Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Bir gün Susmayı Öğrendim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="NuruAhsen" data-source="post: 24472" data-attributes="member: 857"><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı.. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben bütün gün evde sıkılır onun gelişini </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Babam sinirlenir, "Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, bir de </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">sen kafamı ütüleme!" derdi. Annem de "Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?" diye çıkışır, beni odama </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">gönderirdi. Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">yol alırdım. </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Babam arkamdan, "Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">istiyor anlamadım." diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de bir odam </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim. </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli bir </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">şey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım ki susunca </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">geliştirmeye başladım. Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">halimi. Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem "Odanı topla!" </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum. Annem odama </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">gelip "Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım." dedi bir gün. Susuyor olmamı </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">yapacaktım? </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi "Çok güzel olmuş. Bu </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">adam benim herhalde." dedi. Ben "Hayır o adam değil, bu çocuk sensin." </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">dedim. O "Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın." </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">dedi. Ben yine "Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">kız da annem." dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: "Peki neden bizi </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">küçük çizdin?" dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım. Siz benimle </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye. Ve </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">daha… </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Duyduklarına </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">inanamıyorlardı. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi...</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Filiz Gülercolor</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Çocukları dinlemek masumiyeti dinlemek ,kalbinin saflığını dinlemektir onlara kendilerini anlatmaları için bir fırsat verelim emin olun kendimizede bir fırsat vermiş olacağız...</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NuruAhsen, post: 24472, member: 857"] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben bütün gün evde sıkılır onun gelişini [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Babam sinirlenir, "Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, bir de [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]sen kafamı ütüleme!" derdi. Annem de "Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?" diye çıkışır, beni odama [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]gönderirdi. Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]yol alırdım. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Babam arkamdan, "Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]istiyor anlamadım." diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de bir odam [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli bir [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]şey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım ki susunca [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]geliştirmeye başladım. Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]halimi. Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem "Odanı topla!" [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum. Annem odama [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]gelip "Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım." dedi bir gün. Susuyor olmamı [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]yapacaktım? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi "Çok güzel olmuş. Bu [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]adam benim herhalde." dedi. Ben "Hayır o adam değil, bu çocuk sensin." [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]dedim. O "Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın." [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]dedi. Ben yine "Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]kız da annem." dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: "Peki neden bizi [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]küçük çizdin?" dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım. Siz benimle [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye. Ve [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]daha… [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı. Duyduklarına [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]inanamıyorlardı. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi...[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Filiz Gülercolor[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Çocukları dinlemek masumiyeti dinlemek ,kalbinin saflığını dinlemektir onlara kendilerini anlatmaları için bir fırsat verelim emin olun kendimizede bir fırsat vermiş olacağız...[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
Bir gün Susmayı Öğrendim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…