Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bugün Kur’ân Okudun mu?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 270702" data-attributes="member: 1016557"><p><span style="color: blue">Kenan Evren'i Nurcu müftü için ikna ettim</span></p><p> 31 Ekim 2011 / 08:28</p><p> Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, 12 Eylül ihtilali dönemindeki atamalarla ilgili bir olayı anlattı</p><p> </p><p> <span style="color: #00f"><u><strong>Risale Haber-Haber Merkezi</strong></u></span></p><p> Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, 12 Eylül ihtilali dönemindeki atamalarla ilgili bir olayı anlattı. Kenan Evren'le anlaşabildiklerini ifade eden Altıkulaç, Nurcu müftü hikayesini anlattı.</p><p> Radikal'den Ezgi Başaran'a konuşan Altıkulaç'ın ilgili soruya verdiği cevabı şöyle:</p><p> <strong>Cemaat ve tarikatlere karşı genel tutumunuzu anlamak için soruyorum. Örneğin Nur cemaatiyle de sıkıntılar yaşamış mıydınız? </strong></p><p> Nur veya başka bir cemaatin devlete karşı bir yanlışı var idiyse bunu tespit etmek emniyetin görevidir. Ben devletin polisi filan değilim. Ama fazla miktarda Süleymancı din görevlileri o dönemde Diyanet teşkilatında çalışıyordu.</p><p> Risale-i Nur hareketine sempati duyanlar yok denecek kadar azdı. Hem onlar sadece benim teşkilatımda değil, diğer bakanlıklarda da vardı. Örneğin Nurcu bir müftümüz vardı, onu Isparta gibi önemli bir yere tayin etmek istemiştik. Evren Paşa kararnameyi imzalamış, ama sonra "İyi ama bu kişi Nurcu, onu önemli bir yere alıyorlar" diye çekincesini belirtmiş. Ben de "Görevinde başarılı biridir. Nur cemaatine olan sempatisi bizi ilgilendirmez" demiştim. Böylece atandı.</p><p> Sadece Nurcu değil, Süleymancı il müftüleri de vardı. Bilecik ve Sinop müftüleri öyleydi örneğin. Süleymancıdır diye biz onlar hakkında hiçbir işlem yapmayı aklımızdan bile geçirmedik.</p><p></p><p></p><p><span style="color: blue">Soma yeni Nur dersanesi açıldı</span>-<span style="color: red">FOTO</span></p><p></p><p> 31 Ekim 2011 / 12:23</p><p> Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı ve tefrişatı tamamlanan Dersane-i Nûriye hizmete açıldı</p><p></p><p> </p><p> <span style="color: #00f"><u><strong>Ömer Özcan’ın haberi:</strong></u></span></p><p> <strong>RİSALEHABER</strong>-Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı ve tefrişatı tamamlanan Dersane-i Nûriye hizmete açıldı.</p><p> 30 Ekim Pazar günü Mehmed Serim, Şerafeddin Kartal, Çantacı Necmi İlgen ve Hilaliye Vakfı Başkanı Hafız Abdullah Yılmaz’ın da iştirakiyle açılışı yapılan dersaneye Somalılar, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler de büyük alâka gösterdiği.</p><p> Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Risale-i Nur dersi ve dualar yapıldı.</p><p> Somalılar bu sevinçli günlerinde misafirlerine çay ve yemek ikramında bulundular.</p><p> <a href="http://www.risalehaber.com/gallery.php?id=362" target="_blank"><span style="color: #00f"><strong>Fotoğraflar için TIKLAYINIZ</strong></span></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 270702, member: 1016557"] [COLOR=blue]Kenan Evren'i Nurcu müftü için ikna ettim[/COLOR] 31 Ekim 2011 / 08:28 Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, 12 Eylül ihtilali dönemindeki atamalarla ilgili bir olayı anlattı [COLOR=#00f][U][B]Risale Haber-Haber Merkezi[/B][/U][/COLOR] Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, 12 Eylül ihtilali dönemindeki atamalarla ilgili bir olayı anlattı. Kenan Evren'le anlaşabildiklerini ifade eden Altıkulaç, Nurcu müftü hikayesini anlattı. Radikal'den Ezgi Başaran'a konuşan Altıkulaç'ın ilgili soruya verdiği cevabı şöyle: [B]Cemaat ve tarikatlere karşı genel tutumunuzu anlamak için soruyorum. Örneğin Nur cemaatiyle de sıkıntılar yaşamış mıydınız? [/B] Nur veya başka bir cemaatin devlete karşı bir yanlışı var idiyse bunu tespit etmek emniyetin görevidir. Ben devletin polisi filan değilim. Ama fazla miktarda Süleymancı din görevlileri o dönemde Diyanet teşkilatında çalışıyordu. Risale-i Nur hareketine sempati duyanlar yok denecek kadar azdı. Hem onlar sadece benim teşkilatımda değil, diğer bakanlıklarda da vardı. Örneğin Nurcu bir müftümüz vardı, onu Isparta gibi önemli bir yere tayin etmek istemiştik. Evren Paşa kararnameyi imzalamış, ama sonra "İyi ama bu kişi Nurcu, onu önemli bir yere alıyorlar" diye çekincesini belirtmiş. Ben de "Görevinde başarılı biridir. Nur cemaatine olan sempatisi bizi ilgilendirmez" demiştim. Böylece atandı. Sadece Nurcu değil, Süleymancı il müftüleri de vardı. Bilecik ve Sinop müftüleri öyleydi örneğin. Süleymancıdır diye biz onlar hakkında hiçbir işlem yapmayı aklımızdan bile geçirmedik. [COLOR=blue]Soma yeni Nur dersanesi açıldı[/COLOR]-[COLOR=red]FOTO[/COLOR] 31 Ekim 2011 / 12:23 Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı ve tefrişatı tamamlanan Dersane-i Nûriye hizmete açıldı [COLOR=#00f][U][B]Ömer Özcan’ın haberi:[/B][/U][/COLOR] [B]RİSALEHABER[/B]-Manisa’nın Soma ilçesinde yapımı ve tefrişatı tamamlanan Dersane-i Nûriye hizmete açıldı. 30 Ekim Pazar günü Mehmed Serim, Şerafeddin Kartal, Çantacı Necmi İlgen ve Hilaliye Vakfı Başkanı Hafız Abdullah Yılmaz’ın da iştirakiyle açılışı yapılan dersaneye Somalılar, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler de büyük alâka gösterdiği. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Risale-i Nur dersi ve dualar yapıldı. Somalılar bu sevinçli günlerinde misafirlerine çay ve yemek ikramında bulundular. [URL="http://www.risalehaber.com/gallery.php?id=362"][COLOR=#00f][B]Fotoğraflar için TIKLAYINIZ[/B][/COLOR][/URL] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bugün Kur’ân Okudun mu?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…