Konuya cevap cer

CHAT VE OYUN SİTELERİ ZİNAYA AÇILAN KAPILARDIR.

Sosyal ve içtimai, itikadi ve imani hayatımızı en büyük değerlerinin  başında namus ve şeref gelmektedir. bu ulvi ve yüksek değerleri muhafaza  etmek asrımızda teknolojik gelişmeler yüzünden daha da zor hale  gelmiştir.teknolojik gelişmeler ve medeni hayatlar namus anlayışını  değiştirip geriletmiş,teknolojik yenilikler evlere girdikçe evlerden  ahlakı,hayayı ve namusu çıkarmaya başlamıştır..eskiden evli bir kadın  yada genç kıza yada evli bir kadına sokakta tanımadığı bir erkek  arkadaşlık teklif ettiği zaman başına çantayı yerdi.yada polise şikayet  edilirdi. hiçbir kadın gidip tanımadığı erkeklerle oturup kahvede oyun  oynamazdı.yada onlarla sohbetler etmezdi.ama internet teknolojisiyle  tanışan bayanlar internet üzerinden kurulan oyun sitelerinde tanımadığı  erkelerle okey,biriç ve tavla vb gibi oyunlar oynamaya,hiç tanımadıkları  erkeklerle chat odalarında sohbetlere başladılar.sadece masumane bir  ortam hali verilen ve sanal kimlik olarak gösterilen bu alemler aslında o  kadar masumane değiller.can sıkıntısını gidermek ve merakı tatmin etmek  adına kurulan bu tür sitelerin sakinleri arasında bir çok dolaplar  dönmektedir.evlisi,dulu,genci,delisi, sapığı her türlü insanı bünyesinde  barındıran bu sitelerde ki erkek ve bayanların etkileşimiyle  aşka,zinaya ,haramlara ve kapı açıyor.erkek ve bayanlar arasında  masumane başlayan oyunlar memleket,meslek,yaş,boy,pos evli ,bekar sorgu  suallerine kayıyor.oyunların mecrası çoğu bayanda bir zaman sonra msn de  aşk oyunlarına kayıyor.evlisi ,dulu ve yetimi kendini ummadığı bir  aşkın içerisinde buluyor.eşlerini işe ,işlerini yoluna koyan  ,çocuklarını uyutan yada okula gönderen bayanlar hemen internet  kahvelerine koşuyor ve erkeklerle akşama kadar taş çeviriyor.akşamlara  kadar sohbet odalarında dertleşip içini dışını sırlarını tanımadığı  erkeklere döküyorlar.sabahlara kadar sırdaş edindiği erkeklere bütün  hayatını ve mahremlerini satıyor.mahrem olan hallerini yavaş yavaş o  erkeklere aralıyorlar.bu süreçlerin çoğunluğu maalesef aşk,zina ve  ihanetlerle neticeleniyor.oyun arkadaşları aşıkdaş oluyor.sohbet  arkadaşları yatak sırdaşları oluyor.kendisine haram olan yabancı  erkeklerle sanalda konuşmak ,oyun oynamak,arkadaş olmak,oyundaş olmak  haramları yeni haramların kapısını açıyor.öyle noktalara varıyor ki bu  sanal arkadaşlıklar kadın evliyse eşinden soğuyup boşanmaya veya  zinaya,bekarsa karşısındakine aldanmaya kadar varıyor.

hayatını ve yaşayışını sevmediğim ama iş icabı her gün gördüğüm  onlarca insan vardı onların yanına iş icabı veya tebliğ için vardığımda  hepsini internette kadınlarla oyun oynarken görürdüm.akşama kadar bütün  işleri sanki buydu.herkesin oyun sitesinden bulduğu bir aşığı mutlaka  vardı.işin garibi bazıları haftada sevgili aşık veya arkadaş  değiştiriyordu.konuştukları bayanların içerisinde evlisi dulu bekarı vs  vs her türlüsü vardı.bu insanların o bayanlarla öyle diyaloglarına  rastladım ki eyvah dedim.bu oyun sitelerine giren bayanların neredeyse  tamamı zinaya veya harama düşüyorlar.kendilerine erkek  arkadaş,aşık,sırdaş veya arkadaş buluyorlar. Hele yanına uğradığım bir  tanıdık arkadaş vardı ki, kendisini oyun sitesinde öğretmen olarak  tanıtıyor kadınları öyle avlıyormuş.bu tanıdık genç örtülüsü ,açığı  ,kaçığı olmak üzere 100 den fazla kadınla oyun sitelerinde tanıştığını  hepsiyle nette yada gerçekte farklı şeyler yaşadığını söyledi.kendi  kendime bu acaba şimdiye kadar yüz kadınla zinaya düştüyse acaba bunun  gibi kafa taşıyan nice erkekler kaç tane evli,dulu yada genç bayanla bir  şeyler yaşadılar ve yaşıyorlar..

Acaba bu oyun sitelerinin müdavimi bayanlar kaç tane erkeğin elinden  geçtiler.acaba kaç tanesi eşini aldattı,boşandı,eşine ihanet etmeye  devam ediyor,yada evinden eşinden çocuğundan soğudu.

Bu teknolojik internet nimeti ahmak ve hain insanların vasıtasıyla  şeytanın elinde öyle bir koz ve silah hükmüne geçmiş ki,bu oyun  ortamları sayesinda nice namusları, iffetleri, şerefleri mahvediyor. Bu  oyun sitelerinde kadınlar, haram olan kumar masalarında erkeklere  kalplerini, iffetlerini, şereflerini ve eşlerini veriyorlar. Kumar  masasından kalkıp erkeklerin kalplerine, yataklarına ve hayatlarına  giriyorlar.Kumarda kaybetseler de gayri meşru aşkta kazanıyorlar.

Namusunu, şerefini ,ailesini seven ve kaybetmek istemeyen, din ve  imanını korumak isteyen ve şeytana vermek istemeyen bayanlar haram olan  bu kumarhanelere girerek zinaya,boşanmaya ve ihanetlere kapı  açmasınlar.oyun siteleri,chat odaları zinaya,fuhuşa,ihanetlere ve aile  içi huzursuzluklara kapı açmaktan başka hiçbir şeye  yaramıyor.aileyi,toplumu,namusu,şerefi ve dini mahvetmekten başka bir iş  yapmıyor.Allahın emaneti olan beden,hayat,namus öyle basit yollarda  harcanacak kadar ucuz değildir.Hiç kimse kendine güvenip ben yapmam ben  etmem demesin çünkü hadiste vardır ki, yabancı bir kadınla erkek yalnız  kalınca üçüncüleri şeytan olur.Şeytan onları arkadaşlıktan  aşıkdaşlığa,sırdaşlıktan zinadaşlığa atar.Kendileri dahi bu süreçlere  nasıl geldiklerini anlayamazlar.Sakın ben kanmam! aldanmam !’ben kendime  güveniyorum demesinler çünkü şeytana zaif imanlıyı da kuvvetli imanı  olanı da desise ile aldatır.Büyük bir çoğunluğun aldandığının delili her  rast geldiğim adamın her hafta başka başka bir kadınlarla oyun  sitelerinde ve msn lerde konuşması ve bir adamın yüz kadınla oyun  siteleri aracılığıyla görüştüm demesidir.Bu tür sitelerde böyle  değersizleşen kadınların hallerini ihbar eden bir hadisi şerifte şöyle  buyruluyor.. ‘Ahir zamanda bir erkeğe kırk kadın nezaret edecek. Yani  bir erkek kırk kadınla beraber olacak. Kadınların değeri düşecek. Adi  bir meta hükmüne geçecekler. Bir nevi kullanılıp atılan paçavraya  dönecekler.

Demek can sıkıntısı, gizli heyecan, merak duygusunu tatmin etmek ile  başlayan sanal süreçlerin sonu hayra değil şerlere, gayri meşru  hayatlara, ihanetlere açılıyor.Şeytanın gayri meşru yalancı iştiha ile  doyurmayan aşk tuzaklarına düşülüyor.gerçek hayatta namus timsalleri  olan bayanlar sanal dünyanın içine girince rumuz maskesini takıp  günahlara ve haramlara dalıyorlar.bu batmalar,dalmalar ve düşmelerden  kurtulmak isteyen oyun ve chat sitelerinin kapısına vicdan ve sadakat  kilidini vursunlar. Namus ve şeref odalarının kapısını herkese  açmasınlar.

M.SAMİL KAKÇA

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)