Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
BİR TÜRKÜ VE HİKAYESİ..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 53832" data-attributes="member: 30"><p>ERZİNCAN’A GİRDİM NE GÜZEL BAĞLAR</p><p>ERZURUM’A VARDIM DUMANLI DAĞLAR</p><p>ELLERİ KOYNUNDA BİR GÜZEL AĞLAR</p><p>OY ANAM ANAM HALLARIM YAMAN</p><p></p><p>YÜCE DAĞ BAŞINDA ÇADIR AÇARIM</p><p>NAZLIM SENİ BURDAN ALIP KAÇARIM</p><p>KAHVE BULAMAZSAM KENGER İÇERİM</p><p>OY ANAM ANAM HALLARIM YAMAN</p><p></p><p>ANAMA SÖYLEYİN LAMBA YAKMASIN</p><p>ÇUHA ŞALVARIMA UÇKUR TAKMASIN</p><p>OĞLUM GELİR DİYE YOLA BAKMASIN</p><p>OY ANAM ANAM HALLARIM YAMAN</p><p></p><p>Türkünün Adı: Erzincan’a Girdim </p><p>Türkünün Kaynağı: Fidan Engin</p><p></p><p>Türkünün Hikayesi:</p><p>Erzincan yemyeşil beldelerimizden biridir. Birinci Dünya savaşı yıllarında bu güzel bağlarda tıpkı o günkü Erzincanlılar gibi hüzünlüydü. Çünkü bu bağlar terk ediliyordu. 1916 yılında, Ruslar Erzurum’u almış Erzincan’a doğru ilerliyorlardı. Hala yaşlı Erzincanlıların hatıraları arasında kalan genç nesillerin masal havası içinde dinledikleri muhacirlik,binlerce Erzincanlının Anadolu içlerine göç etmesini ve aylar sonra Erzincan’a geri dönmesini hikaye eder.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 53832, member: 30"] ERZİNCAN’A GİRDİM NE GÜZEL BAĞLAR ERZURUM’A VARDIM DUMANLI DAĞLAR ELLERİ KOYNUNDA BİR GÜZEL AĞLAR OY ANAM ANAM HALLARIM YAMAN YÜCE DAĞ BAŞINDA ÇADIR AÇARIM NAZLIM SENİ BURDAN ALIP KAÇARIM KAHVE BULAMAZSAM KENGER İÇERİM OY ANAM ANAM HALLARIM YAMAN ANAMA SÖYLEYİN LAMBA YAKMASIN ÇUHA ŞALVARIMA UÇKUR TAKMASIN OĞLUM GELİR DİYE YOLA BAKMASIN OY ANAM ANAM HALLARIM YAMAN Türkünün Adı: Erzincan’a Girdim Türkünün Kaynağı: Fidan Engin Türkünün Hikayesi: Erzincan yemyeşil beldelerimizden biridir. Birinci Dünya savaşı yıllarında bu güzel bağlarda tıpkı o günkü Erzincanlılar gibi hüzünlüydü. Çünkü bu bağlar terk ediliyordu. 1916 yılında, Ruslar Erzurum’u almış Erzincan’a doğru ilerliyorlardı. Hala yaşlı Erzincanlıların hatıraları arasında kalan genç nesillerin masal havası içinde dinledikleri muhacirlik,binlerce Erzincanlının Anadolu içlerine göç etmesini ve aylar sonra Erzincan’a geri dönmesini hikaye eder. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
BİR TÜRKÜ VE HİKAYESİ..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…