Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
bu ifadede muhtaç olunan nedir? ihlasın kendisi mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eclairs" data-source="post: 208236" data-attributes="member: 1004483"><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Muhtac oldugumuz ihlasin kendisidir diye anliyorum ben. <span style="color: red">Ihlas sirrindan</span> bahsediyor, bu ifadeden belkide ihlasi elde etmek icin bir baska sirrin oldugu anlasilabilir. Bu ifadeye binaen sormus oldugunuzu tahmin ediyorum.</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ama ben su sekilde anladim: </span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ihlas dedigimizde kelime anlamiyla zaten bir sirdan bahsetmiyor muyuz? Kim kimin ihlasli oldugunu soyliyebilir, yuzde yuz emin olarak kim ben veya su insan ihlaslidir diyebilir.</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u>Ihlas, aslinda kul ve Mabud arasinda olan bir sir</u> degil midir.?</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ihlasin kendisi bir sirdir. </span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ihlas cizgisi o kadar hassas ve o kadar ince bir cizgi ki, Rabbim cok sevdiklerinin kalbine koymustur. O kadar ince ki, dusunun bir mecliste Kurani Kerim okudugunuzda bile, o anda aklinizdan ne guzel bi sesim var ne guzel okudum, acaba sesimi begendilermi, sevap kazandimmi dusuncesi aklimizdan gecse bile, orada bi bit yenigi vardir, deyip insan kendini bir silkelemeli.</span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Kalbi ihlasla dolu bir insanin nazarinda, yaptigi amelin baskasi tarafindan bilinip bilinmemesi, sevap kazandimmi bir mukafatim olacakmi mulahazasi soz konusu bile degildir.</span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Sâdık u Masdûk (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki: "İnsanlar helâk oldu, yalnızca alimler kurtuldu. Alimler de helâk oldu; ancak, ilmiyle amel edenler kurtuldu. İlmiyle amel edenler de helâk oldu; sadece muhlis kullar kurtuldu. İhlâs sahibi olanlar da büyük bir tehlike içindedirler."</span></span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">"""<span style="color: red">istemeyi de isteyiniz" ifadesi gibi ihlası elde etmek için de ihlasa mı ihtiyaç var? ""</span></span></span></strong></em></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><em><strong>Istemeyide isteyiniz ifadesi nerede geciyor hatirlamiyorum. Ama buda bana hocamizin bir sozunu hatirlatti: diyorduki, madem kabul olan dualar ihlasla yapilan dualardir, madem dua ederken Cenabi Haktan birseyler istiyoruz, o halde isteginiz kabul olmasi icin ihlasli olun, ihlas isteyin, Dua ederken Cenabi Haktan ihlas isteyin. </strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>Madem ihlasla yapilan dualar makbul, o halde dualarinizdan O'ndan cc. ihlas isteyin.Rabbim bize bu davaya layik ihlas ihsan eylesin insallah. Zira ,Resulu Zisan efendimiz buyuruyor ki : Az amel yeter, yeterki ihlasli ol.</em></strong></span></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Vesselam</span></span></em></strong></p><p></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eclairs, post: 208236, member: 1004483"] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Muhtac oldugumuz ihlasin kendisidir diye anliyorum ben. [COLOR=red]Ihlas sirrindan[/COLOR] bahsediyor, bu ifadeden belkide ihlasi elde etmek icin bir baska sirrin oldugu anlasilabilir. Bu ifadeye binaen sormus oldugunuzu tahmin ediyorum.[/SIZE][/FONT][/B][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ama ben su sekilde anladim: [/SIZE][/FONT][/B][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ihlas dedigimizde kelime anlamiyla zaten bir sirdan bahsetmiyor muyuz? Kim kimin ihlasli oldugunu soyliyebilir, yuzde yuz emin olarak kim ben veya su insan ihlaslidir diyebilir.[/SIZE][/FONT][/B][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][U]Ihlas, aslinda kul ve Mabud arasinda olan bir sir[/U] degil midir.?[/SIZE][/FONT][/B][/I] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/I][/B] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ihlasin kendisi bir sirdir. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ihlas cizgisi o kadar hassas ve o kadar ince bir cizgi ki, Rabbim cok sevdiklerinin kalbine koymustur. O kadar ince ki, dusunun bir mecliste Kurani Kerim okudugunuzda bile, o anda aklinizdan ne guzel bi sesim var ne guzel okudum, acaba sesimi begendilermi, sevap kazandimmi dusuncesi aklimizdan gecse bile, orada bi bit yenigi vardir, deyip insan kendini bir silkelemeli.[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Kalbi ihlasla dolu bir insanin nazarinda, yaptigi amelin baskasi tarafindan bilinip bilinmemesi, sevap kazandimmi bir mukafatim olacakmi mulahazasi soz konusu bile degildir.[/SIZE][/FONT][/B][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Hazreti Sâdık u Masdûk (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki: "İnsanlar helâk oldu, yalnızca alimler kurtuldu. Alimler de helâk oldu; ancak, ilmiyle amel edenler kurtuldu. İlmiyle amel edenler de helâk oldu; sadece muhlis kullar kurtuldu. İhlâs sahibi olanlar da büyük bir tehlike içindedirler."[/SIZE][/FONT][/B][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [I][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]"""[COLOR=red]istemeyi de isteyiniz" ifadesi gibi ihlası elde etmek için de ihlasa mı ihtiyaç var? ""[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][I][B]Istemeyide isteyiniz ifadesi nerede geciyor hatirlamiyorum. Ama buda bana hocamizin bir sozunu hatirlatti: diyorduki, madem kabul olan dualar ihlasla yapilan dualardir, madem dua ederken Cenabi Haktan birseyler istiyoruz, o halde isteginiz kabul olmasi icin ihlasli olun, ihlas isteyin, Dua ederken Cenabi Haktan ihlas isteyin. [/B][/I][/SIZE][/FONT] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/I][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][I]Madem ihlasla yapilan dualar makbul, o halde dualarinizdan O'ndan cc. ihlas isteyin.Rabbim bize bu davaya layik ihlas ihsan eylesin insallah. Zira ,Resulu Zisan efendimiz buyuruyor ki : Az amel yeter, yeterki ihlasli ol.[/I][/B][/SIZE][/FONT] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Vesselam[/SIZE][/FONT][/I][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
bu ifadede muhtaç olunan nedir? ihlasın kendisi mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…