Konuya cevap cer

Buradaki ezilme büzülmeyi kağıt gibi düm düz olmak mı anlamalıyız ?

 

Denizaltından söz etmişsin halbuki deniz altı belirli bir basıncdan sonra parçalanır taki denizalt parçaları dışarıdaki basıncı kaldırabilene kadar yani dengeleyene kadar. İnsanda yaşanan bu hadiseye ise vurgun denir.

 

Yani canlıların yaşamı ile cansızların yaşamları arasında farklılıklar vardır. Onlarla mukayese edilemez denizdeki basınc mukayesesinde deniz altı parcalanırken insan vurgun yer deniz canlılarında ise daha farkllıklar gösterebilmekdedir.

 

Yeryuzunde ise hadise daha farklıdır. Mesela yuksek yerlere cıkıldıkca basınc azalabilmekde ve insan bu basınca karsı dayanamadığında farklı tepkiler verebilmekde bunları sende dile getirdin. Ama ölüm yaralanma olduğu durumlarda ise Ruh nickli kullancı zati bunu dile getirmiş.

 

Yani yaşam halinde insanın dengesini kan basıncı sağlarken yaralanma ve kesik gibi problemler yaşandığında devreye ise ciğerlerin ortaklaşa ürettiği moleküller vasıtasıyla kan basıncı dengelenmeye başlanır.

 

Zati ölüm yaşandığında iç basınc olamayacağından dış basınc etki etmez. Bunu ise bir balondaki havanın içi boşaldığında basınc kalmadığı için dış basınc diye bir şey kalmayacakdır bu şekilde düşünebilmek mümkün olsa gerek.


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst