Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bugününüzü çöpe atın, yarın yaşarsınız!..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 214217" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="color: red"><em><strong>Bugününüzü çöpe atın, yarın yaşarsınız!..</strong></em></span> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Akşamlarımızı kendi hayatımızı yaşayarak değil, başkalarının hayatını seyrederek geçiriyoruz… Bir akşam değil, beş akşam değil, tüm akşamlarımız böyle… </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Karşımızda televizyon, televizyonda dizi film… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Biz “seyirci” konumunda… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Yalan-dolana kilitlenip kendimizi ziyan ediyoruz. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Ama ne zaman bir komşu kapımızı çalsa, ya “yoğunuz”, ya da “yorgunuz”dur… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra görüşelim”… </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">O “sonra” hiç gelmez! </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Vehip Sinan’ı ziyarete “sonra” gidecektim, ama “sonra” gelmeden ecel geldi, Vehip Sinan öldü… İçimde sadece ihmalimin acısı kaldı. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Hatırladım ki, “sonra”ya ertelediğim hiçbir şeye ulaşamamışım… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra yaparım” dediğimi yapamamışım… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra yazarım” diye bıraktığım yazıyı yazamamışım… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra giderim” değim hiçbir yere hiçbir zaman gidememişim… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra söylerim” diyerek ertelediğim sevgimi söyleyememişim. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Yine de hayatımın büyük bölümü “sonra”ya ertelenmiş gibi… </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Ya “sonra”sı yoksa hayatın?.. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Ya ömrümüzün son gününü yaşıyorsak?.. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">An bu an, dem bu demse?.. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Siz siz olun hayatı “sonra”ya ertelemeyin. Bugün yapmanız gereken her güzelliği yapın... </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">En güzel sözünüzü bugün söyleyin, en güzel mektubunuzu bugün yazın, en güzel işi bugün yapın! </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Hatta en sevdiğiniz elbiseyi bugün giyin. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Hayatı “sonra”ya ertelerseniz, sadece yaşayamadıklarınızı çoğaltırsınız. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Yaşayamadıklarınız zamanla koca bir dağ olup yüreğinize abanır. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">İşte orada pişmanlıklar ve “eğer”ler başlar: </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Eğer bir daha dünyaya gelseydim...” </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Eğer bir daha genç olsaydım...” </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Eğer bir fırsat daha yakalasaydım...” </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Öyle yaşamalı ki, bugün son gün, bu fırsat son fırsat olsun! </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">• </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Ashabdan biri Resul-i Âlişân Efendimize, yoldan geçen birini gösterip: </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Şu gideni çok seviyorum ey Allah’ın Resulü” demiş. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“O bunu biliyor mu?” diye sormuş, Resulüllah. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Hayır.” </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Öyleyse hemen arkasından yetiş ve onu sevdiğini söyle.” </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Sevdiklerinize sevginizi söylemeyi sakın “sonra”ya ertelemeyin. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Çünkü sevgi ertelenemeyecek kadar değerlidir. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">• </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Kimi zaman gücümüzü göstermek için... </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Kimi zaman korkmadığımızı ispatlamak için... </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Kimi zaman inadımızın, ya da gururumuzun dürtüsüne kapıldığımız için, hayatı erteliyoruz. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Sonra da “Keşke bir daha geriye dönüp yeniden başlayabilsem” diye yakınıyoruz. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Ne yazık ki, hayatın geriye dönüşleri yoktur… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Hayatın her anı son kez yaşanır! </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">• </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Müthiş bir koşturmaca içindeyiz… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">İleride rahata ve huzura kavuşmak için elimizdeki huzuru ve rahatı feda ediyoruz… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Her şeyi “sonra”ya bırakıyoruz… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Bendeniz, “Sonra yazarım” diye yarım bıraktığım hiçbir kitabı tamamlayamadım… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra okurum” diye kütüphaneye kaldırdığım hiçbir kitabı okuyamadım... </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra seyrederim” dediğim hiçbir filmi seyredemedim… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Sonra yaparım” diye tavsattığım hiçbir işi yapamadım… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">“Ziyaretine sonra giderim” diye ihmal ettiğim hastanın ise öldüğünü duydum… </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Yaşayarak öğrendim ki, hayatın sonrası yoktur! </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Sizin hayatınızın da “sonra”sı olmayacaktır. </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Öyleyse yapmanız gerekeni bugün yapın! </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Ana-babanızla bugün helâlleşin… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Eşinizle bugün konuşun… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Çocuklarınıza bugün zaman ayırın… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">İşçilerinizle bugün el sıkışın… </span></strong></em></p><p><em><strong><span style="color: black">Kısacası gününüzü düşlediğiniz gibi yaşayın, çünkü “sonra” hiç gelmeyebilir!</span></strong></em> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p>Yavuz BAHADIROĞLU</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 214217, member: 1004566"] [COLOR=red][I][B]Bugününüzü çöpe atın, yarın yaşarsınız!..[/B][/I][/COLOR] [I][B][COLOR=black]Akşamlarımızı kendi hayatımızı yaşayarak değil, başkalarının hayatını seyrederek geçiriyoruz… Bir akşam değil, beş akşam değil, tüm akşamlarımız böyle… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Karşımızda televizyon, televizyonda dizi film… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Biz “seyirci” konumunda… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Yalan-dolana kilitlenip kendimizi ziyan ediyoruz. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Ama ne zaman bir komşu kapımızı çalsa, ya “yoğunuz”, ya da “yorgunuz”dur… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra görüşelim”… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]O “sonra” hiç gelmez! [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Vehip Sinan’ı ziyarete “sonra” gidecektim, ama “sonra” gelmeden ecel geldi, Vehip Sinan öldü… İçimde sadece ihmalimin acısı kaldı. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Hatırladım ki, “sonra”ya ertelediğim hiçbir şeye ulaşamamışım… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra yaparım” dediğimi yapamamışım… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra yazarım” diye bıraktığım yazıyı yazamamışım… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra giderim” değim hiçbir yere hiçbir zaman gidememişim… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra söylerim” diyerek ertelediğim sevgimi söyleyememişim. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Yine de hayatımın büyük bölümü “sonra”ya ertelenmiş gibi… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Ya “sonra”sı yoksa hayatın?.. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Ya ömrümüzün son gününü yaşıyorsak?.. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]An bu an, dem bu demse?.. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Siz siz olun hayatı “sonra”ya ertelemeyin. Bugün yapmanız gereken her güzelliği yapın... [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]En güzel sözünüzü bugün söyleyin, en güzel mektubunuzu bugün yazın, en güzel işi bugün yapın! [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Hatta en sevdiğiniz elbiseyi bugün giyin. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Hayatı “sonra”ya ertelerseniz, sadece yaşayamadıklarınızı çoğaltırsınız. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Yaşayamadıklarınız zamanla koca bir dağ olup yüreğinize abanır. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]İşte orada pişmanlıklar ve “eğer”ler başlar: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Eğer bir daha dünyaya gelseydim...” [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Eğer bir daha genç olsaydım...” [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Eğer bir fırsat daha yakalasaydım...” [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Öyle yaşamalı ki, bugün son gün, bu fırsat son fırsat olsun! [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]• [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Ashabdan biri Resul-i Âlişân Efendimize, yoldan geçen birini gösterip: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Şu gideni çok seviyorum ey Allah’ın Resulü” demiş. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“O bunu biliyor mu?” diye sormuş, Resulüllah. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Hayır.” [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Öyleyse hemen arkasından yetiş ve onu sevdiğini söyle.” [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Sevdiklerinize sevginizi söylemeyi sakın “sonra”ya ertelemeyin. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Çünkü sevgi ertelenemeyecek kadar değerlidir. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]• [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Kimi zaman gücümüzü göstermek için... [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Kimi zaman korkmadığımızı ispatlamak için... [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Kimi zaman inadımızın, ya da gururumuzun dürtüsüne kapıldığımız için, hayatı erteliyoruz. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Sonra da “Keşke bir daha geriye dönüp yeniden başlayabilsem” diye yakınıyoruz. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Ne yazık ki, hayatın geriye dönüşleri yoktur… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Hayatın her anı son kez yaşanır! [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]• [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Müthiş bir koşturmaca içindeyiz… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]İleride rahata ve huzura kavuşmak için elimizdeki huzuru ve rahatı feda ediyoruz… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Her şeyi “sonra”ya bırakıyoruz… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Bendeniz, “Sonra yazarım” diye yarım bıraktığım hiçbir kitabı tamamlayamadım… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra okurum” diye kütüphaneye kaldırdığım hiçbir kitabı okuyamadım... [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra seyrederim” dediğim hiçbir filmi seyredemedim… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Sonra yaparım” diye tavsattığım hiçbir işi yapamadım… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Ziyaretine sonra giderim” diye ihmal ettiğim hastanın ise öldüğünü duydum… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Yaşayarak öğrendim ki, hayatın sonrası yoktur! [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Sizin hayatınızın da “sonra”sı olmayacaktır. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Öyleyse yapmanız gerekeni bugün yapın! [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Ana-babanızla bugün helâlleşin… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Eşinizle bugün konuşun… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Çocuklarınıza bugün zaman ayırın… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]İşçilerinizle bugün el sıkışın… [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Kısacası gününüzü düşlediğiniz gibi yaşayın, çünkü “sonra” hiç gelmeyebilir![/COLOR][/B][/I] Yavuz BAHADIROĞLU [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Bugününüzü çöpe atın, yarın yaşarsınız!..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…