bugün mavi...

m_safiturk

Active member
Bugün mavi…

Caddenin karşısı…Çarşının arabası..Mevsimlik abası şükür…Gökyüzü..Gözümün nuru…Bir sanatlı fırça..Bir bulut koşusu…Bugün mavi..Gri dağların başında…Hafif esintili bir sonbahar…Seyrek insanlı bulvar…Yeşilim sevgi renginde mahsun…Ağaçlarımda yazdan kalma bakışlar…Güvercin gürbüz…Otlar ezik az ve kıymetli…Ekimden bir sabah…Ekilmişim…

Ömürce uzun bir vadinin..Tam ortasında vadem nehirler gibi akıyor..iki yakasında hasret ..sadece..susuyor…Yuvarlanıyorum kopmuş taşlar gibi…Uykum ağır…Yosun tutmuyor karar kılamıyorum..kararlarım kara…

Ekinmişim..Kitaba göre…Kitap fıtratın tercümesi…Kitap Alemlerin ta kendisi…Nüveymişim..Mezrasında dünyanın …Derince bir kuyunun içinde rüyam…Çağlarmış hayat volkanlar şahaplar gibi..ve sızarmış ışık kadar ötelere de İnsan onu öyle durur zannedermiş…

Öyle bir ağaçmış ki bu alem..çok çeşitli meyveler vermiş…Bir hürriyet takılmış arzuma bir serbestlik yaftasında dolaşıyorum..görünüşte tek başımlayım…Kalbim başka ellerde atıyor..Ben yaşıyorum…

Biçilmek için dikilmişim…Üzerimde binler pencereli bir bina…Bir güneşe pervane olmuş dönüyorum..Bilsem bilmesem…Budanıyorum yaban sürgünler gibi…Koluma kanadıma ilişir emir…Acılar kutlu yadigar…Bir şefkat sarar yaramı..bir filiz başını uzatır …Bir kelebek ömrünü verir başımda…Büyür bir yeni ben olurum..Öksüz ağlamalarım utanır…

Bugün mavi… Denizsizim…Martı var çatıda…Bugün mavi…Ve ben maviyim…Her mavi kadar…Kabuğunu bırakmanın beklide zamanıdır..Belki bu ayrılmak sancısı kavuşmaktır…Her firakın izinde bir kesişme noktasıdır...Buldum kendimi karanlığımda sevinci saklıdır…

Hayatı hayat gibi yaşamak…burudette üşümek hararette ısınmak..Işıkta aydınlamak..Ağırdığında başın ilaç kullanmaktır…Dost yüzü..Aşina..Bir tebessüm…”bir üzülme her şey iyi olacak”senin intizarına bir nur gelsin..ya kendi gider o elem dediğin..ya sen ondan gidersin….demektir yaşamak…Olduğu gibi..Yalın ve mavi olmak…

İçini açan sarıların olur…Sen sarılırsın…Bir masal alır başını kaçar çocukluğundan..kalan yanına sarılırsın..Sen sen oldukça mavi olmalısın…Gök yüzü gibi..Durmalısın mütevekkil ..bulutlarını emanet edip..bir rüzgara taşıtmalısın..Yağmur içinde rahmet burcun..mavi benim mutluluğumun rengi..sende umudla sevinçle her renkten kendine mavi bulmalısın…

Deniz gibi…dalgalı ve derin ve sesiz ….Renklerin sesini duymalısın………

Her şey kontrol altında Mutlu ol….

m_safiturk