Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Bilim ve Bediüzzaman
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 229234" data-attributes="member: 27"><p><span style="color: red"><strong>Bünyamin Duran</strong></span></p><p></p><p> <strong>Doç. Dr. Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi</strong></p><p></p><p></p><p> Çağımızın müslüman bireyleri pozitivist, materyalist ve darvinist bilgi teorileri ve eğitim sistemleri ile kafaları yıkana yıkana kendi öz referans kaynaklarının sunduğu orjinal anlayış ve kavrayıştan önemli ölçüde uzaklaşmışlardır. Bu uzaklaşmanın belki başka bir nedeni de tabiat ve tabiatın işleyişi ile ilgili akıl, mantık ve hislerini tatmin edecek manevi ve metafızik yorumdan geniş ölçüde mahrum olmalarıdır. Çünkü dini alanda yazılan kitapların büyük ekseriyeti ya doğrudan ilmihal-fıkıh-ahlak konularına ya da mevcut modern bilim ve teknolojinin dini yaklaşım ve espiriye aykırı olmadığını ispata yönelik olarak yazılmıştır. Oysa çağımız insanının muhtaç olduğu en önemli şey, atomaltı dünyadan uzayın derinliklerine kadar objektif bilimin bulgularının "tevhidi" bir çerçevede yorumlanıp bir bütünlük içinde kendilerine takdim edilebilmesidir. Bunun başarılı bir şekilde yapılamamasından dolayı insanlık, aklının ve kalbinin parçalanması ve başta Allah(cc)'dan olmak üzere tabiat ve onun metafızik anlamından yabancılaşmış ve derin bir bunalım içine düşmüştür.1</p><p></p><p></p><p> Bu çalışmada ilk olarak Batı bilimindeki gelişmeler ve en son gelinen nokta incelendikten sonra kendi bilim tarihimizdeki süreçteki İbn-i Sina'nın tabiat'ı okuyuşu, İmam-ı Gazali'nin bu konudaki yaklaşımı ve en son olarak da Bediüzzaman'ın tabiat ve bilime yaklaşma konusunda getirdiği yenilikler belirlenmeye çalışılacaktır. Batı bilimin gelişme tarihi de konumuzla bağlantısı çerçevesinde "Newtoncu mekanik", "Hume problemi", "Popperyen yanlışlamacılık" ve "Gerekirciliğin sonu" çizgisinde incelenecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 229234, member: 27"] [COLOR=red][B]Bünyamin Duran[/B][/COLOR] [B]Doç. Dr. Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi[/B] Çağımızın müslüman bireyleri pozitivist, materyalist ve darvinist bilgi teorileri ve eğitim sistemleri ile kafaları yıkana yıkana kendi öz referans kaynaklarının sunduğu orjinal anlayış ve kavrayıştan önemli ölçüde uzaklaşmışlardır. Bu uzaklaşmanın belki başka bir nedeni de tabiat ve tabiatın işleyişi ile ilgili akıl, mantık ve hislerini tatmin edecek manevi ve metafızik yorumdan geniş ölçüde mahrum olmalarıdır. Çünkü dini alanda yazılan kitapların büyük ekseriyeti ya doğrudan ilmihal-fıkıh-ahlak konularına ya da mevcut modern bilim ve teknolojinin dini yaklaşım ve espiriye aykırı olmadığını ispata yönelik olarak yazılmıştır. Oysa çağımız insanının muhtaç olduğu en önemli şey, atomaltı dünyadan uzayın derinliklerine kadar objektif bilimin bulgularının "tevhidi" bir çerçevede yorumlanıp bir bütünlük içinde kendilerine takdim edilebilmesidir. Bunun başarılı bir şekilde yapılamamasından dolayı insanlık, aklının ve kalbinin parçalanması ve başta Allah(cc)'dan olmak üzere tabiat ve onun metafızik anlamından yabancılaşmış ve derin bir bunalım içine düşmüştür.1 Bu çalışmada ilk olarak Batı bilimindeki gelişmeler ve en son gelinen nokta incelendikten sonra kendi bilim tarihimizdeki süreçteki İbn-i Sina'nın tabiat'ı okuyuşu, İmam-ı Gazali'nin bu konudaki yaklaşımı ve en son olarak da Bediüzzaman'ın tabiat ve bilime yaklaşma konusunda getirdiği yenilikler belirlenmeye çalışılacaktır. Batı bilimin gelişme tarihi de konumuzla bağlantısı çerçevesinde "Newtoncu mekanik", "Hume problemi", "Popperyen yanlışlamacılık" ve "Gerekirciliğin sonu" çizgisinde incelenecektir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Bilim ve Bediüzzaman
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…