Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
çalgılı ilahi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nur5" data-source="post: 146138" data-attributes="member: 12183"><p>ben de çok teşekkür ederim kardeşim açık söylemek gerekirse bu hadislerin kaynağının belirtilmemesi benim de dikkatimi çekmişti yazıyı yazan bunu atlamış sanırım ama buyurun size kaynakları belirtilen birkaç hadis-i şerif:</p><p><span style="font-size: 15px">(İlk teganni eden şeytandır.) [Taberani]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Sesini gına ile yükseltene şeytan musallat olur.) [Deylemi]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Rahmet melekleri, ceres, [çan, zil, çıngırak] bulunan yere girmez.) [Nesai]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Melekleri, köpek ve çan bulunan kafileye yaklaşmaz.) [Müslim, Ebu Davud, Tirmizi]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Ceres, şeytanın mizmarıdır.) [Müslim, Ebu Davud, Nesai] [Mizmar çalgıdır]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Şarkıcı kadını dinlemek, yüzüne bakmak haramdır.) [Taberani]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Cenab-ı Hak, zurna, gırnata, ud, def gibi bütün çalgı aletlerini, cahiliyet döneminde tapınılan putları kaldırmamı emretti.) [İ.Ahmed]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Bir zaman gelecek, zina, içki ve mizmarı [çalgıyı] helal sayanlar çıkacaktır.) [Buhari]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Musiki, kalbde nifak hasıl eder.) [Beyheki]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Suyun otu büyüttüğü gibi, şarkı, oyun ve eğlence kalbde nifakı büyütür.) [Deylemi]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Rabbim içkiyi, kumarı, darbukayı ve şarkıcı kadınları haram kıldı.) [İ. Ahmed] </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(İçkilere başka isim verilerek içilir. Çalgılarla eğlenirler. Allahü teâlâ, onları yere batırır, domuz ve maymun haline getirir.) [İbni Mace] </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Şunlar zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Lanetleşmeler, içkiler, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemi, Hâkim]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Mizmarları, putları yok etmek için gönderildim.) [İ. Ahmed, Ebu Nuaym, İ. Neccar] </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(İblise, “Mizmarlar [çalgılar] müezzinin, yazıların dövme, Resulün [elçin] kâhinler, ve falcılardır” denildi.) [İbni Ebiddünya, İbni Cerir, Taberani]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(İki ses melundur: Nimete kavuşunca çalgı, musibete maruz kalınca feryat.) [Bezzar]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Nimete kavuşunca mizmar [çalgı çalmak] gazabı ilahiye sebep olur.) [Deylemi]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Şarkılar, içkiler yayılınca, yere batmalar görülür.) [Tirmizi, Ebu Davud, İbni Mace]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Kur’an mizmarlardan okunmadan önce salih amel işlemekte acele edin.) [Taberani] </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Kur'an mizmarlardan okunduğu zaman ölebilirsen öl.) [Taberani]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Kur'anı mizmarlardan [çalgı aletlerinden] okuyanlara Allah lanet eder.) [Müsamere] </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">(Belaya maruz bırakan 15 kötü âdetten biri çalgıların yayılmasıdır.) [Tirmizi]</span></p><p><span style="font-size: 15px">(Gözün zinası [harama] bakmak, kulağın zinası [haram şeyleri] dinlemektir.) [Müslim]</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">Resulullah çalgı aletleriyle para kazanmayı yasakladı. (Begavi)</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">- Def ile şarkı türkü söylenir, ilahi söylenmez. Çünkü ilahi ibadettir. İbadete çalgı karıştırılmaz. Tasavvuf müziğinin dinde yeri yoktur. Resulullah efendimizin geldiği bir evde, küçük zenci kızları [cariyeler] def çalıp şarkı söylüyorlardı. Şarkıyı bırakıp, Resulullahı övmeye başladılar. Resulullah efendimiz, (Onu bırakın, oyun arasında beni övmeyin. Beni övmek [ilahi söylemek] ibadettir. Eğlence, oyun arasında ibadet caiz değildir) buyurdu. </span></p><p><span style="font-size: 15px">(K. Saadet)</span></p><p>daha paylaşacak çok şey var yeri geldikçe paylaşmaya çalışırım inşaallah</p><p>şunu belirtmek isterim ki benim amacım kendimi haklı çıkartmak değil eğer bu hadisler olmasaydı ben herkesin vicdanına havale eder ve bu konuyu kapatırdım sonuçta herkesin sevabı da günahı da kendine ama ortada bir gerçek var ve ben bunu haykırmakla kendimi yükümlü hissediyorum selametle kardeşlerim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nur5, post: 146138, member: 12183"] ben de çok teşekkür ederim kardeşim açık söylemek gerekirse bu hadislerin kaynağının belirtilmemesi benim de dikkatimi çekmişti yazıyı yazan bunu atlamış sanırım ama buyurun size kaynakları belirtilen birkaç hadis-i şerif: [SIZE=4](İlk teganni eden şeytandır.) [Taberani][/SIZE] [SIZE=4](Sesini gına ile yükseltene şeytan musallat olur.) [Deylemi][/SIZE] [SIZE=4](Rahmet melekleri, ceres, [çan, zil, çıngırak] bulunan yere girmez.) [Nesai][/SIZE] [SIZE=4](Melekleri, köpek ve çan bulunan kafileye yaklaşmaz.) [Müslim, Ebu Davud, Tirmizi][/SIZE] [SIZE=4](Ceres, şeytanın mizmarıdır.) [Müslim, Ebu Davud, Nesai] [Mizmar çalgıdır][/SIZE] [SIZE=4](Şarkıcı kadını dinlemek, yüzüne bakmak haramdır.) [Taberani][/SIZE] [SIZE=4](Cenab-ı Hak, zurna, gırnata, ud, def gibi bütün çalgı aletlerini, cahiliyet döneminde tapınılan putları kaldırmamı emretti.) [İ.Ahmed][/SIZE] [SIZE=4](Bir zaman gelecek, zina, içki ve mizmarı [çalgıyı] helal sayanlar çıkacaktır.) [Buhari][/SIZE] [SIZE=4](Musiki, kalbde nifak hasıl eder.) [Beyheki][/SIZE] [SIZE=4](Suyun otu büyüttüğü gibi, şarkı, oyun ve eğlence kalbde nifakı büyütür.) [Deylemi][/SIZE] [SIZE=4](Rabbim içkiyi, kumarı, darbukayı ve şarkıcı kadınları haram kıldı.) [İ. Ahmed] [/SIZE] [SIZE=4](İçkilere başka isim verilerek içilir. Çalgılarla eğlenirler. Allahü teâlâ, onları yere batırır, domuz ve maymun haline getirir.) [İbni Mace] [/SIZE] [SIZE=4](Şunlar zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Lanetleşmeler, içkiler, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemi, Hâkim][/SIZE] [SIZE=4](Mizmarları, putları yok etmek için gönderildim.) [İ. Ahmed, Ebu Nuaym, İ. Neccar] [/SIZE] [SIZE=4](İblise, “Mizmarlar [çalgılar] müezzinin, yazıların dövme, Resulün [elçin] kâhinler, ve falcılardır” denildi.) [İbni Ebiddünya, İbni Cerir, Taberani][/SIZE] [SIZE=4](İki ses melundur: Nimete kavuşunca çalgı, musibete maruz kalınca feryat.) [Bezzar][/SIZE] [SIZE=4](Nimete kavuşunca mizmar [çalgı çalmak] gazabı ilahiye sebep olur.) [Deylemi][/SIZE] [SIZE=4](Şarkılar, içkiler yayılınca, yere batmalar görülür.) [Tirmizi, Ebu Davud, İbni Mace][/SIZE] [SIZE=4](Kur’an mizmarlardan okunmadan önce salih amel işlemekte acele edin.) [Taberani] [/SIZE] [SIZE=4](Kur'an mizmarlardan okunduğu zaman ölebilirsen öl.) [Taberani][/SIZE] [SIZE=4](Kur'anı mizmarlardan [çalgı aletlerinden] okuyanlara Allah lanet eder.) [Müsamere] [/SIZE] [SIZE=4](Belaya maruz bırakan 15 kötü âdetten biri çalgıların yayılmasıdır.) [Tirmizi][/SIZE] [SIZE=4](Gözün zinası [harama] bakmak, kulağın zinası [haram şeyleri] dinlemektir.) [Müslim][/SIZE] [SIZE=4]Resulullah çalgı aletleriyle para kazanmayı yasakladı. (Begavi)[/SIZE] [SIZE=4]- Def ile şarkı türkü söylenir, ilahi söylenmez. Çünkü ilahi ibadettir. İbadete çalgı karıştırılmaz. Tasavvuf müziğinin dinde yeri yoktur. Resulullah efendimizin geldiği bir evde, küçük zenci kızları [cariyeler] def çalıp şarkı söylüyorlardı. Şarkıyı bırakıp, Resulullahı övmeye başladılar. Resulullah efendimiz, (Onu bırakın, oyun arasında beni övmeyin. Beni övmek [ilahi söylemek] ibadettir. Eğlence, oyun arasında ibadet caiz değildir) buyurdu. [/SIZE] [SIZE=4](K. Saadet)[/SIZE] daha paylaşacak çok şey var yeri geldikçe paylaşmaya çalışırım inşaallah şunu belirtmek isterim ki benim amacım kendimi haklı çıkartmak değil eğer bu hadisler olmasaydı ben herkesin vicdanına havale eder ve bu konuyu kapatırdım sonuçta herkesin sevabı da günahı da kendine ama ortada bir gerçek var ve ben bunu haykırmakla kendimi yükümlü hissediyorum selametle kardeşlerim [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
çalgılı ilahi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…