Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Bir Sahabinin Peygamber Efendimize Sordugu Sorular Ve Cevaplar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 7008" data-attributes="member: 5"><p><span style="color: green"><strong>BIR SAHABININ PEYGAMBER EFENDIMIZE SORDUGU SORULAR VE CEVAPLAR</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>--------------------------------------------------------------------------------</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>1- Ya Resulallah, ben insanlarin en âlimi olmak istiyorum.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Allah'tan en çok korkan, insanlarin en âlimi olur.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>2- Insanlarin en zengini olmak istiyorum.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Kanaatkâr olursan, insanlarin en zengini olursun.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>3- Insanlarin en hayirlisi olmak istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Insanlarin en hayirlisi, insanlara menfaatli olandir. Sen de baskalarina yardimci ol, en hayirlisi olursun.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>4- Insanlarin en adaletlisi olmak istiyorum.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Öyle ise kendin için istedigini baskasi için de iste. Kendin için istemedigini baskasi için de isteme.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>5- Allah'a en yakin kul olmak istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Allah'i çok zikret! </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>6- Iyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Öyle ise Allah'a ibadet ederken O'nu görür gibi ibadet et. Sen O'nu görmesen de O seni görüyor zaten. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>7- Imanimin mükemmel olmasini istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Ahlâkini güzellestir. Imanin kemale ersin. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>8- Allah'in itaatli bir kulu olmayi istiyorum.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- O halde farzlari ihmal etme. Tümüyle yerine getir. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>9- Rabb'imin huzuruna günah kirlerinden temizlenmis olarak çikmak istiyorum.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Cünüplük kirinden guslederken günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme, tevbe, istigfarla temizlen.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>10- Mahsere giderken yolumun aydinlik olmasini istiyorum.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- O halde hiç kimseye zulmetme, kalbini kirma. Gücüne güvenerek hakkindan mahrum etme ki, mahserde yolun aydinlik olsun. Seni de kimse yolundan etmesin.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>11- Rabb'imin bana merhametini arzuluyorum. Bana acisin istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Rabb'inin yarattigi insana ve bütün canlilara merhamet eyle. Sen burada merhametli olursan orada merhamete layik olursun.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>12- Günahlarimin azalmasini istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Öyle ise tevbe, istigfarini çogalt. Bir daha yapmama konusunda azimli ol. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>13- Rabb'imin rizkimi bol vermesini istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- O halde abdestli çalismaya devam et.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>14- Ayiplarimin yüzüme vurulmamasini istiyorum. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Sen burada kimsenin ayibini yüzüne vurmazsan, orada da senin ayibini kimse yüzüne vurmaz.</strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>15- Günah kirlerinden ruhumu nasil temizlerim? </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>- Gözyasiyla. Gözyasini rahmet gibi yagdir, ruhunu temizlemis olursun. </strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong></strong></span></p><p><span style="color: green"><strong>Kenzü'l-Ummal </strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 7008, member: 5"] [COLOR=green][B]BIR SAHABININ PEYGAMBER EFENDIMIZE SORDUGU SORULAR VE CEVAPLAR -------------------------------------------------------------------------------- 1- Ya Resulallah, ben insanlarin en âlimi olmak istiyorum. - Allah'tan en çok korkan, insanlarin en âlimi olur. 2- Insanlarin en zengini olmak istiyorum. - Kanaatkâr olursan, insanlarin en zengini olursun. 3- Insanlarin en hayirlisi olmak istiyorum. - Insanlarin en hayirlisi, insanlara menfaatli olandir. Sen de baskalarina yardimci ol, en hayirlisi olursun. 4- Insanlarin en adaletlisi olmak istiyorum. - Öyle ise kendin için istedigini baskasi için de iste. Kendin için istemedigini baskasi için de isteme. 5- Allah'a en yakin kul olmak istiyorum. - Allah'i çok zikret! 6- Iyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum. - Öyle ise Allah'a ibadet ederken O'nu görür gibi ibadet et. Sen O'nu görmesen de O seni görüyor zaten. 7- Imanimin mükemmel olmasini istiyorum. - Ahlâkini güzellestir. Imanin kemale ersin. 8- Allah'in itaatli bir kulu olmayi istiyorum. - O halde farzlari ihmal etme. Tümüyle yerine getir. 9- Rabb'imin huzuruna günah kirlerinden temizlenmis olarak çikmak istiyorum. - Cünüplük kirinden guslederken günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme, tevbe, istigfarla temizlen. 10- Mahsere giderken yolumun aydinlik olmasini istiyorum. - O halde hiç kimseye zulmetme, kalbini kirma. Gücüne güvenerek hakkindan mahrum etme ki, mahserde yolun aydinlik olsun. Seni de kimse yolundan etmesin. 11- Rabb'imin bana merhametini arzuluyorum. Bana acisin istiyorum. - Rabb'inin yarattigi insana ve bütün canlilara merhamet eyle. Sen burada merhametli olursan orada merhamete layik olursun. 12- Günahlarimin azalmasini istiyorum. - Öyle ise tevbe, istigfarini çogalt. Bir daha yapmama konusunda azimli ol. 13- Rabb'imin rizkimi bol vermesini istiyorum. - O halde abdestli çalismaya devam et. 14- Ayiplarimin yüzüme vurulmamasini istiyorum. - Sen burada kimsenin ayibini yüzüne vurmazsan, orada da senin ayibini kimse yüzüne vurmaz. 15- Günah kirlerinden ruhumu nasil temizlerim? - Gözyasiyla. Gözyasini rahmet gibi yagdir, ruhunu temizlemis olursun. Kenzü'l-Ummal [/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Bir Sahabinin Peygamber Efendimize Sordugu Sorular Ve Cevaplar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…