durmuþ göktekin
Active member
BİR KİBRİT ÇÖPÜ OLMAK DAHA YEĞDİR.
Baharın gelmesiyle yeryüzü canlandı. Canlılar kanlandı, kıpırtılar ve hareketlenmeler arttı. Üç ayların başlamasıyla, ilk kandil Regaip geldi. Müslümanların gönlünü coşturdu. Ayaklarını Rabbine koşturdu. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’nın kandil mesajı da bugüne hoş durdu.
Bana ziyadesiyle, aşk, şevk, heyecan veren; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sayın valisi kandil mesajı yayınlamış. Bu mesaj yüreğime iksir gibi aktı. Manevi susuzluğumu giderdi. Geçmişte hangi vali böyle bir mesajı serdederdi? Sayın Vali’min bu mesajı ne güzel temennilerdi. Bir valinin ağzından baba şefkatiyle duyuldu. Milletin sesi soluğuydu. Bana; halde, maziyi yaşattı, istikbale güç kattı.
Bu tebrik mesajı çok hoşuma gitti. Gönlüm yükseklerde serfiraz etti. Okuyucularımın da hoşuna gideceğini düşündüğüm Sayın Vali’min Regaip Kandili mesajını aynen iktibas ediyorum. Buyurun beraber paylaşalım. Aşılmaz zannedilen dağları aşalım.
“Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları kalplerin manevi doyuma ulaştığı mübarek aylardır. Recep ayının ilk Perşembe gününü Cumaya bağlayan ve Regaip Kandili olan bu gece, rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak nitelendirilen üç ayların ilk kandilidir.
Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. Bu mübarek gün ve geceler iyi değerlendirebildiğimiz, güzel amel ve davranışlarla içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğruya, güzele, iyiye yönelebildiğimiz ölçüde, bizim için huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkaleli hemşerilerimin ve aziz milletimizin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine vesile olmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”
Güngör Azim Tuna
Çanakkale Valisi
Yıllar önce böyle bir hitaba; Kadircan Kaflının yazdığı “Türkiye’nin Kaderi” isimli romanında, Padişah Abdurreşadın ordu efradına yaptığı bir konuşmada rastlamıştım. Bir devlet büyüğüne ancak böyle konuşmalar yakışır demiştim. Bir asır sonra, belki bin asır sonra da bu milletin soyundan gelen insanlar hak yolu takip edecek, millet huzur ve mutluluk içinde dünyasını cennete çevirecektir. İnşallah!..Güzelliği, huzur ve saadeti, kalkınmışlığı kim sevmez? İnsanlık vasıflarını yitirmiş hainler sevmez. Bülbül olup çatlasa da, gül yağını hakka tabi olanlar sürünür.
Karanlık ne kadar hacimli görünürse görünsün, bir kibrit çöpünün çıkardığı ışık o yoğun karanlığı ortadan kaldırabilir. Karanlıkla uğraşmak yerine bir kibrit çöpü olmak daha yeğdir.
Bu vesileyle Sayın Valimi tebrik eder, kalbi bağlılıklarımı bildirir, okuyucularımın kandilini kutlarım.
24. 05. 2012
Durmuş Göktekin