Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Bir Cennet Hazinesi:La Havle...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 9225" data-attributes="member: 30"><p><strong><span style="color: #cc0000"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">Avuclar Dolusu Hayir</span></span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">Ibn Ebi Evfa (radiyallahu anh) anlatiyor: "Efendimiz'e bir adam gelerek,</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">- Ey Allah'in Resûlu, ben Kur'ân'dan yeterince ezberleyemiyorum. Bana yetecek baska bir seyi siz ogretseniz!" dedi.</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">Efendimiz su duayi ogretti: <span style="color: red">'Subhânallah, velhamdulillah ve lâilâhe illallah, vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh."</span> Adam,</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">- Ey Allah'in Resûlu, bu zikir Allah icindir. (O'nu senâdir), kendim icin dua olarak ne soyleyeyim?" dedi. Allah Resûlu (s.a.s.) de:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">- Soyle dua et dedi:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px">" اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ لِي وَارْحَمْنِي وَاهْدِنِي وَارْزُقْنِي</span> </span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">Allah'im bana merhamet et, afiyet ver, hidayet ver, rizik ver!".</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">Adam (dinleyip, kalkinca) ellerini sikip gostererek: "Soyle (sımsıkı belledim!)" dedi. Efendimiz bunun uzerine:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">- Iste bu adam iki elini de hayirla doldurdu, buyurdu."</span></span></p><p> </p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="color: #cc0000">Fakirligin Bir Caresi</span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: #cc0000"></span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: #cc0000"></span></strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-family: 'Verdana'">Bu dunyada sebeplere riayet etmek Allah'in degismez sunnetindendir. Mal-mulk edinmek icin de elbette sebeplere riayet edilecektir. Bu, duanin fiilî boyutunu olusturur. Ancak bununla yetinmeyip bir de kavlî dua etmek kullugumuzun geregidir. Iste boyle bir duayi Imam Mekhûl'den rivayetle Hz. Ebû Hureyre'den ogreniyoruz: "Allah Resûlu buyurdular ki: <span style="color: red">"Lâ havle ve lâ kuvvete illa billâh, sozunu cok tekrar edin. Zira o cennet hazinelerindendir."</span> Mekhûl der ki: <span style="color: red">"Kim bunu soyler ve sonra da: "Allah'in gazabindan ancak O'nun rahmetine iltica etmekle kurtulusa erisilebilir" ifadesini de eklerse, Allah ondan yetmis cesit zarari kaldirir ki bunlarin en hafifi fakirliktir."</span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 9225, member: 30"] [B][COLOR=#cc0000][FONT=Arial][FONT=Verdana]Avuclar Dolusu Hayir[/FONT][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Ibn Ebi Evfa (radiyallahu anh) anlatiyor: "Efendimiz'e bir adam gelerek,[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]- Ey Allah'in Resûlu, ben Kur'ân'dan yeterince ezberleyemiyorum. Bana yetecek baska bir seyi siz ogretseniz!" dedi.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Efendimiz su duayi ogretti: [COLOR=red]'Subhânallah, velhamdulillah ve lâilâhe illallah, vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh."[/COLOR] Adam,[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]- Ey Allah'in Resûlu, bu zikir Allah icindir. (O'nu senâdir), kendim icin dua olarak ne soyleyeyim?" dedi. Allah Resûlu (s.a.s.) de:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]- Soyle dua et dedi:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=4]" اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ لِي وَارْحَمْنِي وَاهْدِنِي وَارْزُقْنِي[/SIZE] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Allah'im bana merhamet et, afiyet ver, hidayet ver, rizik ver!".[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Adam (dinleyip, kalkinca) ellerini sikip gostererek: "Soyle (sımsıkı belledim!)" dedi. Efendimiz bunun uzerine:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]- Iste bu adam iki elini de hayirla doldurdu, buyurdu."[/FONT][/FONT] [LEFT][B][COLOR=#cc0000]Fakirligin Bir Caresi [/COLOR][/B][FONT=Arial][FONT=Verdana]Bu dunyada sebeplere riayet etmek Allah'in degismez sunnetindendir. Mal-mulk edinmek icin de elbette sebeplere riayet edilecektir. Bu, duanin fiilî boyutunu olusturur. Ancak bununla yetinmeyip bir de kavlî dua etmek kullugumuzun geregidir. Iste boyle bir duayi Imam Mekhûl'den rivayetle Hz. Ebû Hureyre'den ogreniyoruz: "Allah Resûlu buyurdular ki: [COLOR=red]"Lâ havle ve lâ kuvvete illa billâh, sozunu cok tekrar edin. Zira o cennet hazinelerindendir."[/COLOR] Mekhûl der ki: [COLOR=red]"Kim bunu soyler ve sonra da: "Allah'in gazabindan ancak O'nun rahmetine iltica etmekle kurtulusa erisilebilir" ifadesini de eklerse, Allah ondan yetmis cesit zarari kaldirir ki bunlarin en hafifi fakirliktir."[/COLOR][/FONT][/FONT] [/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Bir Cennet Hazinesi:La Havle...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…