Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bir gün susmayı öğrendim...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="TeFaNi1" data-source="post: 184345" data-attributes="member: 6677"><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">tarzıydı.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da,</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">hadi odana git, derdi.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">araya gelirdik babamla.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Onlar annemle konuşurken ben araya girer,</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir,</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, bir de sen kafamı</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?' diye çıkışır, beni odama</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">gönderirdi.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">alırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip,</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">hala ne istiyor anlamadım.' diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">edemezdim.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">önce resim yaparak başladım işe.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.'</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. 'Son</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">halimi.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">odamı toparlamayı beceremiyordum. Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım.' dedi bir gün.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">alırsa ben ne yapacaktım?</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">uygun zamanı kolladım.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Babam baktı. Hım, dedi 'çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">küçük kız da arkadaşın.'dedi.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Heyecanla başladım anlatmaya.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek,</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">geldiğimde yorgun olacağım. Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.'</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">da var, daha ne istiyorlar' diye.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Annemle babamın gözleri fal taşı gibi</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">açılmıştı.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Duyduklarına inanamıyorlardı ..</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">Bana sarılıp beni öyle</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">konuşsam hiç bıkmadan</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="color: red">dinleyecekler gibiydi.</span></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TeFaNi1, post: 184345, member: 6677"] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5][COLOR=darkorchid][FONT=Monotype Corsiva][COLOR=red]Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, bir de sen kafamı ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi. çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hala ne istiyor anlamadım.' diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim. Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım. önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem halimi. Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum. Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım.' dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne yapacaktım? Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi 'çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi. Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim. O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.'dedi. Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım. Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye. Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Duyduklarına inanamıyorlardı .. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.[/COLOR][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bir gün susmayı öğrendim...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…