Ynt: Çeçen Davasında İz Bırakanlar
Sevgili Aksa_Kudus ya siz ne okuduğunuzu bilmiyorsunuz yada okuduğunuzu anlamıyorsunuz..
Evvela yazık demeniz hic hos ve mantıklı değil çünkü sözlerimiz doğru ve hakdır kimse aksisini söliyemeyz bugun ne bir çeçen nede bir filistin nede bir Irak lı cihada dair olan ayet ve hadise mukabil savaşmamakdadır demekki onlar ya vatanlarını muhafaza yada bağımsızlıklarını korumaya çalışmaktadırlar..
Saniyen Hadis-i Şerifler kime sölenmiş niçin sölenmiş ne zaman sölenmiş hangi makamda sölenmiş olmak üzere incelenir yoksa sıradan sözler gibi akla ilk gelenler değildir. Ayet-i Kerimeler hususnda ise yine Bediüzzaman Said Nursi bir ayeti ağaca benzeterek nasıl ki ağacın kök ve dalları ile yuzlerce uzantısı vardır işde ölede ayetlerinde her zamana bakan yuzlerce işareti vardır demekde ..
Salisen bir ayet ki hadis ile hukum vermekden Allaha sığınırım....
Son sözümüze gelince ise evet madem Kuranı azimüşşanda en kıymetli işin iman kurtarma işi olduğu söleniyor öle ise Adam öldürerek iman kurtarılmayacağından demekki bizim işimiz silah ile mucahade etmek değil bizim işimiz ilim ile fen ile mucahade etmekdir...
Hem mesela ben davamda samimiyim cünkü ben ilim ve fen ile mucahadeyi savunarak ve yaparak yaşıyarak samimiyetimi ortaya koyuyorum ya siz ?
Zamanın alimlerinden birine soruyorlar hocam islamın şartı kacdır diye .Alim bu işe kızıyor ve diyyor altıdır evladım .Cevaben der olur mu hocam islamın şartı besdir.Alim baslıyor saymaya
1-Kelime-i Şehadet getirmek
2-Hacca gitmek
3-Oruc tutmak
4-Namaz kılmak
5-Zekat vermek
6-Haddini bilmek
Lütfen güzel kardeşim bu değirmen cok su götürür ne sizin kırılmanızı nede kendimin kırılmasını isterim çünkü ispatı ve delili olmayan hic bir işi biz kabullenmiyoruz onun için lütfen bu konuyu uzatmıyalım...