Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'dan Nasihatler
Bu Açlık, Mal Kaybı ve Meşakkatler Neden Başımıza Geldi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 86828" data-attributes="member: 27"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: red">İki Müthiş Marazın Tedavisi</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">Sonra ayıldım, düşündüm, anladım ki, o rüya-i hayaliyede pek mühim bir hakikat vardır. <strong>Yirmi Beşinci Sözde, medeniyetle hükm-ü Kur'ân'ı muvazene bahsinde</strong> ispat ve beyan edildiği üzere, beşerin hayat-ı içtimaîsinde bütün ahlâksızlığın ve bütün ihtilâlâtın menşei iki kelimedir: </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Birisi:</strong> <em><u>"Ben tok olduktan sonra başkası açlıktan ölse bana ne?"</u></em> </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>İkincisi:</strong> <em><u>"Sen çalış, ben yiyeyim."</u></em></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray"><strong>Bu iki kelimeyi de idame eden, cereyan-ı ribâ ve terk-i zekâttır.</strong> Bu iki müthiş maraz-ı içtimaîyi tedavi edecek <strong>tek çare, zekâtın bir düstur-u umumî suretinde icrasıyla, vücub-u zekât ve hurmet-i ribâdır. </strong></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">Hem değil yalnız eşhasta ve hususî cemaatlerde, belki umum nev-i beşerin saadet-i hayatı için en mühim bir rükün, belki devam-ı hayat-ı insaniye için<span style="color: black"> <u>en mühim bir direk, zekâttır. Çünkü, beşerde, havas ve avam, iki tabaka var. Havastan avâma merhamet ve ihsan; ve avamdan havâssa karşı hürmet ve itaati temin edecek, zekâttır.</u></span> </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray"><u>Yoksa, yukarıdan avâmın başına zulüm ve tahakküm iner; avamdan zenginlere karşı kin ve isyan çıkar.</u> İki tabaka-i beşer, daimî bir mücadele-i mâneviyede, bir keşmekeş-i ihtilâfta bulunur. <u>Gele gele, tâ Rusya'da olduğu gibi, sa'y ve sermaye mücadelesi suretinde boğuşmaya başlar. </u></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray"><strong>Ey ehl-i kerem ve vicdan!</strong> <strong>Ve ey ehl-i sehâvet ve ihsan!</strong> <u>İhsanlar zekât namına olmazsa, üç zararı var. </u>Bazen da faydasız gider. Çünkü, <u>Allah namına vermediğin için, mânen minnet ediyorsun, biçare fakiri minnet esareti altında bırakıyorsun. Hem makbul olan duasından mahrum kalıyorsun. Hem hakikaten Cenâb-ı Hakkın malını ibâdına vermek için bir tevziat memuru olduğun hâlde, kendini sahib-i mal zannedip bir küfrân-ı nimet ediyorsun. </u></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray"><strong>Eğer zekât namına versen</strong>, <u>Cenâb-ı Hak namına verdiğin için bir sevap kazanıyorsun, bir şükrân-ı nimet gösteriyorsun. O muhtaç adam dahi sana tabasbus etmeye mecbur olmadığı için, izzet-i nefsi kırılmaz ve duası senin hakkında makbul olur. </u></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">Evet, zekât kadar, belki daha ziyade nafile ve ihsan, yahut sair suretlerde verip <strong>riyâ ve şöhret gibi, minnet ve tezlil gibi zararları kazanmak nerede?</strong> Zekât namına o iyilikleri yapıp, <strong>hem farzı edâ etmek, hem sevabı, hem ihlâsı, hem makbul bir duayı kazanmak nerede? </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">22. Mektup s.264-265</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 86828, member: 27"] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=red]İki Müthiş Marazın Tedavisi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]Sonra ayıldım, düşündüm, anladım ki, o rüya-i hayaliyede pek mühim bir hakikat vardır. [B]Yirmi Beşinci Sözde, medeniyetle hükm-ü Kur'ân'ı muvazene bahsinde[/B] ispat ve beyan edildiği üzere, beşerin hayat-ı içtimaîsinde bütün ahlâksızlığın ve bütün ihtilâlâtın menşei iki kelimedir: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=darkslategray][FONT=Comic Sans MS][B]Birisi:[/B] [I][U]"Ben tok olduktan sonra başkası açlıktan ölse bana ne?"[/U][/I] [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkslategray][FONT=Comic Sans MS][B]İkincisi:[/B] [I][U]"Sen çalış, ben yiyeyim."[/U][/I][/FONT][/COLOR][/SIZE] [I][U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][B]Bu iki kelimeyi de idame eden, cereyan-ı ribâ ve terk-i zekâttır.[/B] Bu iki müthiş maraz-ı içtimaîyi tedavi edecek [B]tek çare, zekâtın bir düstur-u umumî suretinde icrasıyla, vücub-u zekât ve hurmet-i ribâdır. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]Hem değil yalnız eşhasta ve hususî cemaatlerde, belki umum nev-i beşerin saadet-i hayatı için en mühim bir rükün, belki devam-ı hayat-ı insaniye için[COLOR=black] [U]en mühim bir direk, zekâttır. Çünkü, beşerde, havas ve avam, iki tabaka var. Havastan avâma merhamet ve ihsan; ve avamdan havâssa karşı hürmet ve itaati temin edecek, zekâttır.[/U][/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][U]Yoksa, yukarıdan avâmın başına zulüm ve tahakküm iner; avamdan zenginlere karşı kin ve isyan çıkar.[/U] İki tabaka-i beşer, daimî bir mücadele-i mâneviyede, bir keşmekeş-i ihtilâfta bulunur. [U]Gele gele, tâ Rusya'da olduğu gibi, sa'y ve sermaye mücadelesi suretinde boğuşmaya başlar. [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][B]Ey ehl-i kerem ve vicdan![/B] [B]Ve ey ehl-i sehâvet ve ihsan![/B] [U]İhsanlar zekât namına olmazsa, üç zararı var. [/U]Bazen da faydasız gider. Çünkü, [U]Allah namına vermediğin için, mânen minnet ediyorsun, biçare fakiri minnet esareti altında bırakıyorsun. Hem makbul olan duasından mahrum kalıyorsun. Hem hakikaten Cenâb-ı Hakkın malını ibâdına vermek için bir tevziat memuru olduğun hâlde, kendini sahib-i mal zannedip bir küfrân-ı nimet ediyorsun. [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray][B]Eğer zekât namına versen[/B], [U]Cenâb-ı Hak namına verdiğin için bir sevap kazanıyorsun, bir şükrân-ı nimet gösteriyorsun. O muhtaç adam dahi sana tabasbus etmeye mecbur olmadığı için, izzet-i nefsi kırılmaz ve duası senin hakkında makbul olur. [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]Evet, zekât kadar, belki daha ziyade nafile ve ihsan, yahut sair suretlerde verip [B]riyâ ve şöhret gibi, minnet ve tezlil gibi zararları kazanmak nerede?[/B] Zekât namına o iyilikleri yapıp, [B]hem farzı edâ etmek, hem sevabı, hem ihlâsı, hem makbul bir duayı kazanmak nerede? [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f]22. Mektup s.264-265[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'dan Nasihatler
Bu Açlık, Mal Kaybı ve Meşakkatler Neden Başımıza Geldi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…