Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
BiR YıLıN SoN GüNLeRi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 72595" data-attributes="member: 30"><p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">I. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">bir yıl daha bitiyor </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">İşte bu kadar duru,bu kadar yalın </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">bu kadar el değmemiş </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">sıradan bir gerçeği daha </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">kolları bağlı hayatımızın </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">bir şiire nasıl dahil edilir bir yılın son günleri </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">her sonda her başlangıçta ve her defasında </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">alır gibi bir başkasını karşımıza </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">perdeler çekip,ışıklar söndürüp </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">oturup yatağın içine bir başımıza </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">sorgulamak kendimizi </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">öğrenmek ikizin anadilini,ikinci belleğimizi </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">öğrenmek kendimizle hesaplaşmanın buzul ilişkilerini </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">bu aynaların dehlizlerinde gezinirken görürüz </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">karanlık günlerimizin kenar süslerini </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">biterken bir yılın son günleri </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">biliyoruz takvimler belirlemez değişimin mevsimlerini </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">gençlik ikindilerini </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">kargınmış bir çocuktuk büyüdüğümüzden beri </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">II. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">bir yıl daha bitiyor </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">düşlerim,tasarılarım,yarım kalmış onca şey </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">her yıl biraz daha kısalıyor öncekinden </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">bana mı öyle geliyor </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">yoksa daha mı hızlı ilerliyor zaman </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">insan yaşlanırken? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">III. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">kırdım mı incittim mi birilerin </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">kimleri kazandım,yitirdiklerim kimler? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">kendimi yineledim mi yazdıklarımda? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">yeniden düşünmeliyim </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">dostluklarımı,ilişkilerimi </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">dağınık yatağım,mutsuz yatağım </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">çoğalttın mı eksiklerimi </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">gözlerim çocukluk fotoğraflarında mı kaldı </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">yitirdim mi yoksa masumiyetimi? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">borçlarımı ödedim mi? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">doğru seçtim mi soruların fiillerini? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">tırnaklarım kesilmiş,dişlerim fırçalanmış,saçlarım taranmış, </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">giysilerim ütülü,odam düzenli mi? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">ödünç aldığım kitapları geri verdim mi? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">geri verdim mi aldıklarımı: </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">aşkları,dostlukları,sevgileri,güvenleri,bağları </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">kitaplara,sayfalara,satırlara borcumu ödedim mi? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">yokladım mı duygularımı </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">hala sevebiliyor muyum insanları? </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">ovmalı gümüşlerimi,bakırlarımı,cila geçmeli ahşaplarıma </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">ovmalı umutları </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">saklı tutumalı gelecek inancını,yarınları,eksik etmemeli ağzımızdan </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">hançer kıvamındaki karamizah tadını </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">şimdi oturup uzun bir hasretlik mektubu yazmalıyım Yavuz'a </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">sonra köşe başından bir demet çiçek alıp öyle başlamalıyım akşama </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">yeni bir yıla </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">ama nedense her şeyin tadı dağılıyor ağzımda </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">bir sap çiçek mi taşısam yoksa ağzımın kıyısında </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #7f0000">aydınlık rengi vursun diye gözlerimdeki buluta</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>Murathan MUNGAN</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 72595, member: 30"] [center][color=#7f0000]I. bir yıl daha bitiyor İşte bu kadar duru,bu kadar yalın bu kadar el değmemiş sıradan bir gerçeği daha kolları bağlı hayatımızın bir şiire nasıl dahil edilir bir yılın son günleri her sonda her başlangıçta ve her defasında alır gibi bir başkasını karşımıza perdeler çekip,ışıklar söndürüp oturup yatağın içine bir başımıza sorgulamak kendimizi öğrenmek ikizin anadilini,ikinci belleğimizi öğrenmek kendimizle hesaplaşmanın buzul ilişkilerini bu aynaların dehlizlerinde gezinirken görürüz karanlık günlerimizin kenar süslerini biterken bir yılın son günleri biliyoruz takvimler belirlemez değişimin mevsimlerini gençlik ikindilerini kargınmış bir çocuktuk büyüdüğümüzden beri II. bir yıl daha bitiyor düşlerim,tasarılarım,yarım kalmış onca şey her yıl biraz daha kısalıyor öncekinden bana mı öyle geliyor yoksa daha mı hızlı ilerliyor zaman insan yaşlanırken? III. kırdım mı incittim mi birilerin kimleri kazandım,yitirdiklerim kimler? kendimi yineledim mi yazdıklarımda? yeniden düşünmeliyim dostluklarımı,ilişkilerimi dağınık yatağım,mutsuz yatağım çoğalttın mı eksiklerimi gözlerim çocukluk fotoğraflarında mı kaldı yitirdim mi yoksa masumiyetimi? borçlarımı ödedim mi? doğru seçtim mi soruların fiillerini? tırnaklarım kesilmiş,dişlerim fırçalanmış,saçlarım taranmış, giysilerim ütülü,odam düzenli mi? ödünç aldığım kitapları geri verdim mi? geri verdim mi aldıklarımı: aşkları,dostlukları,sevgileri,güvenleri,bağları kitaplara,sayfalara,satırlara borcumu ödedim mi? yokladım mı duygularımı hala sevebiliyor muyum insanları? ovmalı gümüşlerimi,bakırlarımı,cila geçmeli ahşaplarıma ovmalı umutları saklı tutumalı gelecek inancını,yarınları,eksik etmemeli ağzımızdan hançer kıvamındaki karamizah tadını şimdi oturup uzun bir hasretlik mektubu yazmalıyım Yavuz'a sonra köşe başından bir demet çiçek alıp öyle başlamalıyım akşama yeni bir yıla ama nedense her şeyin tadı dağılıyor ağzımda bir sap çiçek mi taşısam yoksa ağzımın kıyısında aydınlık rengi vursun diye gözlerimdeki buluta[/color] [b]Murathan MUNGAN[/b][/center] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
BiR YıLıN SoN GüNLeRi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…