Normal
Risale-i Nuriye, esrar-ı kitabullah, alemi ziyalandırdı ve inşaallah daimi ziyalandıracaktır. Ve öyle bir şaheserdir ki, selef-i salihinin eserlerinin sonunda gelmekle hepsinden ileridedir. Öyle mebzul bir feyz var ki, en zulmetli kalbleri dahi nur-u iman ile nurlandırır. Ve öyle bir marifet-i İlahiyeyi serd ü beyan eyler ki, körlere bile gösterdi.O benim gözümün nuru, kalbimin süruru, gönlümün bülbülü, ruhumun gıdası, letaifimin incilası, canımın canı... Ben onun herbir hakikatına bin can versem, inşaallah bir cana mukabil bakide bin can alacağım. O benim kabirde enisim, berzahta refikim ve mizanda a'malim, Sırat'ta Burak'ım, Cennet'te yoldaşım...Sikke-i Tasdik-i Gaybi - 183
Risale-i Nuriye, esrar-ı kitabullah, alemi ziyalandırdı ve inşaallah daimi ziyalandıracaktır. Ve öyle bir şaheserdir ki, selef-i salihinin eserlerinin sonunda gelmekle hepsinden ileridedir. Öyle mebzul bir feyz var ki, en zulmetli kalbleri dahi nur-u iman ile nurlandırır. Ve öyle bir marifet-i İlahiyeyi serd ü beyan eyler ki, körlere bile gösterdi.
O benim gözümün nuru,
kalbimin süruru,
gönlümün bülbülü,
ruhumun gıdası,
letaifimin incilası,
canımın canı...
Ben onun herbir hakikatına bin can versem, inşaallah bir cana mukabil bakide bin can alacağım.
O benim kabirde enisim, berzahta refikim ve mizanda a'malim, Sırat'ta Burak'ım, Cennet'te yoldaşım...
Sikke-i Tasdik-i Gaybi - 183