Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Bilim adamları Gülen'i anlatıyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 179055" data-attributes="member: 5"><p><strong>( 2 )</strong> </p><p>Los Angeles'taki toplantıda açılış konuşmaları dışında 30 bilim adamı 'Gülen Hareketi' konusunda bilimlik görüşlerini ortaya koydular... Toplantı iki gün sürdü. Açılış konuşmalarından birisini de ben yaptım. Ne mi dedim: </p><p>Bir Türk olarak, bir yurttaşımızla ilgili böylesine önemli bir toplantı yapılmış olmasından ötürü kıvandığımı söyledim. Gülen Hareketi'nin tarihimizde benzeri olan hareketlerden biri olduğunu ve Halacı Mansur ve Hoca Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaş Veli'nin çalışmalarından söz ettim. </p><p>Ve dedim ki bu hareketi gerçekleştirenler bizim doğru din anlayışımıza mensup insanlardır. </p><p>Dedim ki "Bizim dinimiz sadece savunmak ve mazlumları kurtarmak uğruna savaşmaya izin vermiştir." Masumlara, kadınlara, çocuklara, ihtiyarlara, manastırlarda ibadet edenlere zarar vermek, tabiatı bozmak, ağaçlara, yeşilliklere zarar vermek savaşta bile yasaklanmıştır. </p><p>Dedim ki bizim kitabımızda "Dinde zorlama yoktur... Senin dinin sana benimki bana..." anlayışı vardır. </p><p>Dedim ki H. Ahmet Yesevi: "Hangi inançtan olursa olsun, insanı incitme... Allah kalp kıran katı kalplileri sevmez" demiştir. Hacı Bektaş Veli: "İncinsen de incitme..." demiştir. Yunus Emre: "Yetmiş iki millete bir göz ile bakmayan, Şer'in evliyasıysa hakikatte asidir" demiştir. </p><p>Bizim Müslümanlığımız budur. Ve Gülen Hareketi de bu doğru çizgiye bağlıdır. Bu çizgiye de sadece Müslümanların değil, bütün insanların ihtiyacı vardır. İnsanlığa, sömürüsüz, zulümsüz gerçek barış ancak böyle gelir... </p><p>İşte bunları söyledim. </p><p>Gülen Hareketi'ni de böyle görüyorum. "İslam'ın o güzel yüzünü insanlığa gösterecek ve milletimizi doğru temsil edecek bir büyük hareket..." </p><p>Sonunda ne mi olacak? </p><p>Kendisinden önceki benzerlerinin sonucunda ne olmuşsa o olacak ümidindeyim. </p><p>Bu hareketin zeminini de değerlendirerek Türklüğün dünya dengelerini yerli yerine oturtacağı günler gelecek... </p><p>Kültür merkezi ve festival </p><p>Hizmet erlerinin iyice yerleştiği dal budak saldığı Los Angeles'ta okulların dışında bir de 'Kültür Merkezleri' var. </p><p>Buralarda çeşitli etkinliklerle Türk Kültürü tanıtılıyor; Türkçe öğretiliyor; Türkiye'nin tanıtımı yapılıyor. Geçen yıl gerçekleştirilen Festival'in görüntülerini ve yankılarını gördük. Doğrusu heyetimiz mensupları olarak heyecanlanmamak mümkün değildi. </p><p>'Anadolu Kültürleri Ve Yemekleri Festivali' adıyla düzenlenen gösterilerde Türkiye yemekleri, Türk Musikisi örnekleri sergilenmiş... 60 dönümlük bir arsada Türkiye manzaraları, İstanbul, Mardin, Antalya, Van, Konya görüntüleri... 3. Ahmet Çeşmesi birebir. Giriş biletleri 15 dolar ve ilk dört günde 30 bin bilet satılmış. 100 bini geçen ziyaretçi. </p><p>Alanı hazırlamak için Türkiye'den 13 konteyner malzeme ve 25 işçi gelmiş... </p><p>Fox TV dahil dört TV etkinliklerden canlı yayın yapmış. Kore'den bir TV dört gün süreyle çekim yapmış. Sergide günde üç defa ezan okunmuş ve ezanı dinleyen Rupın Zambokyan adlı yaşlı bir Ermeni heyecandan hüngür hüngür ağlamış. "Memleketten bir ses" diye... Memleket neresi mi? İstanbul elbette... </p><p>Burası Ermenilerin en yoğun yaşadığı yer. Çoğunlukla peşin hükümlü ve soykırım yalanına inandırılmış insanlar... Ama Hizmet'in temaslarıyla durum biraz değişmiş. Bilhassa İstanbul Ermenileri kazanılmış gibi... İstanbul Ermenileri başkanı Minasyan adlı orta yaşlı bir kişi... Toplantıya katıldı ve aklı başında ve olumlu bir konuşma yaptı. </p><p>Festival'e Süryaniler de katılmış ve Anadolu Kültüründen örnekler sergilemişler. Anlayacağımız bundan iyisi can sağlığı... </p><p> </p><p>Namık Kemal ZEYBEK Netice mi? Alandaki festivale ve sonrasında sokak festivaline katılanlara sorular soruluyor. Hayranlık, şaşkınlık ve bir an önce Türkiye'yi görmek isteği ifade ediliyor... Daha ne olsun?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 179055, member: 5"] [B]( 2 )[/B] Los Angeles'taki toplantıda açılış konuşmaları dışında 30 bilim adamı 'Gülen Hareketi' konusunda bilimlik görüşlerini ortaya koydular... Toplantı iki gün sürdü. Açılış konuşmalarından birisini de ben yaptım. Ne mi dedim: Bir Türk olarak, bir yurttaşımızla ilgili böylesine önemli bir toplantı yapılmış olmasından ötürü kıvandığımı söyledim. Gülen Hareketi'nin tarihimizde benzeri olan hareketlerden biri olduğunu ve Halacı Mansur ve Hoca Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaş Veli'nin çalışmalarından söz ettim. Ve dedim ki bu hareketi gerçekleştirenler bizim doğru din anlayışımıza mensup insanlardır. Dedim ki "Bizim dinimiz sadece savunmak ve mazlumları kurtarmak uğruna savaşmaya izin vermiştir." Masumlara, kadınlara, çocuklara, ihtiyarlara, manastırlarda ibadet edenlere zarar vermek, tabiatı bozmak, ağaçlara, yeşilliklere zarar vermek savaşta bile yasaklanmıştır. Dedim ki bizim kitabımızda "Dinde zorlama yoktur... Senin dinin sana benimki bana..." anlayışı vardır. Dedim ki H. Ahmet Yesevi: "Hangi inançtan olursa olsun, insanı incitme... Allah kalp kıran katı kalplileri sevmez" demiştir. Hacı Bektaş Veli: "İncinsen de incitme..." demiştir. Yunus Emre: "Yetmiş iki millete bir göz ile bakmayan, Şer'in evliyasıysa hakikatte asidir" demiştir. Bizim Müslümanlığımız budur. Ve Gülen Hareketi de bu doğru çizgiye bağlıdır. Bu çizgiye de sadece Müslümanların değil, bütün insanların ihtiyacı vardır. İnsanlığa, sömürüsüz, zulümsüz gerçek barış ancak böyle gelir... İşte bunları söyledim. Gülen Hareketi'ni de böyle görüyorum. "İslam'ın o güzel yüzünü insanlığa gösterecek ve milletimizi doğru temsil edecek bir büyük hareket..." Sonunda ne mi olacak? Kendisinden önceki benzerlerinin sonucunda ne olmuşsa o olacak ümidindeyim. Bu hareketin zeminini de değerlendirerek Türklüğün dünya dengelerini yerli yerine oturtacağı günler gelecek... Kültür merkezi ve festival Hizmet erlerinin iyice yerleştiği dal budak saldığı Los Angeles'ta okulların dışında bir de 'Kültür Merkezleri' var. Buralarda çeşitli etkinliklerle Türk Kültürü tanıtılıyor; Türkçe öğretiliyor; Türkiye'nin tanıtımı yapılıyor. Geçen yıl gerçekleştirilen Festival'in görüntülerini ve yankılarını gördük. Doğrusu heyetimiz mensupları olarak heyecanlanmamak mümkün değildi. 'Anadolu Kültürleri Ve Yemekleri Festivali' adıyla düzenlenen gösterilerde Türkiye yemekleri, Türk Musikisi örnekleri sergilenmiş... 60 dönümlük bir arsada Türkiye manzaraları, İstanbul, Mardin, Antalya, Van, Konya görüntüleri... 3. Ahmet Çeşmesi birebir. Giriş biletleri 15 dolar ve ilk dört günde 30 bin bilet satılmış. 100 bini geçen ziyaretçi. Alanı hazırlamak için Türkiye'den 13 konteyner malzeme ve 25 işçi gelmiş... Fox TV dahil dört TV etkinliklerden canlı yayın yapmış. Kore'den bir TV dört gün süreyle çekim yapmış. Sergide günde üç defa ezan okunmuş ve ezanı dinleyen Rupın Zambokyan adlı yaşlı bir Ermeni heyecandan hüngür hüngür ağlamış. "Memleketten bir ses" diye... Memleket neresi mi? İstanbul elbette... Burası Ermenilerin en yoğun yaşadığı yer. Çoğunlukla peşin hükümlü ve soykırım yalanına inandırılmış insanlar... Ama Hizmet'in temaslarıyla durum biraz değişmiş. Bilhassa İstanbul Ermenileri kazanılmış gibi... İstanbul Ermenileri başkanı Minasyan adlı orta yaşlı bir kişi... Toplantıya katıldı ve aklı başında ve olumlu bir konuşma yaptı. Festival'e Süryaniler de katılmış ve Anadolu Kültüründen örnekler sergilemişler. Anlayacağımız bundan iyisi can sağlığı... Namık Kemal ZEYBEK Netice mi? Alandaki festivale ve sonrasında sokak festivaline katılanlara sorular soruluyor. Hayranlık, şaşkınlık ve bir an önce Türkiye'yi görmek isteği ifade ediliyor... Daha ne olsun? [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Bilim adamları Gülen'i anlatıyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…