Bismillahi Selam

Muhakk

Member
Selamün Aleyküm kardeşlerim,

Ben Muhammed, Hollanda'da yaşıyorum, 25 yaşındayım...
Hollanda'nın doğusunda Almanya sınırına yakın yaşamaktayım.
Kısa bir süre önce Risale-i Nur Külliyatının tamamını aldım ama malesef tek
başıma işin içinden çıkamadım :)... Sözlerde Besmele'yi okudum ve bir kaç
sayfa daha okudum.

Ders almaya niyetim var ama verecek birini bulamadım. Bu sitede arama motoru error verdiği için sıkıntımı burada arz etmeyi uygun buldum.

Yardımınız çok makbul olacaktır.
Allah ta sizin sıkıntılarınızı gidersin...

Muhabbetle, Muhammed'le

Muhammed H.

müdavim

Üye Sorumlusu
ve aleyküm selam
hoşgelmişsiniz kardeş.
Almanya'nın hangi şehrine yakınsınız belki yardımcı olabiliriz.

Muhakk

Member
Allah razı olsun, hoşbuldum...

Kendim Enschede Şehrinde yaşıyorum

http://maps.google.nl/maps?hl=nl&q=Enschede&um=1&biw=1003&bih=562&ie=UTF-8&sa=N&tab=il

Hengelo da bir cemaat'ın var olduğunu biliyorum ama onlar genellikle ev sohbetleri yaptıkları için iletişim bilgilerine ulaşamıyorum. Eindhoven'da bana 2.30 saat uzak orası dernek zannediyorum.
www.saidnursi.nl siteleri, iletişim kurdum ama malesef baya oldu cevap alamadım.

Düsseldorf benden 1:30 saat
Osnabrück 1 saat
Bochelt 45 dk uzaktadır...

bunlar büyük şehirler mutlaka nurcu kardeşler vardır
bu yerlere herzaman gidebilirim mesela...

sağol un

Muhabbetle

vitaliter

Member
kaedeş bende pek fazla çıkartamıyorum kelimelerin anlamlarını ancak bir kaç defa okursan anlamaya başlıyorsun. öncelikle sabırla okuyunca kelime kelime anlamasanda oradaki ana fikri, anlatılmak isteneni anladığını farkedeceksin. kelimeleriyle tam anlayabilmek zaman ister. ama şunu tavsiye edebilirim. burada kıymet adminlerimiz risale oku bölümünde açıklamalı risale koymuşlar. kitaptan okumanın yerini tutmaz ama yabancı kelimeler farklı renkle yazılmış ve sadece mouse ile üzerine gelsen altında o kelimenin manası çkıyor. yani çok pratik ve kullanışlı.

Muhakk

Member
kaedeş bende pek fazla çıkartamıyorum kelimelerin anlamlarını ancak bir kaç defa okursan anlamaya başlıyorsun. öncelikle sabırla okuyunca kelime kelime anlamasanda oradaki ana fikri, anlatılmak isteneni anladığını farkedeceksin. kelimeleriyle tam anlayabilmek zaman ister. ama şunu tavsiye edebilirim. burada kıymet adminlerimiz risale oku bölümünde açıklamalı risale koymuşlar. kitaptan okumanın yerini tutmaz ama yabancı kelimeler farklı renkle yazılmış ve sadece mouse ile üzerine gelsen altında o kelimenin manası çkıyor. yani çok pratik ve kullanışlı.

Çok teşekkür ederim, evet bunun bende farkına vardım, Lemeât'ın bana vermiş olduğu linklerdeki yazılardan "Bismillah" ile ilgili olan yazının çıktısını aldım. Çok faydalı Allah razı olsun.

Bu alana bir cevap yazın...