyor musunuz? <strong>Bakın ne dedi taziye için gelenlere:</strong></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"> </span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen"><strong>- Beni taziye etmeyin, tebrik edin! Çünkü ben ahirete dört şefaatçi göndermiş şehit anasıyım. Ahirette şefaatçisi olan şehit anaları taziyeye değil tebrike layıklar. Siz de beni tebrike layık görün. Mahşerde birer şefaatçi olarak yakınlarını karşılayacak olan şehitler, yakınlarının makamına inmeyecekler, belki yakınlarını alıp kendi şehit makamına çıkaracaklar, cennet hayatını birlikte şehit makamında yaşayacaklar. Bu ise taziyeye değil tebrike layık bir ebedi hayat kazancıdır!</strong></span></span></span> </span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black"><u>dosttv.com</u></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 96107, member: 27"] [CENTER][FONT=Times New Roman][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=blue]BENİ TAZİYE ETMEYİN, TEBRİK EDİN![/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/CENTER] [SIZE=3][COLOR=darkgreen][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]İslam Tarihi’nde, İslam'ı yaşama - yaşatma azmini güçlendiren çok değerli hatıralar var. [B]İşte bir şehit annesinin tüm şehit yakınlarının yanan yüreklerine su serpen hatırası…[/B][/FONT][/FONT][/COLOR][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen][B]Arap âleminin Hansa adında meşhur şaire bir kadını vardı.[/B] Bu kadının [B]Sahr[/B] isminde bir de ağabeyi vardı. İslam'dan önceki Arap savaşlarının birinde [B]Sahr öldü.[/B] Bu ölüm üzerine söylediği içli şiirleriyle o günkü dünyayı yasa boğan [B]Hansa kadın, yaşlı gözlerle gökyüzüne bakarak şöyle feryat ediyordu:[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen][B]- Ey mehtap! Ağabeyim Sahr'ın naaşının gömüldüğü taraflardan geliyorsun, kabrini ziyaret ettin mi? Ey bulutlar! Sahr'ın kabrine doğru gidiyorsunuz, gözyaşı dökecek misiniz onun üzerine? Ey rüzgâr! Ağabeyime selamlarımı tebliğ edecek misin oraya varınca?[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen][B]Sonra bu derin duygulu şaire kadın İslam'la şereflendi,[/B] tam bir imana sahip oldu. Kaderin takdirine bakın ki bu sefer de [B]hicretin 8. senesindeki Mu'te harbinde dört oğlu birden şehit oldu. [/B]Bunun üzerine [B]başkomutan Hz. Halid[/B] kaygılanarak dedi ki:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen][B]- Eyvah! Bu kadın ağabeyi için dünyayı yasa boğdu. Şimdi ise dört yavrusunu birden şehit verdi. Nasıl taziye edeceğiz bu duygu yüklü anneyi?[/B] Acısını paylaşmak için gelenler büyük bir endişe içinde: [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen][B]'Başın sağ olsun, taziyeden başka elimizden bir şey gelmiyor!'[/B] deyince, beklenmedik bir karşılık verdi bu dört şehit annesi. Nasıl bir karşılık bu biliyor musunuz? [B]Bakın ne dedi taziye için gelenlere:[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen][B]- Beni taziye etmeyin, tebrik edin! Çünkü ben ahirete dört şefaatçi göndermiş şehit anasıyım. Ahirette şefaatçisi olan şehit anaları taziyeye değil tebrike layıklar. Siz de beni tebrike layık görün. Mahşerde birer şefaatçi olarak yakınlarını karşılayacak olan şehitler, yakınlarının makamına inmeyecekler, belki yakınlarını alıp kendi şehit makamına çıkaracaklar, cennet hayatını birlikte şehit makamında yaşayacaklar. Bu ise taziyeye değil tebrike layık bir ebedi hayat kazancıdır![/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][U]dosttv.com[/U][/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Beni Taziye Etmeyin, Tebrik Edin!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…