Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Benim adım Mabure!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="insanFakiri" data-source="post: 258991" data-attributes="member: 1015796"><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Otuz dokuzunda, beş çocuk annesiyim!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şimdi bu umut yolunda, ikisi kucağımda; üçü minik ayaklarıyla basıyor toprağa...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Somali'nin iç göçünden, bir yardım kampına uzanan 'vicdan göçüydü' benimkisi...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sadece hayat adına...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Var olmak ve yaşamak adına...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Son 60 yılın en kurak ülkesinden sesleniyorum sana; Müslüman vicdanına...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Her şey bir kenara insanlık namına...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Üç yıldır bir yağmura hasret kavruk topraktan sesleniyorum sana!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sütten kesilmiş bir anneyim ben...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Benim adım Mabure!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Çocuklarım yolda açlık ve susuzluktan öldüler. Şartlar çok kötüydü. 3 evladımın ölüsünü bıraktım geride. İlk ölen çocuğum 6 yaşındaydı. Bilmem ne kadar düşündün beni, biz azar azar ölürken...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Benim adım Mabure!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Biz kitapta haber verilen o insanlarız...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hani 'katından bir yardımcı gönder' diye yakaran erkek, kadın ve çocuklar...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hiç aklına geldik mi söylesene!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bugün 2 Ağustos 2011...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Köyde yaşam yok...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Açlık nedeniyle herkes gibi çocuklarımı yanıma alıp yola düştüm. Fakat altı günlük yürüme mesafesi uzakta olan kamp yolunda, her iki günde, bir çocuğumu kaybettim.</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Beş çocuğumdan üçü açlık ve susuzluktan öldü.</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İlk ölen çocuğum 6 yaşındaydı. Onun cenazesini çocuklarımın yardımı ile bir yere kadar taşıdım. Ama sonra 5 yaşındaki çocuğum öldü. İki cesetle kaldım. Ne yapacağımı bilemedim.</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Durup mezar kazmak için çaba harcasam diğer çocuklarımın da ölümüne neden olacaktım.</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bırakarak cansız bedenlerinin, yutarak gözyaşlarımı kalan iki çocuğumla yürüdüm.</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Onlara bir mezar bile yapamadan, bir mezar taşı dahi koyamadan yürüdüm. Teyemmümlü bedenimle yalvarırken Allah'a; yürümenin en büyük ibadet olduğunu gördüm.</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">'Yürü' dedi rabbim; yürü...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Biliyordum bu, Mabure'nin en büyük imtihan günü...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Benim adım Mabure!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Mememdeki süt çoktan tükendi...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Afrika'nın boynuzunda...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir umut göçüydü benimkisi!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dayanın çocuklar;</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Mama şu dağların hemen yamacında...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Umut bulutların ülkesinde...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Eskiden 5 çocuklu bir anne olmakla övünürken, şimdi 2 çocuğumun yaşaması için dua ediyorum</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Önce kızgın çölde yanıyor ayaklarımız,</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gölge bize çok uzak</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dayanın çocuklar...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Güneş başınızı yakacak biliyorum!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir yol yok başka biliyorsunuz; dayanın...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir dost kalmadı, tutunacak...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu umuttu belki hayatta tutan bizi...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu umut götürdü bizi bir açlık sürgününden, başka bir sürgüne...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şimdi Birleşmiş Milletlerin Mogadişu'daki mülteci kampındayız... Kocam ve 3 çocuğum olmadan kalan günleri sırtlanmaya çalışacağım... 1 metrekareden daha küçük bir yerde üç kişi bu çadırda, sıcakta...</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sağ kalan iki çocuğumu her an kaybetme korkusuyla yaşayarak!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Benim adım Mabure!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Duyuyor musunuz, ey dünya Müslümanları!</span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Duyuyor musunuz ey insanlık! <strong><span style="color: #ff0000"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 12px"><em>NE KADAR OKURSAN OKU,BİLGİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE DAVRANMADIĞIN SÜRECE CAHİLSİN DEMEKTİR.(SA'Dİ</em></span></span></span></strong> </span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="insanFakiri, post: 258991, member: 1015796"] [COLOR=#000000][FONT=Comic Sans MS]Otuz dokuzunda, beş çocuk annesiyim! Şimdi bu umut yolunda, ikisi kucağımda; üçü minik ayaklarıyla basıyor toprağa... Somali'nin iç göçünden, bir yardım kampına uzanan 'vicdan göçüydü' benimkisi... Sadece hayat adına... Var olmak ve yaşamak adına... Son 60 yılın en kurak ülkesinden sesleniyorum sana; Müslüman vicdanına... Her şey bir kenara insanlık namına... Üç yıldır bir yağmura hasret kavruk topraktan sesleniyorum sana! Sütten kesilmiş bir anneyim ben... Benim adım Mabure! Çocuklarım yolda açlık ve susuzluktan öldüler. Şartlar çok kötüydü. 3 evladımın ölüsünü bıraktım geride. İlk ölen çocuğum 6 yaşındaydı. Bilmem ne kadar düşündün beni, biz azar azar ölürken... Benim adım Mabure! Biz kitapta haber verilen o insanlarız... Hani 'katından bir yardımcı gönder' diye yakaran erkek, kadın ve çocuklar... Hiç aklına geldik mi söylesene! Bugün 2 Ağustos 2011... Köyde yaşam yok... Açlık nedeniyle herkes gibi çocuklarımı yanıma alıp yola düştüm. Fakat altı günlük yürüme mesafesi uzakta olan kamp yolunda, her iki günde, bir çocuğumu kaybettim. Beş çocuğumdan üçü açlık ve susuzluktan öldü. İlk ölen çocuğum 6 yaşındaydı. Onun cenazesini çocuklarımın yardımı ile bir yere kadar taşıdım. Ama sonra 5 yaşındaki çocuğum öldü. İki cesetle kaldım. Ne yapacağımı bilemedim. Durup mezar kazmak için çaba harcasam diğer çocuklarımın da ölümüne neden olacaktım. Bırakarak cansız bedenlerinin, yutarak gözyaşlarımı kalan iki çocuğumla yürüdüm. Onlara bir mezar bile yapamadan, bir mezar taşı dahi koyamadan yürüdüm. Teyemmümlü bedenimle yalvarırken Allah'a; yürümenin en büyük ibadet olduğunu gördüm. 'Yürü' dedi rabbim; yürü... Biliyordum bu, Mabure'nin en büyük imtihan günü... Benim adım Mabure! Mememdeki süt çoktan tükendi... Afrika'nın boynuzunda... Bir umut göçüydü benimkisi! Dayanın çocuklar; Mama şu dağların hemen yamacında... Umut bulutların ülkesinde... Eskiden 5 çocuklu bir anne olmakla övünürken, şimdi 2 çocuğumun yaşaması için dua ediyorum Önce kızgın çölde yanıyor ayaklarımız, Gölge bize çok uzak Dayanın çocuklar... Güneş başınızı yakacak biliyorum! Bir yol yok başka biliyorsunuz; dayanın... Bir dost kalmadı, tutunacak... Bu umuttu belki hayatta tutan bizi... Bu umut götürdü bizi bir açlık sürgününden, başka bir sürgüne... Şimdi Birleşmiş Milletlerin Mogadişu'daki mülteci kampındayız... Kocam ve 3 çocuğum olmadan kalan günleri sırtlanmaya çalışacağım... 1 metrekareden daha küçük bir yerde üç kişi bu çadırda, sıcakta... Sağ kalan iki çocuğumu her an kaybetme korkusuyla yaşayarak! Benim adım Mabure! Duyuyor musunuz, ey dünya Müslümanları! Duyuyor musunuz ey insanlık! [B][COLOR=#ff0000][FONT=comic sans ms][SIZE=3][I]NE KADAR OKURSAN OKU,BİLGİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE DAVRANMADIĞIN SÜRECE CAHİLSİN DEMEKTİR.(SA'Dİ[/I][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Benim adım Mabure!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…