Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
Bu Adam Kim..?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="insanFakiri" data-source="post: 270403" data-attributes="member: 1015796"><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">Adam yine bir sabah ekmek parası kazana bilmek umuduyla evden cıkar akşama kadar kısmetini kovalar ve nitekim akşam evine döner fakat adamın alacaklılarından birisi kapıda onu beklemektedir ve alacagı olan 10 altını ister adam tamam en kısa zamanda sana olan borcumu ödeyeceğim desede alacaklı inatcı ve kararlıdır altınları almadan gitmem der..</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ev sahibi ne yapsa bi türlü ikna edemez ve sonunda derki tamam sen bekle ben senin 10 altınını bulup geleceğim der ve evden cıkar...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">biraz yürüdükten sonra karşısına çıkan ilk kişiye yalvarır</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ALLAH RIZASI İÇİN MUHAMMET AŞKI İÇİN bana 10 altın ver</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">karşsındaki adam bende altın yok der.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">adam tekrarlar</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ALLAH RIZASI İÇİN MUHAMMET AŞKI İÇİN bana 10 altın ver der</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">karşısındaki bende bir altın dahi yok sana on altını nerden vereyim der</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">adam üçüncü defa</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ALLAH RIZASI içinder lafını bitirmeden karşısındaki ona tamam der sus</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">bende para yok ama sen beni şurdaki köle pazarına götür 10 altına sat sonra ihtiyacını karşıla der...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">adam bunu kabul etmesede mecbur kalır ve yabancının dediği gibi onu köle pazarında 10 altına satar</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">bu yabancıyı satın alan efendisi onu eve götürür ve ona iş verir yabancı yarım saat sonra gelir ve efendim bana iş verin der </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">efendisi verdim ya onu yap </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">yabancı o işi bitirdim efendim</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">efendsi şaşırı ve ona başka iş verir </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">yabancı kısa zamanda tekrar döner </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">bu bir kaç defa tekrarlanır</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">efendisi yabancıya evin akrşısındaki bir teyi göstererek oradaki kaya parcasını bahçeye getirmesini ister kaya ki 10 adamın zor kaldıracıgı büyüklüktedir </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">fakat yabancı yarım saat sonra tekrar gelir ve efendim bana verdiğiniz görevi yerine getirdim şimdi ne yapmamı istersiniz diye sorar efendisi şaşırıp bahceye fırlar ve kaya parcası bahcenin ortasında görür sinirle </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">onu aldıgın yere geri götür diye bağırır</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">boyle gecen bir kac günün ardından efendisi ticaret için şehir dışına cıkar ve evi köleye emanet eder sıkı sıkı tembihler eve iyi bak der </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ve ekler ben gelene kadarda sende çitleri falan düzenlersin...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">efendisi bir kaç günün ardından evine döndüğnde gördükleri karşısında resmen şaşırıp kalır ...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">köle bahcenin bütün citlerini söküp yenilerini takmış onları boyamış evin dışını damını ahırını yani akla gelecek her yeri yeniden yapıp boyamış bahçeye çiçekler ekmiş</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">efendisi köleyi yanına çağırır ve sorar</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">-SEN KİMSİN ??</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">adam </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">-kölenizim efendim </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">yok der efendisi sen başkasın ama kimsin</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">-kölenizim efendim cevabı alır yine </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">efendisi yine sorara sen boş birisi değilsin ama kimsin lütfen söyle der</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">köle başlar anlatmaya..</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">derki ben hızır alehisselamım</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">o adam beni yolda gördü bana dediki</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ALLAH RIZASI İÇİN MUHAMMET AŞKI İÇİN 10 altı ver</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ben altınım olmadığını söyelesemde adam terarladı</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">yine söyledim bende yok diye ama adam üçüncü defa ALLAH RIZASI dedi </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">gerisini getirmeden tamam dedim beni satmasına razı oldum</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">eğer o adam üçüncü defa sözünü tamamlasaydı </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ALLAHU TEALA bu şehirde taş üstünde taş bırakmayacaktı</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">şimdi her şeyi biliyorsunuz eğer serbes bırakırsanız giderim </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">yoksa ömür boyu kölenizim der...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #0000ff">ve efendisi onu serbest bırakır......</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="insanFakiri, post: 270403, member: 1015796"] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Adam yine bir sabah ekmek parası kazana bilmek umuduyla evden cıkar akşama kadar kısmetini kovalar ve nitekim akşam evine döner fakat adamın alacaklılarından birisi kapıda onu beklemektedir ve alacagı olan 10 altını ister adam tamam en kısa zamanda sana olan borcumu ödeyeceğim desede alacaklı inatcı ve kararlıdır altınları almadan gitmem der.. ev sahibi ne yapsa bi türlü ikna edemez ve sonunda derki tamam sen bekle ben senin 10 altınını bulup geleceğim der ve evden cıkar... biraz yürüdükten sonra karşısına çıkan ilk kişiye yalvarır ALLAH RIZASI İÇİN MUHAMMET AŞKI İÇİN bana 10 altın ver karşsındaki adam bende altın yok der. adam tekrarlar ALLAH RIZASI İÇİN MUHAMMET AŞKI İÇİN bana 10 altın ver der karşısındaki bende bir altın dahi yok sana on altını nerden vereyim der adam üçüncü defa ALLAH RIZASI içinder lafını bitirmeden karşısındaki ona tamam der sus bende para yok ama sen beni şurdaki köle pazarına götür 10 altına sat sonra ihtiyacını karşıla der... adam bunu kabul etmesede mecbur kalır ve yabancının dediği gibi onu köle pazarında 10 altına satar bu yabancıyı satın alan efendisi onu eve götürür ve ona iş verir yabancı yarım saat sonra gelir ve efendim bana iş verin der efendisi verdim ya onu yap yabancı o işi bitirdim efendim efendsi şaşırı ve ona başka iş verir yabancı kısa zamanda tekrar döner bu bir kaç defa tekrarlanır efendisi yabancıya evin akrşısındaki bir teyi göstererek oradaki kaya parcasını bahçeye getirmesini ister kaya ki 10 adamın zor kaldıracıgı büyüklüktedir fakat yabancı yarım saat sonra tekrar gelir ve efendim bana verdiğiniz görevi yerine getirdim şimdi ne yapmamı istersiniz diye sorar efendisi şaşırıp bahceye fırlar ve kaya parcası bahcenin ortasında görür sinirle onu aldıgın yere geri götür diye bağırır boyle gecen bir kac günün ardından efendisi ticaret için şehir dışına cıkar ve evi köleye emanet eder sıkı sıkı tembihler eve iyi bak der ve ekler ben gelene kadarda sende çitleri falan düzenlersin... efendisi bir kaç günün ardından evine döndüğnde gördükleri karşısında resmen şaşırıp kalır ... köle bahcenin bütün citlerini söküp yenilerini takmış onları boyamış evin dışını damını ahırını yani akla gelecek her yeri yeniden yapıp boyamış bahçeye çiçekler ekmiş efendisi köleyi yanına çağırır ve sorar -SEN KİMSİN ?? adam -kölenizim efendim yok der efendisi sen başkasın ama kimsin -kölenizim efendim cevabı alır yine efendisi yine sorara sen boş birisi değilsin ama kimsin lütfen söyle der köle başlar anlatmaya.. derki ben hızır alehisselamım o adam beni yolda gördü bana dediki ALLAH RIZASI İÇİN MUHAMMET AŞKI İÇİN 10 altı ver ben altınım olmadığını söyelesemde adam terarladı yine söyledim bende yok diye ama adam üçüncü defa ALLAH RIZASI dedi gerisini getirmeden tamam dedim beni satmasına razı oldum eğer o adam üçüncü defa sözünü tamamlasaydı ALLAHU TEALA bu şehirde taş üstünde taş bırakmayacaktı şimdi her şeyi biliyorsunuz eğer serbes bırakırsanız giderim yoksa ömür boyu kölenizim der... ve efendisi onu serbest bırakır......[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
Bu Adam Kim..?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…