Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İmanın Şartları
Bu yola baş koyanlar..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Hamiyetkar" data-source="post: 14980" data-attributes="member: 597"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">BU YOLA BAŞ KOYANLAR..</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red"></span></span></p><p>"Biz bu yola baş koyduk" diyenlerin her defasında attığı</p><p>geri adım,ümitsizliklere sürüklüyor ardından gelenleri. Bu yüzden mi</p><p>yoksa kanayan yaramızın durmayışı. Çözülmeden, dimdik durabilmek belli</p><p>bir süre sonra zorlaşıyor mu? İlerleyen yıllarımda böyle olur muyum</p><p>korkusu sarıyor beni. Oysa mücadelenin yaşı, yorgunluğu olmamalıydı.</p><p>"Biz de bir zamanlar bir bedel ödedik" deyip imtihanını vermiş</p><p>edasıyla kenara çekilmek, kolaya kaçmaktı. İslam başlı başına tüm</p><p>ömrümüzü kapsayacak bir mücadele değil midir?</p><p></p><p>Kadın -erkek aynı safta mücadele veremez diyenler,</p><p>kadınların mücadele alanlarını sadece eve hapsedenler, kadınlar</p><p>sadece çocuklarıyla muhatap olmalılar diye kabuğunu kıramayan</p><p>zihniyetin, "biz bu yola baş koyduk" diyenlere ait olmadığını ümit</p><p>ediyorum. Şeytan ve dostları, ufak bir yılgınlık, bir çözülmüşlük</p><p>bekliyor zaten. Çoraklanmış yürekleri kapsama alanına almaya hazır.</p><p></p><p>Konuşanın, yazanın, çizenin bol olduğu ama iş fiiliyata</p><p>gelince her şeyin unutulduğu bir durum söz konusu. Bu unutmanın</p><p>karşısına laikçi materyalist inancında olanların hileleri, darbeleri,</p><p>zulümleri, kurdukları tuzaklar baskın çıkıveriyor.Oysa ahireti</p><p>ummayanlar onlar. Onların ikinci bir dünyaları olmadığına göre, tek</p><p>dünyaları onların tek yaşam alanı, tek hedefi oluyor doğal olarak.</p><p>Kendilerince ellerinden geleni ardına bırakmıyorlar. Bize ne oluyor</p><p>ki, "ben bu yola baş koydum diyen" biz iki dünyalılar, tek</p><p>dünyalılardan beter sarılır olduk her şeye. Dik duramayışımız, ikinci</p><p>dünyanın var oluşunu unutmamızdan mı? Mücadele böyle kısa olur mu?</p><p>Yoksa mücadele devam ediyor gibi görünüyor da, hedef mi sapıyor?</p><p>Koltuk, mevki, makam mücadelesini İslam adına veriyorum diyenler,</p><p>nasıl da şeytanın oyununa geliyorlar. Hani koltuklarımız araçtı. Araç</p><p>ile amaçlar yer değiştirirken bizi dik tutacağını sandığımız</p><p>değerlerimizi yaprak dökümü misali nasıl da yitiriyoruz.</p><p></p><p>Yoksa "bu yola baş koyanlar" düşmanlarını tanımakta zorluk</p><p>mu çekiyorlar? Zorluk, şeytanın kılıktan kılığa bürünmesinden</p><p>kaynaklanıyordur. Bu zalimler, kendi koydukları kanun ve</p><p>yönetmeliklerini, Allah'ın kanunlarından daha adil sanacak kadar</p><p>müşrik, kürt halkını ikinci sınıf vatandaş olarak görecek kadar</p><p>faşist, servis araçlarında türbanlı görmeye tahammül edemeyecek kadar</p><p>ileri giden gerici, ama evlatlarını kaybeden aynı başörtülü anaların</p><p>ellerini öpecek kadar münafık, baskıcı ve resmi ideolojik kabuklarını</p><p>kıramayacak kadar darbesever olabiliyorlar. Onların kanında var</p><p>mızıkçılık.</p><p></p><p>Şimdilerde yine tuzaklar, yasaklar peşindeler. Yağmur her</p><p>düştüğünde can verir ya toprağa, içimdeki imanı onların kurdukları</p><p>tuzaklar, yasaklar arttırdı.İmanım onların öfkelerine paralel olarak</p><p>arttı hep. Dileğim "bu yola baş koyduk diyenlerin" arkadan gelenleri</p><p>de düşünerek mücadeleye devam etmeleri. Zaten benim bu yaştan sonra</p><p>ve onca sıkıntıların ardından, kendim için "başörtüsü sorunu çözülür</p><p>mü?" diye kara kara düşünmem, hala üniversite kapılarında okuma</p><p>mücadelesi verenler düşünüldüğünde abes oluyor. Öyle ki sorun sadece</p><p>bir başörtüsü sorunu değil, İslam'ın tezahürlerinin her geçen gün</p><p>artıp, etkinlik alanının genişlemesi, kendini hissettirmesidir.</p><p>Varsın bir ömür sürsün sıkıntılarımız. Zaten İslam eşittir mücadele</p><p>değil midir? Biz bu düsturla devam edelim yolumuza, ardımızdan gelen</p><p>çocuklarımıza, daha sıkıntılı,zorlu ortamlar bırakmamak için. Öz</p><p>kimlikleri ile toplumda var olabilmeleri için.</p><p></p><p></p><p>Nurcan Hayadaranlı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hamiyetkar, post: 14980, member: 597"] [SIZE=4][COLOR=red]BU YOLA BAŞ KOYANLAR.. [/COLOR][/SIZE] "Biz bu yola baş koyduk" diyenlerin her defasında attığı geri adım,ümitsizliklere sürüklüyor ardından gelenleri. Bu yüzden mi yoksa kanayan yaramızın durmayışı. Çözülmeden, dimdik durabilmek belli bir süre sonra zorlaşıyor mu? İlerleyen yıllarımda böyle olur muyum korkusu sarıyor beni. Oysa mücadelenin yaşı, yorgunluğu olmamalıydı. "Biz de bir zamanlar bir bedel ödedik" deyip imtihanını vermiş edasıyla kenara çekilmek, kolaya kaçmaktı. İslam başlı başına tüm ömrümüzü kapsayacak bir mücadele değil midir? Kadın -erkek aynı safta mücadele veremez diyenler, kadınların mücadele alanlarını sadece eve hapsedenler, kadınlar sadece çocuklarıyla muhatap olmalılar diye kabuğunu kıramayan zihniyetin, "biz bu yola baş koyduk" diyenlere ait olmadığını ümit ediyorum. Şeytan ve dostları, ufak bir yılgınlık, bir çözülmüşlük bekliyor zaten. Çoraklanmış yürekleri kapsama alanına almaya hazır. Konuşanın, yazanın, çizenin bol olduğu ama iş fiiliyata gelince her şeyin unutulduğu bir durum söz konusu. Bu unutmanın karşısına laikçi materyalist inancında olanların hileleri, darbeleri, zulümleri, kurdukları tuzaklar baskın çıkıveriyor.Oysa ahireti ummayanlar onlar. Onların ikinci bir dünyaları olmadığına göre, tek dünyaları onların tek yaşam alanı, tek hedefi oluyor doğal olarak. Kendilerince ellerinden geleni ardına bırakmıyorlar. Bize ne oluyor ki, "ben bu yola baş koydum diyen" biz iki dünyalılar, tek dünyalılardan beter sarılır olduk her şeye. Dik duramayışımız, ikinci dünyanın var oluşunu unutmamızdan mı? Mücadele böyle kısa olur mu? Yoksa mücadele devam ediyor gibi görünüyor da, hedef mi sapıyor? Koltuk, mevki, makam mücadelesini İslam adına veriyorum diyenler, nasıl da şeytanın oyununa geliyorlar. Hani koltuklarımız araçtı. Araç ile amaçlar yer değiştirirken bizi dik tutacağını sandığımız değerlerimizi yaprak dökümü misali nasıl da yitiriyoruz. Yoksa "bu yola baş koyanlar" düşmanlarını tanımakta zorluk mu çekiyorlar? Zorluk, şeytanın kılıktan kılığa bürünmesinden kaynaklanıyordur. Bu zalimler, kendi koydukları kanun ve yönetmeliklerini, Allah'ın kanunlarından daha adil sanacak kadar müşrik, kürt halkını ikinci sınıf vatandaş olarak görecek kadar faşist, servis araçlarında türbanlı görmeye tahammül edemeyecek kadar ileri giden gerici, ama evlatlarını kaybeden aynı başörtülü anaların ellerini öpecek kadar münafık, baskıcı ve resmi ideolojik kabuklarını kıramayacak kadar darbesever olabiliyorlar. Onların kanında var mızıkçılık. Şimdilerde yine tuzaklar, yasaklar peşindeler. Yağmur her düştüğünde can verir ya toprağa, içimdeki imanı onların kurdukları tuzaklar, yasaklar arttırdı.İmanım onların öfkelerine paralel olarak arttı hep. Dileğim "bu yola baş koyduk diyenlerin" arkadan gelenleri de düşünerek mücadeleye devam etmeleri. Zaten benim bu yaştan sonra ve onca sıkıntıların ardından, kendim için "başörtüsü sorunu çözülür mü?" diye kara kara düşünmem, hala üniversite kapılarında okuma mücadelesi verenler düşünüldüğünde abes oluyor. Öyle ki sorun sadece bir başörtüsü sorunu değil, İslam'ın tezahürlerinin her geçen gün artıp, etkinlik alanının genişlemesi, kendini hissettirmesidir. Varsın bir ömür sürsün sıkıntılarımız. Zaten İslam eşittir mücadele değil midir? Biz bu düsturla devam edelim yolumuza, ardımızdan gelen çocuklarımıza, daha sıkıntılı,zorlu ortamlar bırakmamak için. Öz kimlikleri ile toplumda var olabilmeleri için. Nurcan Hayadaranlı [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İmanın Şartları
Bu yola baş koyanlar..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…