Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Bir Anı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Lebbeyk" data-source="post: 85642" data-attributes="member: 18"><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bu anı,</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">yaşanır yaşanmaz anında aynı sıcaklığıyla kaleme alınması gereken cinsten.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Hani hızla gerçekleşen dualar olur ya,</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">öyle birinin şokunu yaşıyorum şu an.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Yeni atandığım Diyarbakır'ın köylerinden birinde</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">bir sahur vakti uyandım. </span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Köylerde fırın yoktur.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Öpülesi eller tandırın o sıcak ve topraktan kokusunu sinetir ruhunuza.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Toprak, doyurur gözünüz.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bu ekmek fazla yapılır, ertesi günde yenmek için bir kısmı buzdolabında saklanır.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Gariptir ki buzdolabından çıkan ekmekte</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">yeteri kadar bekletildikten sonra aynı sıcaklığı sunar.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">O gece buzluktan çıkarmayı unutmuşum ekmeği;</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"hay aksi" dedim kendi kendime.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Neyse zaten fazla aç değilim</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">biraz kurabiye bisküvi falan idare ederim diye düşünüyordum.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Sonra zaten o sıcak ve düşünceli insanlardan biri mutlaka ekmek getirir diye geçirdim içimden.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Dolabın kapısını kapatıp biraz oyalanırım diye düşümdüm. </span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Kapadım, işte bir kaç saniye ve </span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">köylü çocukların o sert ama içten kapı çalışlarıyla irkildim.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Deminki isteğimin daha dudaklarımdaki buharı kurumamışken</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">karşımda iki sevimli yüz.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Ekmek, kaymağı üzerinde taze yoğurt ve birde karpuz.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Ne diyeceğimi şaşırdım.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Çocuklar yüzümdeki anlamsız gülümsemeyi ve şaşkın tavırlarımı garip bulmuşlardı.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Biraz önceki isteğimin anında yerine getirilişinin yüzümde bıraktığı o saf gülümsemeyle</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">ekmeğe, yoğurda ve karpuza bakarak bu satırları yazıyorum.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Ve </span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Resulullahın (S.A.W) şu hadisini sayıklıyorum.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">"Eğer Allah'a hakkıyla tevekkül ederseniz, o sizi (düşündüğünüzden de kısa bir zamanda) rızıklandırır. Kuşları rızıklandırdığı gibi: kuşlar sabah aç çıkar akşam tok dönerler.</span></span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Şükürler olsun rabbim…</span></span></span></em></strong></p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lebbeyk, post: 85642, member: 18"] [CENTER][CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bu anı,[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]yaşanır yaşanmaz anında aynı sıcaklığıyla kaleme alınması gereken cinsten.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Hani hızla gerçekleşen dualar olur ya,[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]öyle birinin şokunu yaşıyorum şu an.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Yeni atandığım Diyarbakır'ın köylerinden birinde[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]bir sahur vakti uyandım. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Köylerde fırın yoktur.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Öpülesi eller tandırın o sıcak ve topraktan kokusunu sinetir ruhunuza.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Toprak, doyurur gözünüz.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bu ekmek fazla yapılır, ertesi günde yenmek için bir kısmı buzdolabında saklanır.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Gariptir ki buzdolabından çıkan ekmekte[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]yeteri kadar bekletildikten sonra aynı sıcaklığı sunar.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]O gece buzluktan çıkarmayı unutmuşum ekmeği;[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]"hay aksi" dedim kendi kendime.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Neyse zaten fazla aç değilim[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]biraz kurabiye bisküvi falan idare ederim diye düşünüyordum.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Sonra zaten o sıcak ve düşünceli insanlardan biri mutlaka ekmek getirir diye geçirdim içimden.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Dolabın kapısını kapatıp biraz oyalanırım diye düşümdüm. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Kapadım, işte bir kaç saniye ve [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]köylü çocukların o sert ama içten kapı çalışlarıyla irkildim.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Deminki isteğimin daha dudaklarımdaki buharı kurumamışken[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]karşımda iki sevimli yüz.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Ekmek, kaymağı üzerinde taze yoğurt ve birde karpuz.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Ne diyeceğimi şaşırdım.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Çocuklar yüzümdeki anlamsız gülümsemeyi ve şaşkın tavırlarımı garip bulmuşlardı.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Biraz önceki isteğimin anında yerine getirilişinin yüzümde bıraktığı o saf gülümsemeyle[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]ekmeğe, yoğurda ve karpuza bakarak bu satırları yazıyorum.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B] [/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Ve [/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Resulullahın (S.A.W) şu hadisini sayıklıyorum.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]"Eğer Allah'a hakkıyla tevekkül ederseniz, o sizi (düşündüğünüzden de kısa bir zamanda) rızıklandırır. Kuşları rızıklandırdığı gibi: kuşlar sabah aç çıkar akşam tok dönerler.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B] [/CENTER] [CENTER][B][I][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Şükürler olsun rabbim…[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][/CENTER][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Bir Anı...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…