Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Bize kırgın mısın Efendim?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 14388" data-attributes="member: 5"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong>Bize kırgın mısın Efendim? </strong></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong>Sana değen rüzgarı, seni örten bulutu özledik. Özlemeyi, özlenilmeyi, </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong>sevmeyi, sevilmeyi, sevindirmeyi, sevindirilmeyi özledik Efendim. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong>Aşkı, gözyaşını, müsamahayı, ahlakı, adabı, ihsanı, irfanı, iz'anı, feraseti, basireti, şecaati, celadeti, adaleti, meveddeti, muhabbeti özledik. . </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong>İzzeti, hikmeti, fıtratı, şefkati, hürmeti, devleti özledik. </strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"><strong></strong></span></span><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Senden sonra tefrika meşrebimiz, taklit mezhebimiz, cehalet mektebimiz, atalet fıtratımız, hamakat şöhretimiz, ihanet sıfatımız, küffar velinimetimiz oldu. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Efendim, </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Sen kendini 'abduhu ve rasuluhu: O'nun kulu ve elçisi' olarak takdim etmiştin. Sana iman eden bazıları sana hürmet adı altında seni kulluktan 'kurtarıp' melekleştirerek hayattan dışladılar. Bu ifrata karşı başka bazıları da tefrite sapıp seni 'güzel örnek' olmaktan çıkarıp bir 'postacı', bir 'ara kablosu' seviyesinde görerek hayattan dışladılar. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bunların hepsi sana iman ediyordu. Ama seni hayatımızdan çıkarmanın ızdırabını çektirdiler bize. Bu işi, göğe çekerek ya da yere sokarak yapmaları sonuçta hiçbir şeyi değiştirmedi. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Allah seni 'güzel örnek' olarak gösterdi. Sen, Kur'an'ın konuşanı, yürüyeni, hareket edeniydin. Tıpkı bir annede spermin insana, bir ağaçta suyun meyvaya, bir arıda tozun bala, bir tavukta darının yumurtaya, bir koyunda samanın süte dönüşmesi gibi, ayetler sende hayata dönüşüyordu. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Allah ısrarla seni örnek gösterirken, birileri ısrarla 'kitab'ı, kitapları örnek göstermekte direndiler. Öylesi işlerine geliyordu, cansız bir nesneyi örnek edinmekle, canlı bir insanı örnek edinmek aynı olur muydu? </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Efendim</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Kitapsızlıktan değil, 'peygambersizlikten' kırıldık. Yokluğumuz peygamber yokluğu. Seni hatırlatan, seni andıran insanların hasretim çekiyoruz. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Çocuklarımız peygamberi sorunca 'evladım onun ahlakı tıpkı falancanın ahlakı gibiydi' diyeceğimiz insanlar yok denecek kadar az. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Seni çok seviyoruz, seni çok özlüyoruz. Bize kırgın mısın Efendim ? </span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: #008000">alıntı</span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 14388, member: 5"] [SIZE=3][COLOR=green][B]Bize kırgın mısın Efendim? [/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=green][B]Sana değen rüzgarı, seni örten bulutu özledik. Özlemeyi, özlenilmeyi, sevmeyi, sevilmeyi, sevindirmeyi, sevindirilmeyi özledik Efendim. Aşkı, gözyaşını, müsamahayı, ahlakı, adabı, ihsanı, irfanı, iz'anı, feraseti, basireti, şecaati, celadeti, adaleti, meveddeti, muhabbeti özledik. . İzzeti, hikmeti, fıtratı, şefkati, hürmeti, devleti özledik. [/B][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=green]Senden sonra tefrika meşrebimiz, taklit mezhebimiz, cehalet mektebimiz, atalet fıtratımız, hamakat şöhretimiz, ihanet sıfatımız, küffar velinimetimiz oldu. Efendim, Sen kendini 'abduhu ve rasuluhu: O'nun kulu ve elçisi' olarak takdim etmiştin. Sana iman eden bazıları sana hürmet adı altında seni kulluktan 'kurtarıp' melekleştirerek hayattan dışladılar. Bu ifrata karşı başka bazıları da tefrite sapıp seni 'güzel örnek' olmaktan çıkarıp bir 'postacı', bir 'ara kablosu' seviyesinde görerek hayattan dışladılar. Bunların hepsi sana iman ediyordu. Ama seni hayatımızdan çıkarmanın ızdırabını çektirdiler bize. Bu işi, göğe çekerek ya da yere sokarak yapmaları sonuçta hiçbir şeyi değiştirmedi. Allah seni 'güzel örnek' olarak gösterdi. Sen, Kur'an'ın konuşanı, yürüyeni, hareket edeniydin. Tıpkı bir annede spermin insana, bir ağaçta suyun meyvaya, bir arıda tozun bala, bir tavukta darının yumurtaya, bir koyunda samanın süte dönüşmesi gibi, ayetler sende hayata dönüşüyordu. Allah ısrarla seni örnek gösterirken, birileri ısrarla 'kitab'ı, kitapları örnek göstermekte direndiler. Öylesi işlerine geliyordu, cansız bir nesneyi örnek edinmekle, canlı bir insanı örnek edinmek aynı olur muydu? Efendim Kitapsızlıktan değil, 'peygambersizlikten' kırıldık. Yokluğumuz peygamber yokluğu. Seni hatırlatan, seni andıran insanların hasretim çekiyoruz. Çocuklarımız peygamberi sorunca 'evladım onun ahlakı tıpkı falancanın ahlakı gibiydi' diyeceğimiz insanlar yok denecek kadar az. Seni çok seviyoruz, seni çok özlüyoruz. Bize kırgın mısın Efendim ? [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#008000]alıntı[/COLOR][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Bize kırgın mısın Efendim?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…