Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bir gencin tovbesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bizar" data-source="post: 151187" data-attributes="member: 12884"><p><span style="font-size: 12px">Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip </span></p><p><span style="font-size: 12px">" (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarimizdan biri vefât etti. Git onun isini gor. Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun isini gorür) buyurdu. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Hazret-i Musa, emir olundugu mahalleye gitti. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Oradakilere: </span></p><p><span style="font-size: 12px">-Bu gece, burada, Allahü teâlânin dostlarindan biri vefât etti mi? diye sorunca: </span></p><p><span style="font-size: 12px">-Ey Allahin peygamberi! Allahü teâlânin dostlarindan hic kimse vefât etmedi. Ama, filân evde zamanini kotülüklerle geciren fâsik bir genc oldü. Fiskinin coklugundan, hic kimse onu defnetmeye yanasmiyor, dediler. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Musa aleyhisselâm: </span></p><p><span style="font-size: 12px">-Ben onu ariyorum, buyurdu. Gosterdiler. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Hazret-i Musa, o eve girdi. Rahmet meleklerini gordü.Ayakta durup, ellerinde rahmet tabaklari olup, Allahü teâlânin rahmet ve lütfunu saciyorlardi.Hazret-i Musa, yalvararak münacaat etti: </span></p><p><span style="font-size: 12px">-Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur.'' Insanlar ise fâsik olduguna sahitlik ediyorlar. Hikmeti nedir? </span></p><p><span style="font-size: 12px">Allahü teâlâ: </span></p><p><span style="font-size: 12px">(Ey Musa! Insanlarin onun icin fâsik demeleri dogrudur. Ama, günahindan haberleri var, tovbesinden haberleri yok. Benim bu kulum, seher vakti, topraga yuvarlandi ve tovbe etti. Bizim huzurumuza sigindi. Ben ki, Allah'im! Onun sozünü ve tovbesini kabul ettim. Ona rahmet ettim ki, bu dergâhin ümitsizlik kapisi olmadigi anlasilsin!) buyurdu.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bizar, post: 151187, member: 12884"] [SIZE=3]Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip " (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarimizdan biri vefât etti. Git onun isini gor. Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun isini gorür) buyurdu. Hazret-i Musa, emir olundugu mahalleye gitti. Oradakilere: -Bu gece, burada, Allahü teâlânin dostlarindan biri vefât etti mi? diye sorunca: -Ey Allahin peygamberi! Allahü teâlânin dostlarindan hic kimse vefât etmedi. Ama, filân evde zamanini kotülüklerle geciren fâsik bir genc oldü. Fiskinin coklugundan, hic kimse onu defnetmeye yanasmiyor, dediler. Musa aleyhisselâm: -Ben onu ariyorum, buyurdu. Gosterdiler. Hazret-i Musa, o eve girdi. Rahmet meleklerini gordü.Ayakta durup, ellerinde rahmet tabaklari olup, Allahü teâlânin rahmet ve lütfunu saciyorlardi.Hazret-i Musa, yalvararak münacaat etti: -Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur.'' Insanlar ise fâsik olduguna sahitlik ediyorlar. Hikmeti nedir? Allahü teâlâ: (Ey Musa! Insanlarin onun icin fâsik demeleri dogrudur. Ama, günahindan haberleri var, tovbesinden haberleri yok. Benim bu kulum, seher vakti, topraga yuvarlandi ve tovbe etti. Bizim huzurumuza sigindi. Ben ki, Allah'im! Onun sozünü ve tovbesini kabul ettim. Ona rahmet ettim ki, bu dergâhin ümitsizlik kapisi olmadigi anlasilsin!) buyurdu.[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bir gencin tovbesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…