Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Cehennemde olsa beka istermisiniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Feraklit" data-source="post: 76985"><p><strong>Ynt: Cehennemde olsa beka istermisiniz</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Sayın @Sergedan hoşbulduk ve sizlere de hayırlı cumalar.</p><p></p><p></p><p>Katılmıyorum, mantıksal çıkarmalarınız yerinde lakin eksik...</p><p>Çünkü "hiç yaratılmamış olsa idim" ifadeleri var ve "ağaç olsaydım" derken devamında yanıp kül olsaydım, "koç olsaydım da sahibim beni misafirlerine kesip ziyafet verseydi yok olup gitse idim" yine veya "defterler Aişe(R.A.) diye birini/bir şeyi yazmamış olsalardı" cümleleri elbetteki hesabın çetinliğine delalet etmesi için sarf edilmiş olabilirse de sonuçta üstad(ınız) ile tam manada tezat teşkil eden bir durum. </p><p></p><p>Bana biraz felsefe yapışsınız veya zaten felsefi olan bir cümleyi felsefi bir yaklaşımla açıklamaya çalışmışsınız (gayrı ihtiyari de olabilir) gibi geldi.</p><p>İnsanda bazı hissiyatlar vardır bunlardan id denilen şey isteğin hemen olmasını, ego ise gerekli şartların yerine getirildiğinde o isteğe ulaşılacağını söyler, süperego ise hem id'i hem ego'yu belli bir süre idare ederek, yapılacak davranşın toplumsal şartlara, ahlak vs vs gibi şeylere uygunluğunu belirler ona göre hareket sağlar. Liderlerin süperegoları çok dengeli çalışmalı, "cehennem kafirler için ebediyen yok olmaktan daha hayırlı" nasıl oluyor anlayamadım? "Yok oluş" sanki en büyük ceza imiş gibi bir sonuca itekleniyor okuyucu... Eğer öyle ise tasavvuru bile dehşete düşürücü "Derileri piştikçe azabı tatıp durmaları için onları yenileri ile değiştireceğiz" manasındaki ayeti kerimenin anlamı nedir, niçin "onları yok edeceğiz" demiyor...</p><p>Aslına bakılırsa bu yokluk meselesinde bir hikmet bulamadığım gibi ard niyette bulamadım, buhranlı bir zamanda söylenmiş bir söz gibi kalıyor. </p><p></p><p>Kaldıki külliyatın tamamında olduğu gibi, bu cümle daha uzun ve daha farsça edilse idi içi daha dolu gibi görünebilirdi. Zaten en takıldığım konulardan biride eser(ler)in dili, takipçilerinin persler değil Türkler olduğunu/olacağını anlamak için ebced hesabı yapmaya gerek yok. Bu mimvalde İranlı olmadığım içinde yukadaki cümlelerden de hiç bir şey anlamadım sayın @Sergerdan ... </p><p>Ama şuda varki</p><p></p><p>Kadrüni seng-i musallada bilüp ey Bâkî </p><p>Durup el bağlayalar karşuna yârân saf saf</p><p></p><p>Dizelerinin göze kulağa kalbe tesiri ile</p><p>"Ey Bâkî! Senin değerini musalla taşında bilip, dostların karşına saf saf durarak el bağlasınlar" tabiki aynı şey değil AMA konu din gibi çok çok hassas bir konu ise edebilikten ziyade textteki duruluğa bakarım/tercih ederim. Açık konuşmak gerekirse ben sizlerde körükörüne bir bağlılık gözlemliyorum (siz derken şahzınızı ve forum üyelerini tenzih ederim, cemaatinizden uğruna yapmayacağım şey olmayan dostlarım var, sizleri tanımıyorum o yüzden) farsçanın girdabında dönerken başları öyle dönenler oluyorki külliyatı Kur'an-ı Kerim'in üzerine koymaktan hicap duymuyorlar. </p><p></p><p>"Kabede seyyitler toplanıp risale-i nur okuyarak iman tazeliyor" diyor arkadaşım bana.... </p><p>Niçin Kur'an okumuyorlar demeye cesaret edemedim, muhtevası aynı olduğunu söylese R.N.=Kuran dese bunun hesabını ne verebilirim ne kardeşim verebilir...</p><p>Bana, Risalei Nur olmasa idi ne olurdu, bu eserlere yetişemeyenlerin durumu nedir, neyi kaçırmışlardır, sizden ne eksikleri vardır biri açıklasın Allah aşkına, gerekliliği konusunda şüphelerim varda, sizcede olmazsa olmaz bir eser(ler) midir? Bana karşı tek olumlu tesiri okurken fena halde insanı boğması sebebiyle Kur'an-ı Kerim'e daha sıkı sarılmamı sağlamasıdır. </p><p></p><p>(Hafız Ali ile ilgili açıklamayı mutlaka bekliyorum, Kur'an ın içinde her şeyin gizli olarak yazıldığı/işaret edil(ebileceği)diği konusunda olabilir derim, ki bu Allah'ın sonsuz ilmini ispat eder, ama açıklamayı yapacak olan arkadaştan ricam benimle ilgili olan kısımıda çözebilirmi?)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Feraklit, post: 76985"] [b]Ynt: Cehennemde olsa beka istermisiniz[/b] Sayın @Sergedan hoşbulduk ve sizlere de hayırlı cumalar. Katılmıyorum, mantıksal çıkarmalarınız yerinde lakin eksik... Çünkü "hiç yaratılmamış olsa idim" ifadeleri var ve "ağaç olsaydım" derken devamında yanıp kül olsaydım, "koç olsaydım da sahibim beni misafirlerine kesip ziyafet verseydi yok olup gitse idim" yine veya "defterler Aişe(R.A.) diye birini/bir şeyi yazmamış olsalardı" cümleleri elbetteki hesabın çetinliğine delalet etmesi için sarf edilmiş olabilirse de sonuçta üstad(ınız) ile tam manada tezat teşkil eden bir durum. Bana biraz felsefe yapışsınız veya zaten felsefi olan bir cümleyi felsefi bir yaklaşımla açıklamaya çalışmışsınız (gayrı ihtiyari de olabilir) gibi geldi. İnsanda bazı hissiyatlar vardır bunlardan id denilen şey isteğin hemen olmasını, ego ise gerekli şartların yerine getirildiğinde o isteğe ulaşılacağını söyler, süperego ise hem id'i hem ego'yu belli bir süre idare ederek, yapılacak davranşın toplumsal şartlara, ahlak vs vs gibi şeylere uygunluğunu belirler ona göre hareket sağlar. Liderlerin süperegoları çok dengeli çalışmalı, "cehennem kafirler için ebediyen yok olmaktan daha hayırlı" nasıl oluyor anlayamadım? "Yok oluş" sanki en büyük ceza imiş gibi bir sonuca itekleniyor okuyucu... Eğer öyle ise tasavvuru bile dehşete düşürücü "Derileri piştikçe azabı tatıp durmaları için onları yenileri ile değiştireceğiz" manasındaki ayeti kerimenin anlamı nedir, niçin "onları yok edeceğiz" demiyor... Aslına bakılırsa bu yokluk meselesinde bir hikmet bulamadığım gibi ard niyette bulamadım, buhranlı bir zamanda söylenmiş bir söz gibi kalıyor. Kaldıki külliyatın tamamında olduğu gibi, bu cümle daha uzun ve daha farsça edilse idi içi daha dolu gibi görünebilirdi. Zaten en takıldığım konulardan biride eser(ler)in dili, takipçilerinin persler değil Türkler olduğunu/olacağını anlamak için ebced hesabı yapmaya gerek yok. Bu mimvalde İranlı olmadığım içinde yukadaki cümlelerden de hiç bir şey anlamadım sayın @Sergerdan ... Ama şuda varki Kadrüni seng-i musallada bilüp ey Bâkî Durup el bağlayalar karşuna yârân saf saf Dizelerinin göze kulağa kalbe tesiri ile "Ey Bâkî! Senin değerini musalla taşında bilip, dostların karşına saf saf durarak el bağlasınlar" tabiki aynı şey değil AMA konu din gibi çok çok hassas bir konu ise edebilikten ziyade textteki duruluğa bakarım/tercih ederim. Açık konuşmak gerekirse ben sizlerde körükörüne bir bağlılık gözlemliyorum (siz derken şahzınızı ve forum üyelerini tenzih ederim, cemaatinizden uğruna yapmayacağım şey olmayan dostlarım var, sizleri tanımıyorum o yüzden) farsçanın girdabında dönerken başları öyle dönenler oluyorki külliyatı Kur'an-ı Kerim'in üzerine koymaktan hicap duymuyorlar. "Kabede seyyitler toplanıp risale-i nur okuyarak iman tazeliyor" diyor arkadaşım bana.... Niçin Kur'an okumuyorlar demeye cesaret edemedim, muhtevası aynı olduğunu söylese R.N.=Kuran dese bunun hesabını ne verebilirim ne kardeşim verebilir... Bana, Risalei Nur olmasa idi ne olurdu, bu eserlere yetişemeyenlerin durumu nedir, neyi kaçırmışlardır, sizden ne eksikleri vardır biri açıklasın Allah aşkına, gerekliliği konusunda şüphelerim varda, sizcede olmazsa olmaz bir eser(ler) midir? Bana karşı tek olumlu tesiri okurken fena halde insanı boğması sebebiyle Kur'an-ı Kerim'e daha sıkı sarılmamı sağlamasıdır. (Hafız Ali ile ilgili açıklamayı mutlaka bekliyorum, Kur'an ın içinde her şeyin gizli olarak yazıldığı/işaret edil(ebileceği)diği konusunda olabilir derim, ki bu Allah'ın sonsuz ilmini ispat eder, ama açıklamayı yapacak olan arkadaştan ricam benimle ilgili olan kısımıda çözebilirmi?) [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Cehennemde olsa beka istermisiniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…