Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Bilim adamları Gülen'i anlatıyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 179279" data-attributes="member: 5"><p><strong>Gülen'le birlikte 'kamp'ta -2-</strong></p><p></p><p>Örnek veriyor. Bir konuşmasında: </p><p>"Yani ben laikliğin aleyhindeyim mi demek isteniyor?" Sözünden "mi demek isteniyor" çıkarılıyor ve ortaya "Yani ben laikliğin aleyhindeyim" cümlesi çıkıyor. </p><p>Kaset işinin adı 'Haziran Fırtınası' "Bir toplumda meseleler mugalataya sokulursa, o toplum doğruları bulamaz" diyor Hocaefendi. </p><p> </p><p> </p><p>Bu arada "İrticali konuşmanın gereği" şeklinde bir ifade kullanıyor. Takılıyorum: "Şimdi birileri sizin konuşmanızdaki irticali kelimesinin 'li'sini çıkarıp irtacayı savunduğunuzu iddia edebilir." Gülümsüyor... </p><p>Sorular soruluyor. Ben de bir soruyorum: "Bediüzzaman'ın 'devir tarikat devri değil, iman kurtarma devridir' sözü o devir için mi geçerlidir, bugünü de kapsar mı?" </p><p>"Bence o devir için geçerli bir sözdür. Dönemin şartları onu gerektiriyordu" diye karşılık veriyor. </p><p>Soruyorum: </p><p>"Bütün bu çalışmaların sonucu ne olacak. Ne amaçlanıyor?" </p><p>Cevap veriyor: </p><p>"Külli nefsin zaikatül mevt... Bütün nefisler ölümü tadacak... Biz görevimizi yapıyoruz, sonucu Allah yaratır..." </p><p>Diyorum ki Mansur, Türklük arasında İslam'ı yaydı. Satuk Buğra o Müslüman Türkleri teşkilatlandırarak Karahanlı Devleti'ni kurdu. Hoca Ahmet Yesevi on binlerce öğretmen yetiştirdi, onların gücüyle Osmanlı Devleti kuruldu. Sizin bu çalışmalarınız sonucunda sizin bir siyasi hedefinizin olmadığı belli ama birileri bundan Türklüğün yeniden cihana öncülük görevini çıkarabilir. </p><p>Yorum yapmıyor Hocaefendi. Dikkatle dinliyor. </p><p>"Edille -i Şeriyye'nin tali kaynakları arasında örf ve adet de vardır" diyor. </p><p>Ve ekliyor "Milletler muvazenesinde Türk Milleti muvazene unsuru" olabilir. </p><p>Prof. Osman Turan'ın 'Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkuresi Tarihi' adlı eserini hatırlıyorum. Türklüğün 'milli, İslami ve insani' esaslarını anlatıyordu... </p><p>'Gülen Hareketi' sözünden hoşlanmıyor Hocaefendi. 'Hizmet' denilsin diyor. </p><p>Evet, Hizmet'te Türklüğün 'milli, manevi ve insani' esasları görüyorum... </p><p>Tabii Türk Milliyetçiliği budur deyip duruyorum: "Milli, Manevi ve İnsani değerleri dengelemiş ve dünya dengelerine katkıda bulanan bir fikriyat..." </p><p>Hocaefendiyle vedalaşıyoruz. Kaldığı evin giriş kapısına kadar uğurluyor. Yoldaşlarımızla birlikte New York'a dönüyoruz ve sonra güzel yurdumuza... Güzellikler ülkesi Türkiye'ye içim sevinçle dolarak...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 179279, member: 5"] [b]Gülen'le birlikte 'kamp'ta -2-[/b] Örnek veriyor. Bir konuşmasında: "Yani ben laikliğin aleyhindeyim mi demek isteniyor?" Sözünden "mi demek isteniyor" çıkarılıyor ve ortaya "Yani ben laikliğin aleyhindeyim" cümlesi çıkıyor. Kaset işinin adı 'Haziran Fırtınası' "Bir toplumda meseleler mugalataya sokulursa, o toplum doğruları bulamaz" diyor Hocaefendi. Bu arada "İrticali konuşmanın gereği" şeklinde bir ifade kullanıyor. Takılıyorum: "Şimdi birileri sizin konuşmanızdaki irticali kelimesinin 'li'sini çıkarıp irtacayı savunduğunuzu iddia edebilir." Gülümsüyor... Sorular soruluyor. Ben de bir soruyorum: "Bediüzzaman'ın 'devir tarikat devri değil, iman kurtarma devridir' sözü o devir için mi geçerlidir, bugünü de kapsar mı?" "Bence o devir için geçerli bir sözdür. Dönemin şartları onu gerektiriyordu" diye karşılık veriyor. Soruyorum: "Bütün bu çalışmaların sonucu ne olacak. Ne amaçlanıyor?" Cevap veriyor: "Külli nefsin zaikatül mevt... Bütün nefisler ölümü tadacak... Biz görevimizi yapıyoruz, sonucu Allah yaratır..." Diyorum ki Mansur, Türklük arasında İslam'ı yaydı. Satuk Buğra o Müslüman Türkleri teşkilatlandırarak Karahanlı Devleti'ni kurdu. Hoca Ahmet Yesevi on binlerce öğretmen yetiştirdi, onların gücüyle Osmanlı Devleti kuruldu. Sizin bu çalışmalarınız sonucunda sizin bir siyasi hedefinizin olmadığı belli ama birileri bundan Türklüğün yeniden cihana öncülük görevini çıkarabilir. Yorum yapmıyor Hocaefendi. Dikkatle dinliyor. "Edille -i Şeriyye'nin tali kaynakları arasında örf ve adet de vardır" diyor. Ve ekliyor "Milletler muvazenesinde Türk Milleti muvazene unsuru" olabilir. Prof. Osman Turan'ın 'Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkuresi Tarihi' adlı eserini hatırlıyorum. Türklüğün 'milli, İslami ve insani' esaslarını anlatıyordu... 'Gülen Hareketi' sözünden hoşlanmıyor Hocaefendi. 'Hizmet' denilsin diyor. Evet, Hizmet'te Türklüğün 'milli, manevi ve insani' esasları görüyorum... Tabii Türk Milliyetçiliği budur deyip duruyorum: "Milli, Manevi ve İnsani değerleri dengelemiş ve dünya dengelerine katkıda bulanan bir fikriyat..." Hocaefendiyle vedalaşıyoruz. Kaldığı evin giriş kapısına kadar uğurluyor. Yoldaşlarımızla birlikte New York'a dönüyoruz ve sonra güzel yurdumuza... Güzellikler ülkesi Türkiye'ye içim sevinçle dolarak... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Bilim adamları Gülen'i anlatıyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…