Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Bir Arife günü ve Mevlana
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hulusi" data-source="post: 87503" data-attributes="member: 32"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Mevlânâ'nin talebelerinden biri, hac vazifesini yapmak üzere Hicaz'a gitti. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">O Hicaz'da iken, evinde hanimi, arefe gecesi bir tepsi helva yapip, Mevlânâ'nin talebelerine gönderdi.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> Mevlânâ, helvayi kabul edip, orada bulunan bütün talebelerine bizzat kendi eliyle taksîm etti. Herkes hissesine düseni aldigi halde, tepsiden hiçbir sey eksilmedi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Alanlar tekrar aldilar, doyuncaya kadar yediler, yine eksilmedi.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> Bunun üzerine helva dolu tepsiyi Mevlânâ mübarek eline alip; "Bu tepsiyi sahibine göndereyim." diyerek disari çikti. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Içeri girdiginde, elinde tepsi yoktu. Ertesi gün helvayi getiren hanim, tepsisini medresenin mutfaginda aratti, ancak bulamadi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Mevlânâ'yi da bunun için rahatsiz etmedi.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> Aradan günler geçti, hacca gidenler dönmeye basladilar. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Bu hanimin da beyi Kabe'den dönüp Konya'ya geldiginde, o tepsi esyalarinin arasindan çikti. Kadin tepsiyi görür görmez taniyip, hayretinden dona kaldi. Beyine; "Ben arefe gecesi bu tepsi ile helva yapip Mevlânâ'nin talebelerinin yemesi için göndermistim. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Tepsiyi ertesi günü arattigim halde bulamadim. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Nasil oldu da bu tepsi senin eline geçti?" deyince, sasirma sirasi haciya geldi. O da; "Arefe gecesi haci arkadaslarimla oturup sohbet ediyorduk. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Bir ara çadirin kapisindan bir el bu tepsiyi uzatti. Biz de tepsiyi aldik, elin sahibini arastirmak da aklimiza gelmedi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Helvayi yedikten sonra tepsiyi tanidim. Kimseye vermeyip esyalarin arasina koydum. Baska bir sey bilmiyorum." dedi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Bunun Mevlânâ'nin bir kerameti oldugunu anlayinca, ona olan bagliliklari daha da artti.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hulusi, post: 87503, member: 32"] [SIZE=3][COLOR=red]Mevlânâ'nin talebelerinden biri, hac vazifesini yapmak üzere Hicaz'a gitti. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]O Hicaz'da iken, evinde hanimi, arefe gecesi bir tepsi helva yapip, Mevlânâ'nin talebelerine gönderdi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red] Mevlânâ, helvayi kabul edip, orada bulunan bütün talebelerine bizzat kendi eliyle taksîm etti. Herkes hissesine düseni aldigi halde, tepsiden hiçbir sey eksilmedi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Alanlar tekrar aldilar, doyuncaya kadar yediler, yine eksilmedi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red] Bunun üzerine helva dolu tepsiyi Mevlânâ mübarek eline alip; "Bu tepsiyi sahibine göndereyim." diyerek disari çikti. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Içeri girdiginde, elinde tepsi yoktu. Ertesi gün helvayi getiren hanim, tepsisini medresenin mutfaginda aratti, ancak bulamadi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Mevlânâ'yi da bunun için rahatsiz etmedi. Aradan günler geçti, hacca gidenler dönmeye basladilar. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Bu hanimin da beyi Kabe'den dönüp Konya'ya geldiginde, o tepsi esyalarinin arasindan çikti. Kadin tepsiyi görür görmez taniyip, hayretinden dona kaldi. Beyine; "Ben arefe gecesi bu tepsi ile helva yapip Mevlânâ'nin talebelerinin yemesi için göndermistim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Tepsiyi ertesi günü arattigim halde bulamadim. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Nasil oldu da bu tepsi senin eline geçti?" deyince, sasirma sirasi haciya geldi. O da; "Arefe gecesi haci arkadaslarimla oturup sohbet ediyorduk. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Bir ara çadirin kapisindan bir el bu tepsiyi uzatti. Biz de tepsiyi aldik, elin sahibini arastirmak da aklimiza gelmedi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Helvayi yedikten sonra tepsiyi tanidim. Kimseye vermeyip esyalarin arasina koydum. Baska bir sey bilmiyorum." dedi. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Bunun Mevlânâ'nin bir kerameti oldugunu anlayinca, ona olan bagliliklari daha da artti. [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Bir Arife günü ve Mevlana
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…