Siz yazdıklarımı ya okumuyorsunuz yada benle dalga geçiyorsunuz ve yazdıklarınızda çelişkiye düşüyorsunuz şimdi son yazınızı ele alalım
Kuran-ı Mecid in hiç bir yerinde ehli-sünnet diye birşeyden bahsedilmez lütfen bunu bilin ve görün ve iman esaslarına iteat edin.
Ehli sünnet nedir ehli sünnet kuran ve peygamberin sünnetine uyanladır bunu bir anla artık yukardaki yazılarımın çoğu yerinde defalarca kuran ve sünnet diye üzerine basa basa söyledim peki niçin kuran ve sünnet diyoruz çünkü kuranı kerim öyle diyor hangi ayetlerde bakın =
(İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik.) [Nahl 64]
(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]
(Resulüm de ki, "Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!") [A. İmran 31]
(Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]
(Allah’a ve Resulüne karşı gelen kâfirler, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]
(De ki, “Allah’a ve Peygambere uyun! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Allah da kâfirleri sevmez.) [A. İmran 32]
Ayrıca iki hadiste buna örnek verelim =
(Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim]
(Bana uyan Cennete girer, uymayan, isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]
Şimdi kuran ehli sünnetten bahsediyormu bahsetmiyormu kendinize sorun ayrıca iman esaslarına itaat edin demişsiniz imanın şartı 6 dır bunu yine kurandan Bakara Sûresi, 2:285 ci ayetinden ve gerekli hadislerden anlıyoruz ve hepsine iman ve itaat ediyoruz gelelim sizin o Laileheillallah deyip müslüman olanlara onlar itaat ediyorlarmı hayır mantıklarına uyup imana tövbe haşa eklemelerde bulunuyorlar mesela vehhabiler ameli imandan sayarlar buna delilleri nedir öğrenin bakalım mesela şiiler 12 imamı imandan sayarlar buna delilleri nedir öğrenin bakalım mesela mutezile ve cebriye kadere iman etmezler buna delilleri nedir öğrenin bakalım ve bunun gibi bir sürüsü var şimdi söyleyin bakalım bumu Allahın kitabında belirttiği imana itaat bumu sizin dediğiniz imana itaat edin dediğiniz
Kuran-ı Mecid de Peygamberlerde bize ALLAHı tanımamızı ve iteat etmemizi söylerler ve DAVET YALNIZ ALLAHA DIR..
farkında olmadan Ümmet içinde BÖLÜCÜLÜK yapıyorsunuz,, senin meselen ,, benim mezhebim hakdır ,senin ki sapıklık olmuş ki bunlar yanlıştır ve BÖLÜCÜLÜKTÜR... hafizanallah ŞİRKE düşersinin benden söylemesi...
Ben Hanefi Mezhebindenim ama yukarda hiçbir yazımda Hanefimezhebinden bahsetmedim siz bana mezhepcilik yapıyor diyorsunuz bakın tekrar söylüyorum Ehli Sünneti Mezhep olarak algılıyorsanız yanılıyorsunuz Ehli Sünnetin mezhep olmadığını size yukarda ayet ve hadislerle açıkladım ama ehli sünnetin içerisinde kendi mezhepleri vardır o ayrı ayrıca Allaha davet onun gönderdiği Kitabı Kuran ve rasulüne uymakla olur bunu zaten Kuran belirtiyor bahsettiğiniz şirke nasıl düşülür tabiiki Allahın kitabına uymamakla ve onun rasulüne uymamakla şirke düşülür mesela imana 12 imanı eklemek gibi Allah neye iman etmemizi açıkça belirtmiş dimi ve hala sizi anlayamıyorum BÖLÜCÜLÜK yapıyor diyorsunuz ne demek istiyorsunuz Allahın Kuranına ve rasulün sünnetine uymayalımda mantığımıza uygun gelenimi yapalım ???
ben hiç bir mezhebe hak veya değil diyemem kıplesi bir kitabı bir ,peygamberi bir olan insanlara sen ne hakla onlar yanlış ben doğruyum diyebiliyorsun ???
Bakın yukardada yazdım okumuyorsunuz belli oluyor veya işinize geleni alıyorsunuz bilemem şimdi kitabı bir peygamberi bir kıblesi bir diyorsunuz yukarda o sapık fırakların kurana ve peygambere nasıl uymadıklarını size tek tek yazdım ve ayrıca onlar yanlış ben doğruyum demiyorum doğru olan Kuran ve Sünnete uymaktır yanlış olan bunun dışına çıkmaktır diyorum ve bunu defalarca yazdım ve siz halen anlamakta ısrar ediyorsunuz ve ayrıca sizin gibi mantıksız bir eleştiride bulanan hiç bir forum arkadaşı olmadı şuana kadar bu konuda
sen cehaletinin farkında değilsin ve söylediklerinin içeriği hakkında bilgin de yok , çünkü söylemin seni perişan eder. hatırlatırım..
Bilmediğim şey ne öğrenebilirmiyim bana kaynak gösterinde yanlışlarımı göreyim ama nedense ben sizin yanlışlarınızın cevap olarak defalarca belirtiyorum ama siz sanki okumamış gibi konuyu başka yere veya başa döndürüyorsunuz kusura bakmayın ama siz cehaletin farkında değilsin ve ne dediğinizi bilmiyorsunuz ve size tavsiyem belli islam ilimlerini tahsil etmedende yorumlardan uzak kalın taklidi imanla bir yere varılmaz düz yolda yolunuzu şaşırırsınız
bütün MÜSLÜMANLAR kardeştir..
Elbette İman eden tüm müslümanlar kardeştir imanın şartlarını yukarda belirttim
Peygamber efendimizin hiç bir beyanı , hadisi varmıdır senin dediklerini doğrulayan, veya Kuran-ı Mecidin hangi suresinde ve ayetinde var senin söylediklerin....
bunun cevabını yukarda verdim teker teker yavaş yavaş anlayarak okuyun
sünnisi, şiisi, vahhabisi, bilmem necisi ben müslümanım diyorsa siz onlara hayır siz ehli-sünnete uymadıkça Müslüman OLAMAZSINIZ MI DİYORSUNUZ ???
Ben değil Allah ve Rasulü diyor ne diyor Kuran ve Sünnete uymadikça gerçek mümin ve müslüman olamazsınız Ehli sünnetin Kuran ve sünnete uymak demektir olduğunu yukarda belirttim lütfen benim her yazdığımı sanki ben söylüyormuşum gibi algılamayım ben Allahın kitabı kuran ve peygamberimizin sünnetine uyanlardanım size ne yazıyorsam kaynak olarak bunlardan örnek gösteriyorum dikkat ederseniz mezhebimi hiçbir zaman ön plana çıkarmadım bunu iyi algılayın
böyle bir şey Kitabullahda mevcut değil iken hemde.... DİKKAT
Mevcutmu Değilmi yukarda belirttim Lütfen tekrar söylüyorum bu konuyu mantıksızca eleştire yaparak uzatmayın buyur ortak noktamız olan Kuran ve Sünnet ne diyorsa ordan konuşalım birbirimizi daha iyi anlarız tüm yazılarımda belirttiğim gibi tabii okuyormusunuz orası biraz şüpheli ama kim ne olursa olsun ister şii - vehhabisi - mutezilesi hepsine saygı duyarız sen yazdığın konuyla alakasız yazılarınada saygı duyarız Allaha Davette elbette buyrun Allahın kitabı kuran ve onun rasulünün sünnetine uyalım deriz bunun adı üstüne basarak söylüyorum MEZHEPCİLİK değildir Kuran ve Sünnete uymak demektir
Kuran-ı Kerim:
(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]
(İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik.) [Nahl 64]
Hadisi Şerif:
(Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim]
(Bana uyan Cennete girer, uymayan, isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]