Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Benim Ağabeylerim Vardi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Leyli_Efruz" data-source="post: 101010" data-attributes="member: 1456"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: #ff0000">Onun adına hizmet diyen elbet kendisine hizmet payesinden fazlasını uygun bulmamıştır.İşte bu gelen , hizmetin sahibinin aciz bir hizmetçisinin kalbine fısıldadığı fısıltılardır.Şiir gibidir , fakat şiir değiller.Kalbe öyle geldi, dokunulmadı... </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Benim fidanlarım vardı </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: blue">Karşıki bayıra gömülmüş yiğidin mezarı başında diktiğim. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim fidanlarım vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Hayallerimi dallarına astığım, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yapraklarını gözyaşı olmuş dualarımla suladığım fidanlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Çölü bahara çevirmeye kararlı söğütlerim , </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Gökten rahmet yağmuru çekip indirme azminde </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Meyveleri yıldızlar, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yaprakları göktaşları fidanlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Şeytanlar taşlamak için sonbaharları </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim semama göktaşları yağardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve bir şarkım vardı fidanlarıma söylediğim... </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kalkarmı ki yiğidim şu uykudan? </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve şarkımda hayat vardı, ümit vardı , hasret vardı, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Anlattığım masallarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Onları , yanına diktiğim yiğidin destanları, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Mazinin derelerinde kahramanlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim fidanlarım vardı.Ben fidanlarımda vardım. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Fidanlarım vardı ya... </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kurumuş fidanlar kurumuş ağaçlar arasında </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yemyeşil fidanlarım, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Bugünkü fidanlar kadar yarın da ağaçlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Dalları altında milletlerin serinlediği, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Koca söğütlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve ben böyle sevdim fidanlarımı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Onların üzerine titredim, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Onların yarını üzerime titredi. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Gölge oldum onlara yakıcı çöl sıcaklarında </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yarınları neslime gölge yaptım. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Suladım onları aşkla, şefkatle, hasretle... </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yarınları ; semadan aşkı şefkati çekti, aldı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Geriye bir hasret kaldı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve ben hasreti sevdim... </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Dediler:" Zaman sarrafı talipmiş fidanlarıma" </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Dediler : " ormanlarmış ücreti, kavuşmakmış, hasretten kurtulmakmış" </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">"Bayırdaki mezardan, yiğidim yeniden uyanmakmış" </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve bana bunları görmek varmış! </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Demek anlaşılmamak varmış </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Demek hey gidi günler demek varmış </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Hasrete hasret duymak varmış! </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Anlaşılmamak varmış ki; </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ben hasreti sevdim çilemi sevdim </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Fidan değil orman değil benim derdim! </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ben gözyaşlarıyla fidanlar yaşatmayı sevdim. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Suyu değil... sulamayı sevdim. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kavuşmayı değil... Koşuşmayı sevdim. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve ben bunu ağabeylerimden öğrendim. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Evet ; benim ağabeylerim vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Beni anlayanlarım vardı, hasreti sevenlerim vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Dertleri dertlerime </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Dertlerim dertlerine karışmış benim ağabeylerim vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kavuşmaktan geçmiş koşuşturanlarım vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Fidanlara su taşıyanlarım </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Fidanları suya taşıyanlarım vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Derdi hayat bilip yaşayanlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kuru dallar arasında yeşillik arayanlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Hayat verenlerim vardı, hayatlarını verenlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim ağabeylerim vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve ben ağabeylerimde vardım. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">"Ehlime Allah ve resulunu bıraktım " diyen Ebubekirlerim </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">"Bir bu kadarını bıraktım" diyen Ömerlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Adı vermekle bir anılan ağabeylerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">"Fidanlar ağaç olmadan verenle sonra veren bir değil" deyip vermekte </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">yarışanlarım vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim Karunlarım yoktu </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kendisiyle birlikte herşeyini veren Harunlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve ondandır, mutlu yarınlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Boynum bükük , "fidanlar derdine ağladığım gün " </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Sırt sıvazlayacak abilerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kutup yıldızlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">"Siz koşmanıza bakın, arkanızda biz varız" diye </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yılda bir kaç kez ve daha fazla ışıldayan </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim ahiretler aydınlatan güneşlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Karanlık kovalayıcılarım vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Konuşunca destan yazanlarım vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">İNSANLAR ARASINDA İNSANLARDAN BİR İNSAN OLANLARIM vardı </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim ağabeylerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim ağabeylerimle paylaşacak bir hasretim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Aynı güzele vurulmuş yedi genç, yedi bin genç, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kendi genç, kalbi genç, aşkı taze, hasreti genç </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ağabeylerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve ondandır ben vardım, umutlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve kalbinde kıpırdayan bir hayal gibi </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Bandıkça susatan bal gibi </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yudum yudum, nefes nefes içime çektiğim </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Gelecekten haberlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Hiçbirşeyim kalmadığında, kimseler kimsesiz kaldığında </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim ağabeylerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Yok demek kalplerimize ağır gelip </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Parmaklarımızı kırarcasına yumruklarımızı sıkıp </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Şehadet parmaklarımızı ısırdığımızda </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">YOK diye gelen ses boğazlarımızda düğümlendiği günler,Varolan ağabeylerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Kendi varlıklarıyla yoku varedenlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Fidanlarıma "benim" diyenlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Her çağrıya koşanlarım, </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Her koşmaya çağıranlarım vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Alanlarım, verenlerim, isteyenlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">GÜLENlerim ağlayanlarım sevenlerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Benim ... Benim ağabeylerim vardı. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">İşte "DERDİ SEVMEYİ" ben bu ağabeylerden öğrendim </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Her dertliye ağabeylik yapan </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ağalardan beylerden öğrendim </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ondandır arkadaşım: </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Bana fidanlardan bahset; Ağaçları sahibinden sor! </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Bana sulamaktan bahset; suyu gönderenden bil! </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Bana koşuşmaktan anlat; Kavuşmayı Allahtan bil! </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ve ne olur!Bana "derdin bittiği günden " bahsetme </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Çünkü ben derdimi sevdim. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Derdimi dert edenleri sevdim. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">Ağabeylerimi sevdim. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">AĞABEYLERİMİ SEVDİM. </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: blue">İ.SADRİ</span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><a href="http://www.nurtube.com/view/147/ibrahim-sadri-abilerim-vardi/" target="_blank"><span style="color: #663300">http://www.nurtube.com/view/147/ibra...bilerim-vardi/</span></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Leyli_Efruz, post: 101010, member: 1456"] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=#ff0000]Onun adına hizmet diyen elbet kendisine hizmet payesinden fazlasını uygun bulmamıştır.İşte bu gelen , hizmetin sahibinin aciz bir hizmetçisinin kalbine fısıldadığı fısıltılardır.Şiir gibidir , fakat şiir değiller.Kalbe öyle geldi, dokunulmadı... [/COLOR][/B][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Benim fidanlarım vardı [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Karşıki bayıra gömülmüş yiğidin mezarı başında diktiğim. [/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim fidanlarım vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Hayallerimi dallarına astığım, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yapraklarını gözyaşı olmuş dualarımla suladığım fidanlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Çölü bahara çevirmeye kararlı söğütlerim , [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Gökten rahmet yağmuru çekip indirme azminde [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Meyveleri yıldızlar, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yaprakları göktaşları fidanlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Şeytanlar taşlamak için sonbaharları [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim semama göktaşları yağardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve bir şarkım vardı fidanlarıma söylediğim... [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kalkarmı ki yiğidim şu uykudan? [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve şarkımda hayat vardı, ümit vardı , hasret vardı, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Anlattığım masallarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Onları , yanına diktiğim yiğidin destanları, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Mazinin derelerinde kahramanlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim fidanlarım vardı.Ben fidanlarımda vardım. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Fidanlarım vardı ya... [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kurumuş fidanlar kurumuş ağaçlar arasında [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yemyeşil fidanlarım, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Bugünkü fidanlar kadar yarın da ağaçlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Dalları altında milletlerin serinlediği, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Koca söğütlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve ben böyle sevdim fidanlarımı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Onların üzerine titredim, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Onların yarını üzerime titredi. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Gölge oldum onlara yakıcı çöl sıcaklarında [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yarınları neslime gölge yaptım. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Suladım onları aşkla, şefkatle, hasretle... [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yarınları ; semadan aşkı şefkati çekti, aldı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Geriye bir hasret kaldı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve ben hasreti sevdim... [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Dediler:" Zaman sarrafı talipmiş fidanlarıma" [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Dediler : " ormanlarmış ücreti, kavuşmakmış, hasretten kurtulmakmış" [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]"Bayırdaki mezardan, yiğidim yeniden uyanmakmış" [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve bana bunları görmek varmış! [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Demek anlaşılmamak varmış [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Demek hey gidi günler demek varmış [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Hasrete hasret duymak varmış! [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Anlaşılmamak varmış ki; [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ben hasreti sevdim çilemi sevdim [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Fidan değil orman değil benim derdim! [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ben gözyaşlarıyla fidanlar yaşatmayı sevdim. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Suyu değil... sulamayı sevdim. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kavuşmayı değil... Koşuşmayı sevdim. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve ben bunu ağabeylerimden öğrendim. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Evet ; benim ağabeylerim vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Beni anlayanlarım vardı, hasreti sevenlerim vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Dertleri dertlerime [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Dertlerim dertlerine karışmış benim ağabeylerim vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kavuşmaktan geçmiş koşuşturanlarım vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Fidanlara su taşıyanlarım [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Fidanları suya taşıyanlarım vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Derdi hayat bilip yaşayanlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kuru dallar arasında yeşillik arayanlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Hayat verenlerim vardı, hayatlarını verenlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim ağabeylerim vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve ben ağabeylerimde vardım. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]"Ehlime Allah ve resulunu bıraktım " diyen Ebubekirlerim [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]"Bir bu kadarını bıraktım" diyen Ömerlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Adı vermekle bir anılan ağabeylerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]"Fidanlar ağaç olmadan verenle sonra veren bir değil" deyip vermekte [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]yarışanlarım vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim Karunlarım yoktu [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kendisiyle birlikte herşeyini veren Harunlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve ondandır, mutlu yarınlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Boynum bükük , "fidanlar derdine ağladığım gün " [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Sırt sıvazlayacak abilerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kutup yıldızlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]"Siz koşmanıza bakın, arkanızda biz varız" diye [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yılda bir kaç kez ve daha fazla ışıldayan [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim ahiretler aydınlatan güneşlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Karanlık kovalayıcılarım vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Konuşunca destan yazanlarım vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]İNSANLAR ARASINDA İNSANLARDAN BİR İNSAN OLANLARIM vardı [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim ağabeylerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim ağabeylerimle paylaşacak bir hasretim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Aynı güzele vurulmuş yedi genç, yedi bin genç, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kendi genç, kalbi genç, aşkı taze, hasreti genç [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ağabeylerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve ondandır ben vardım, umutlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve kalbinde kıpırdayan bir hayal gibi [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Bandıkça susatan bal gibi [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yudum yudum, nefes nefes içime çektiğim [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Gelecekten haberlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Hiçbirşeyim kalmadığında, kimseler kimsesiz kaldığında [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim ağabeylerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Yok demek kalplerimize ağır gelip [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Parmaklarımızı kırarcasına yumruklarımızı sıkıp [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Şehadet parmaklarımızı ısırdığımızda [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]YOK diye gelen ses boğazlarımızda düğümlendiği günler,Varolan ağabeylerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Kendi varlıklarıyla yoku varedenlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Fidanlarıma "benim" diyenlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Her çağrıya koşanlarım, [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Her koşmaya çağıranlarım vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Alanlarım, verenlerim, isteyenlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]GÜLENlerim ağlayanlarım sevenlerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Benim ... Benim ağabeylerim vardı. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]İşte "DERDİ SEVMEYİ" ben bu ağabeylerden öğrendim [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Her dertliye ağabeylik yapan [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ağalardan beylerden öğrendim [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ondandır arkadaşım: [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Bana fidanlardan bahset; Ağaçları sahibinden sor! [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Bana sulamaktan bahset; suyu gönderenden bil! [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Bana koşuşmaktan anlat; Kavuşmayı Allahtan bil! [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ve ne olur!Bana "derdin bittiği günden " bahsetme [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Çünkü ben derdimi sevdim. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Derdimi dert edenleri sevdim. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]Ağabeylerimi sevdim. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]AĞABEYLERİMİ SEVDİM. [/COLOR][/B][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=blue]İ.SADRİ[/COLOR][/B][/FONT] [URL="http://www.nurtube.com/view/147/ibrahim-sadri-abilerim-vardi/"][COLOR=#663300]http://www.nurtube.com/view/147/ibra...bilerim-vardi/[/COLOR][/URL][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Benim Ağabeylerim Vardi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…