Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
bir şehidin gözlerinde görüyorum hayatı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nur5" data-source="post: 146329" data-attributes="member: 12183"><p><span style="color: blue"><span style="font-size: 15px"><strong><span style="color: darkred">BİR ŞEHİDİN GÖZLERİNDE GÖRÜYORUM HAYATI</span></strong></span></span></p><p> <span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred"><strong><em>Belki bu yazıyı bitiremeyecek kalemim. Belki yarım kalacak sözlerim. Ya da siz son cümlesini getiremeyeceksiniz belki de yazının. Aldığınız son nefes, yaşadığınız son saniye belki…</em></strong></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Yakın deyip de, yakınlığına inanamadı-ğınız ölüm belki de karşınızda. Hemen ya-nı başınızda.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Peki hazır mısınız onu karşılamaya?</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Her an gelebilecek bir misafir gibi, ka-pıda mı gözleriniz? Ya da patlayacak bir silah gibi tetikte mi yüreğiniz?</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Yoksa, yaşamaya dair uzun mu hayal-leriniz?</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hayatınız sigortalı mı?</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ya da garantili mi uzun yaşayacağınız?</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ama gözleriniz bir korkuyu ele veriyor bize. Büyük bir korku sarmış gözlerinizi. Ölümü yakıştıramasanız da kendinize, na-sıl da ürkmüşsünüz ondan. Nasıl da kork-muşsunuz.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Yapamadığınız amellerin tedirginliği sarmış yüreğinizi. Ve yaptıklarınızın piş-manlığı. Gözlerinizden okunurken ölüm korkusu, neden evlerinizden, yüreğinizden uzun yaşam kokuları yayılıyor etrafa. Ne-den korkularınız sizi hayra ulaştırmıyor ve alabildiğince bağlanıyorsunuz dünyaya.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Oysa ben, hayatı bir şehidin gözlerinde görüyorum. Ve bir çocuğun bakışında gö-rüyorum, ölümün nasıl da ölüverdiğini.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Siz kocaman adamlar, korkularınızı saklayamazken kimselerden, küçücük ço-cuklarda görüyorum cesareti, direnişi.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ve bir hurma giriyor benimle dünyanın arasına. Tâ Uhud’da yerlere saçılan birkaç hurma. Cennet’e ulaşmak için onları dahi bekleyemeyen bir sahabi geliyor gözleri-min önüne.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ve aceleciliği ve teslimiyeti ve şehadeti…</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Sonra ellerinin yaptıklarından dolayı ölümü istemeyenleri düşünüyorum; kor-kularını, kaçışlarını, çabalarını.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bana ne yapabilirsiniz ki diye meydan okuyan bir mücahid geliyor gözlerimin ö-nüne. Yapacağınız en son şey ölüm. O da şehadettir, mutluluktur, amacımdır benim.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ve ölümü hatırına dahi getirmemek i-çin çabalayan ölümlüler görüyorum çev-remde. Kaçtıkça akıbetlerine koşan, haya-ta bağlandıkça ölüme yaklaşan kimseler.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Bıçağın altına yatan İsmail’ler görüyo-rum.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hiç ölmemek için, ölüme koşan, Rabbine kavuşma hasretinden ölümü arzulayan ve bir yolcu gibi yaşayıp, asıl vatanına hazırlanan müminler.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ölüm korkusundan zalimlere boyun eğen İsrailliler görüyorum bir de. Bin yıl yaşama umuduyla kendilerini avutan, ahiretlerini yıkıp dünyalarını imar eden zavallılar.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Elindeki taşa ve çıplak bağrına rağmen ölümün üzerine üzerine giden müminler.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Çelikten zırhlarına, tanklarına, otomatik silahlarına ve sağlam binalarına rağmen korkularını gün gün büyüten kafirler.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Oysa ALLAH’ın elinde eceller.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Ne bir an ilerleyebilir ne de geri-leyebilir.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Kim, ne zaman ve nerede ölecek bunu ancak ALLAH bilir.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Asr’a andolsun.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Son ilk’ten daha hayırlı bizim için.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Öyleyse yakîn gelinceye kadar bize, İbadet edelim Rabbimize...</span></span></strong></em></span></p><p><span style="color: blue"></span><strong><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: #8b0000">-ALINTI-</span></span></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nur5, post: 146329, member: 12183"] [COLOR=blue][SIZE=4][B][COLOR=darkred]BİR ŞEHİDİN GÖZLERİNDE GÖRÜYORUM HAYATI[/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkred][B][I]Belki bu yazıyı bitiremeyecek kalemim. Belki yarım kalacak sözlerim. Ya da siz son cümlesini getiremeyeceksiniz belki de yazının. Aldığınız son nefes, yaşadığınız son saniye belki…[/I][/B][/COLOR][/SIZE] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Yakın deyip de, yakınlığına inanamadı-ğınız ölüm belki de karşınızda. Hemen ya-nı başınızda.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Peki hazır mısınız onu karşılamaya?[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Her an gelebilecek bir misafir gibi, ka-pıda mı gözleriniz? Ya da patlayacak bir silah gibi tetikte mi yüreğiniz?[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Yoksa, yaşamaya dair uzun mu hayal-leriniz?[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Hayatınız sigortalı mı?[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Ya da garantili mi uzun yaşayacağınız?[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Ama gözleriniz bir korkuyu ele veriyor bize. Büyük bir korku sarmış gözlerinizi. Ölümü yakıştıramasanız da kendinize, na-sıl da ürkmüşsünüz ondan. Nasıl da kork-muşsunuz.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Yapamadığınız amellerin tedirginliği sarmış yüreğinizi. Ve yaptıklarınızın piş-manlığı. Gözlerinizden okunurken ölüm korkusu, neden evlerinizden, yüreğinizden uzun yaşam kokuları yayılıyor etrafa. Ne-den korkularınız sizi hayra ulaştırmıyor ve alabildiğince bağlanıyorsunuz dünyaya.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Oysa ben, hayatı bir şehidin gözlerinde görüyorum. Ve bir çocuğun bakışında gö-rüyorum, ölümün nasıl da ölüverdiğini.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Siz kocaman adamlar, korkularınızı saklayamazken kimselerden, küçücük ço-cuklarda görüyorum cesareti, direnişi.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Ve bir hurma giriyor benimle dünyanın arasına. Tâ Uhud’da yerlere saçılan birkaç hurma. Cennet’e ulaşmak için onları dahi bekleyemeyen bir sahabi geliyor gözleri-min önüne.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Ve aceleciliği ve teslimiyeti ve şehadeti…[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Sonra ellerinin yaptıklarından dolayı ölümü istemeyenleri düşünüyorum; kor-kularını, kaçışlarını, çabalarını.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Bana ne yapabilirsiniz ki diye meydan okuyan bir mücahid geliyor gözlerimin ö-nüne. Yapacağınız en son şey ölüm. O da şehadettir, mutluluktur, amacımdır benim.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Ve ölümü hatırına dahi getirmemek i-çin çabalayan ölümlüler görüyorum çev-remde. Kaçtıkça akıbetlerine koşan, haya-ta bağlandıkça ölüme yaklaşan kimseler.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Bıçağın altına yatan İsmail’ler görüyo-rum.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Hiç ölmemek için, ölüme koşan, Rabbine kavuşma hasretinden ölümü arzulayan ve bir yolcu gibi yaşayıp, asıl vatanına hazırlanan müminler.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Ölüm korkusundan zalimlere boyun eğen İsrailliler görüyorum bir de. Bin yıl yaşama umuduyla kendilerini avutan, ahiretlerini yıkıp dünyalarını imar eden zavallılar.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Elindeki taşa ve çıplak bağrına rağmen ölümün üzerine üzerine giden müminler.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Çelikten zırhlarına, tanklarına, otomatik silahlarına ve sağlam binalarına rağmen korkularını gün gün büyüten kafirler.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Oysa ALLAH’ın elinde eceller.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Ne bir an ilerleyebilir ne de geri-leyebilir.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Kim, ne zaman ve nerede ölecek bunu ancak ALLAH bilir.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Asr’a andolsun.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Son ilk’ten daha hayırlı bizim için.[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Öyleyse yakîn gelinceye kadar bize, İbadet edelim Rabbimize...[/COLOR][/SIZE][/B][/I] [/COLOR][B][I][SIZE=4][COLOR=#8b0000]-ALINTI-[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
bir şehidin gözlerinde görüyorum hayatı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…