Canım yanıyor,ruhum acıyor,boğuluyorum

ABDULLAH4

Forum Yöneticisi
Ya Rabbim canım yanıyor,ruhum acıyor,boğuluyorum..

insanların riyakarlıklarından, vurdum duymazlıklarından

göründüğü gibi olmadıklarından her şeyi başkalarından beklemelerinden..
yardımlaşmanın, dürüstlüğün manevi değerlerin giderek azalmasından,
sevginin, saygının yapmacık boyutlara ulaştığından,

yapılan bir işin gerçekten senin rızanı kazanmak için yaptığını söyleyen kişilere dahi inanılmadığından..
onun altında maddesel menfaat arandığından gerçekte menfaat olduğunu ama onun sadece senin yüce zatından istendiğini anlayamayacak kadar dünya nimetlerine şartlanmışlardan Sana Sığınırım Ya Rabbiii....

NİSANUR

Well-known member
b612.gif

Bu âyet-i uzmânın sırrıyla, insanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi Hâlık-ı Kâinatı tanımak ve Ona İmân edip ibadet etmektir. Ve o insanın vazife-i fıtratı ve fariza-i zimmeti, mârifetullah ve iman-ı billâhtır ve iz'an ve yakîn ile vücudunu ve vahdetini tasdik etmektir.

Evet, fıtraten daimî bir hayat ve ebedî yaşamak isteyen ve hadsiz emelleri ve nihayetsiz elemleri bulunan bîçare insana, elbette o hayat-ı ebediyenin üssü'l-esası ve anahtarı olan iman-ı billâh ve mârifetullah ve vesilelerinden başka olan şeyler ve kemâlâtlar o insana nisbeten aşağıdır. Belki çoğunun kıymetleri yoktur

DAVAMÞEHADET

Well-known member
Allah, rızasına uyanları bununla kurtuluş yollarına ulaştırır ve onları Kendi izniyle karanlıklardan nura çıkarır. Onları dosdoğru yola yöneltip-iletir. (Maide Suresi, 16)

De ki: "Göklerden ve yerden sizlere rızık veren kimdir? Kulaklara ve gözlere malik olan kimdir? Diriyi ölüden çıkaran ve ölüyü diriden çıkaran kimdir? Ve işleri evirip-çeviren kimdir?" Onlar: "Allah" diyeceklerdir. Öyleyse de ki: "Peki siz yine de korkup-sakınmayacak mısınız? İşte bu, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah'tır. Öyleyse haktan sonra sapıklıktan başka ne var? Peki, nasıl hala çevriliyorsunuz?" (Yunus Suresi, 31-32)

Allah, rızasına uyanları bununla kurtuluş yollarına ulaştırır ve onları Kendi izniyle karanlıklardan nura çıkarır. Onları dosdoğru yola yöneltip-iletir. (Maide Suresi, 16)