Brezilyalı ruh hekimi internetten okuduğu risale ile müslüman oldu..

• Konbuyu başlatan Tarihci19
  • Başlangıç tarihi
T

Tarihci19

Misafir
Brezilyalı Ruh Hekimi İnternetten Okuduğu Risale-İ Nur'la Müslüman Oldu

Cecilia Marton Moreria, hiçbir Müslümanla karşılaşmadan Müslüman oldu. İnternette sörf yaparken bir Risale-i Nur sitesine girdi. Okuduğu bölümler onu çok etkiledi. Bu okumaların sonunda da Müslüman olmaya karar verdi.
"Müslüman olduktan sonra hayatım değişti ve derinleşti. Anlam kazandı" diyen Cecilia Marton, İslam'ın en mükemmel ve insan ihtiyaçlarına en iyi cevap veren din olduğunu söyledi.
Kendisini Risale-i Nur öğrencisi olarak tanımlayan ve henüz uzun bir yolun başında olduğunu ifade eden Cecilia Marton, "Risale-i Nur'un çok açık ve berrak anlatıma sahip olması ve meseleleri somut örneklerle açıklamasına hayran kaldım" dedi. Buradan hareketle Risale-i Nur'un evrensel özelliklere sahip olduğunu; tüm insanlığın psikolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve zihinlerinde yer eden şüpheleri ortadan kaldırabilmek için bu eserleri mutlaka okuması gerektiğini söyledi.

hasret

Well-known member
----"Risale-i Nur'un çok açık ve berrak anlatıma sahip olması ve mesele leri somut örneklerle açıklamasına hayran kaldım" dedi----

Hayret bunu bizimkiler niye farketmiyor...

T

Tarihci19

Misafir
o günümüz cevirisini okuduğu için bilmediği kelimelerle karşılaşmamış ve ona günümüz dilinde gayet anlaşılır gelmiştir,, bizim okuduğumuz ise 20. yy dilidir ve anlamadığımız kelimeler çıkmaktadır o nedenle bazen siz asrın anlayışına uygun diyorsunuz ama biz bişey anlamıyoruz bi sürü anlamını bilmediğimiz kelime var diyorlar,, biz de derizki:

zaten biz risale asrın anlayışına uygun derken asrın diline uslubuna uygunluğu kastetmiyoruz,, malumdur ki "anlayış" demek kavrama şekli demek,, yani olayın ele alınış şekli açısından asrımızın tekniğine uygun demek,, yani ispatlı anlatım, delilli anlatım, temsillerle ispatlamalı anlatım,, asrımızın anlayışı bir iddiaya ispat istiyor üstad da risale de hakikatleri ispatlıyor, mesela namazın kula ağır olmadığını gunun az bir kısmını aldığını kılmayanın ise ne denli gaflette olduğunu 4. söz deki temsili hikaye ile ispatlıyor, haşr risalesinde yeniden dirilmenin gercek olduğunu ispatlıyor vs...... örnekleri çoğaltabilirsiniz... asrın anlayışına uygun derken bunu kastetmekteyiz,

yeri gelmişken yazayım dedim,, soru için teşekkürler hasret

hasret

Well-known member
bande cevapladığın ız icin teşekkür ediyorum,vallahi samimi söylüyorum,cok güzel acıkladınız..._________________________________________________biz adama cennetin yedi kapısından sair güzelliklerinden bahsediyoruz, adam cennete iman etmiyor,kapısını niye dinlesin.
işte risale-i nur allahı ahiret ivs. hakikatleri isbat etmiş,asrımızın fehmine uygun,,
rabbim bu eserlerdeki hakikatleri yaşayanlardan eylesin...

molla_zehra

Well-known member
BUNA BENZER İHTİDA ÖYKÜLERİ OKUMUŞTUM ZAFER DERGİSİNDE LAKİN BU FARKLI HAKKAN.
NE DİYELİM KERVAN'A BİR İMAN ERİ DAHA KATILDI ELHAMDULİLLAH...

T

Tarihci19

Misafir
hasret ' Alıntı:
bande cevapladığın ız icin teşekkür ediyorum,vallahi samimi söylüyorum,cok güzel acıkladınız...

teşekkür ederim

hasret ' Alıntı:
biz adama cennetin yedi kapısından sair güzelliklerinden bahsediyoruz, adam cennete iman etmiyor,kapısını niye dinlesin.
işte risale-i nur allahı ahiret ivs. hakikatleri isbat etmiş,asrımızın fehmine uygun,,
rabbim bu eserlerdeki hakikatleri yaşayanlardan eylesin...

aminn inşallah

.